Seçim2011 | Orhan Ayhan'ın konuğu; Ünal Aysal

Galatasaray'da önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek seçimin en favori başkan adayı Ünal Aysal bugün (27 Nisan 2011) TRT Spor'da yayınlanan Orhan Ayhan'la Spor Yorumu adlı programa konuk oldu. Yılların spor spikeri Orhan Ayhan ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Ünal Aysal, yaşanan kaos ortamından seçimlere, teknik direktör tercihlerinden transferde önceliklerine, altyapıdan amatör şubelere bir takım açıklamalarda bulundu. Ayrıca programda Ünal Aysal'ın ekip arkadaşlarından Semih Haznedaroğlu'nun yanı sıra Turgay Kıran'ın disiplin kurulu listesinde yedek üye olarak bulunan Yılmaz Toköz'de programda hazır bulundu.

SIKINTILARI AŞACAK GÜÇTEYİZ
Galatasaray yaşadığı 1-2 senelik sıkıntıları çok kolay atlatacaktır. Fikri ve maddi sermayemiz mevcuttur. Galatasaray'ın kendi içerisinde bu güç mevcuttur. Mühim olan bu gücü bulmak ve kullanabilmektir. Bu yaşananlar geçicidir, biz bunu toparlarız. Toparlayacak güce camia olarak sahibiz. 

YAŞANANLAR GALATASARAY'A ZARAR VERİYOR
Planların hepsi bir kapıya çıkmak zorunda. Galatasaray'ın bu badireden en az hasarla çıkmasının yollarını bulmak. Koltuk kavgasına vs. gerek yok. Galatasaray'ın lehine uygun olan neyse o gerçekleştirilmelidir. Yaşanan her sıkıntı, başkana karşı yaşanılan her problem şuanda Galatasaray'a zarar veriyor. Galatasaray çok büyük bir kurumdur ve hiç bir kişinin menfaatleri bu kurumun önüne geçemez. Eğer hala bu yönetimle devam edilecekse uzlaşma sağlanmalı ve camia içinde bütünlük sağlanmalıdır. 

GALATASARAY BİR SPOR KULÜBÜDÜR
Galatasaray bir spor kulübüdür. Futbol bu kulübün lokomotifi konumundadır. Yapmış olduğumuz planlamada gerek ekonomik, gerek kurumsal düzenlemeler futbolda başarıyı getirecektir. Futbolun uzmanı ben değilim ama uzmanları olan arkadaşlarımız var. Gerekli tartışmaları yaptık ve önceliklerimizi belirledik. En büyük önceliğimiz şuanda antrenör konusu hiç kuşkusuz.

LİSTEMİZDE SADECE GERETS YOK
Listemizde basında yazıldığı gibi sadece Gerets yok, Türk ve yabancı antrenörlerde mevcut bulunuyor. Lucescu'ya vicdanen borçluyuz. Fatih Hoca bizim özevladımızdır. Altyapıya daha çok eğilmek istiyoruz ama sadece bununla yetinmeyeceğiz. Takıma doğrudan maksimum katkı verebilecek, hedeflerimize ulaşabileceğimiz 4-5 yabancı oyuncu almak gerekiyor.

DİĞER BRANŞLARDA PROFESYONELLEŞECEK
Basketbol, voleybol, su topu ve diğer branşlar için teker teker ilgileneceğiz. Camia olarak ayağa kalkmak zorundayız. Bu şubeleri bir çatı altında toparlayıp kendi mali ekonomilerini oluşturmak ve her türlü başarı için gerekli şartları oluşturmak için gereken herşeyi yapacağız. Tüm amatör şubelere önem vereceğiz ve profesyonelleşme konusunda çalışmalar yapacağız.

GALATASARAY'IN HEDEFLERİ 1-2 YILLIK OLMAZ
Elimizdeki rakamlar 2010 yılının sonuna ait. O rakamlar aşağıya yukarı 300 milyon dolar borç olarak gösteriyor. 4 aydan beri kasamıza büyük girişler olmadığı gibi, büyük çıkışlar oldu. Bu rakam ciddi biçimde daha da artmış olabilir. Bu şekilde çıkışlar, girişler elbette olacaktır ama önemli olan bu girişleri arttırmak gerekiyor. Galatasaray gibi takımların bir yıllık, iki yıllık hedefleri olmaz. Süreklilik benim için çok önemli. Çıtayı ne kadar yukarı koyarsanız atlama gücünüz o kadar artıyor. En başarısız dönemimizde TT Arena'yı ASY kadar dolduruyoruz. Bu gücü kullanmak zorundayız.

CEO BAŞARISIZ OLUNCA KOVULUR
Bütçeler, borçlar, cirolar o kadar büyük bir durumda ki, yöneticilerin maddi güçlerinin pek bir önemi yok. Yönetim kurulunun altında ceo ve ceoların olması muhakkak gerekiyor. Bizlerde bunu yapacağız. Birisine yetki veriyorsanız, sorumluluk vermeniz gerekiyor. Bugün mevcut yönetimde yetkisi olan kişinin sorumluluğu yok. Yönetim Kurulu'ndan birisini kovamazsınız, bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Birlikte geliyorsanız, birlikte gidersiniz. Fakat Yönetim Kurulu'nun altında bir ceo olursa bu adama sorumluluk vermeniz gerekiyor. Adam başarısız olursa işini kaybedeceği için başarılı olmak için savaşacaktır.

ARDA'YI GÖNDERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
Arda bizim evladımız, altyapımızdan yetişmiş bir oyuncumuz. Arda dışarıya gitmeye benim gözümde hazır değil, Galatasaray'a daha faydalı olacaktır. Arda'yı allayıp pullamadan Galatasaray'dan göndermek gibi bir niyetim yok ama kendisi çok isterse buna da engel olamayız. Fakat Arda'nın gitmesi konusunda hem kendisinin hemde kulübün menfaatlerini ortaya koymalıyız.

2 yorum:

  1. Bu takimin sana cok ihtiyaci var eger bir süpriz olmassa baskan olacak ve nokta transfer yapipda dünya alem görsün GALATASARAY nasil bir takim oldugunu

    YanıtlaSil
  2. sayın fcn yetkilileri ortada dönen secim iptali mahkeme kararı falan sizce secim iptali olurmu mahkeme yürütmeyi durdursa bile adnan polat ve ekibi kendi rızalarıyla secim kararı alabilir mi bu konuda bizi aydınlatırsanız memnun oluruz.sizce mayısın 14ünde secim olma olasılığı ne kadar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0