Aslantepe Dağ ve Komando Okulu!

Öncesi ve sonrası ile yıllar yılı yılan hikayesine dönen Galatasaray'ın yeni stad projesi, yepyeni bir çağın başlangıcı olması temennileri arasında 15 Ocak'ta kapılarını futbolseverlere açtı. Herkesin imrenerek baktığı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın mimarisine, akustiğine diyecek sözümüz zaten olamaz. Ancak çevre düzenlemeleri, altyapı eksiklikleri, yapılan inantlaşmalar vb. sebeplerden dolayı stadın açılması ile birlikte adeta takke düştü kel göründü. 

Adnan Polat'ın "Taraftarlarımız 20 dakikada evlerine ya da şehir merkezine rahat bir ulaşım neticesinde ulaşacaklar" demecinin üzerinden geçen onca zamana ve oynanan onca müsabakaya rağmen, halen her maç çıkışında onbinlerce taraftarın çektiği yol çilesine ve eziyetine henüz bir önlem alın(a)mamış olmasını hayretle izlemekteyim. Bundan önceki maçlarda gördük ki her 6 dakikada 2000 taraftar taşıyan metro, özellikle maç çıkışlarında bu yükü tek başına kaldıramıyor. Taraftarlar bırakın metroya binmeyi, turnikelere ulaşmak için bile saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bu sebepten dolayı taraftarlar için en güzel alternatif, Batı tribünü arkasından kalkan ve çeşitli noktalara servis yapan IETT otobüleri idi. Ancak Kayserispor maçı ile birlikte maalesef IETT otobüs seferlerini, "taraftarlar tarafından otobüslere maddi hasar veriliyor" gerekçesi ile iptal etti. IETT'nin bu tartışmalı kararına -emanetçi- yönetimimizden herhangi bir itiraz gelmeyince onbinlerce taraftar ne yazık ki sadece metro kullanmaya teşvik edildi. Hal böyle olunca da onbinlerce taraftar TEM kenarında tehlikeli bir yolculuğa çıkarak evinin yolunu tutmaya kalkışınca fotoğraflarda görmüş olduğunuz manzara ortaya çıktı. Ayrıca Kayserispor maçında tribünlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile binlerce çocuğun yer aldığını ve bu rezalete o çocuklarımızın da maalesef şahit olduğunu da hatırlatmak isterim.

Tamamen koltuk sevdası ve camiaya hoş görünme telaşı yüzünden bir inat uğruna erken açılmak zorunda kalan ve hala bile inşaatı tam olarak bitmeyen stadımızda maç oynamaya başladık, bir takım eksikliklerimiz var ve olacaktır da kabul ediyoruz. Ancak bizimde müşteri değil taraftar olduğumuz gerçeği de bir şekilde unutulmasın! Bizleri, çamurlu ve kaygan zeminlerde adeta komando talimi yaptırırcasına dağ-tepe tırmanmak zorunda kalmaya mahkum bırakan zihniyete soruyorum. "Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresi" olan takımımızın taraftarlarının, maç çıkışlarında çektiği bu işkenceyi sizler temsil ettiğiniz renklere, makama, koltuğa yakıştırıyor musunuz?

Kim olduğu önemli değil, bu durumun suçlusu, müsebbibi her kimse derhal bu ayıbı temizlesin! Emanetçi yönetimimizden de son talebimiz; kırılan otobüs camlarının, TEM'de ezilebilecek bir taraftarın canından daha kıymetli olmadığını ve aldığı bu fevri kararı tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini bir zahmet IETT'ye hatırlatsın!

2 yorum:

  1. Fotolar çok küçük, gözükmüyor. Mutlaka orjinaller vardır ve büyüktür. Rica etsem daha büyüklerini upload etseniz. Bu konu için olmasa da, daha sonraki konular için mümkünse en az 640x480 olsun.
    http://tinypic.com/
    Saygılar, iyi günler..

    YanıtlaSil
  2. @BarosShow15 fotoları büyütüterek haberin içine koydum. Uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0