Reklam alta, isimler üste..

Gelecek sezonun formaları Nike tarafından hazırlanmaya ve hatta üretilmeye başlandı. Bunun yanı sıra ayrıca güzel haberler gelmeye devam ediyor. Galatasaray Formaları Blog ekibi üyesi Kewell19'un geçtiğimiz günlerde bilgisini geçtiği güzel bir durum var. Hatırlanacağı üzere 2 yıl evvel TFF aldığı karar doğrultusunda takımların formalarının sırt kısmında üst bölgede reklam bulunuyordu. UEFA'dan gelen talimat üzerine TFF bu konuda bir değişiklik yapmak zorunda kaldı.

UEFA'dan gelen talimat doğrultusunda bu kararı değiştiren TFF'nin yeni başlatmış olduğu uygulamada artık sponsor firmanın ismi üst tarafta değil, alt tarafta yazacak. Yani bir nevi isim-sponsor yer değiştirecek. Formanın görselliğinde de görüntü kirliliği yaratan bu uygulamanın takımlara maddi güç olarak geri döndüğü bir aşikar. Herhalde bu duruma en çok Ülker üzülecektir. Keza bu uygulama nedeniyle iki ezeli rakibe toplamda 60 milyon dolara yakın bir meblağ ödemişlerdi.

Haliyle Galatasaray Nike Store'da satışa çıkacak formalarda da reklam alt tarafta bulunacak.

2 yorum:

  1. Uuu çok güzel bir haber. Küçük bir ayrıntı ama olsun.

    YanıtlaSil
  2. hiç koymamaları lazım bu uygulamanın tamamıyla kaldırılması lazım onlar reklam olarak değil formaları kirletmek için konuluyor

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0