FCN Scouting | Atila Turan

Scouting temelli ilk yazılarımızda yerli oyunculara ağırlık vereceğimizi daha evvel dile getirmiştik. Bu sezon içerisinde sıkça sıkıntı yaşadığımız defansın sol bölgesine genç, sağlam ve güvenebileceğiniz bir oyuncu gerekiyor. Bu sene Insua'nın yaşadığı kiralık oyuncu sıkıntısını hepimiz biliyoruz. Ayrıca takımda gerçekten eli ayağı düzgün sol bek olmaması da takımda bu açığı ortaya çıkartıyor. Bunun yanı sıra takımda zaten olmayan bir yerli rotasyonu da Atila Turan transferinde önemli bir pay olarak sahne alıyor ki, Atila'nın mevcut Fransız pasaportu kendisine Avrupa'da ciddi bir kapı açıyor. Grenoble Foot 38 forması giyen Atila Turan, 19 yaşında ve defansın solunda hücumcu bek olarak görev yapıyor.

Atila Turan, 4 Ekim 1992 Migennes(Fransa) doğumlu Türk asıllı Fransız doğumlu genç oyuncu. 19 yaşındaki genç ve yetenekli isim defansın sol tarafında oynuyor. Geleceğin çok iyi sol beklerinden olması beklenen Atila, Fransa Ligue-2 ekiplerinden Grenoble Foot 38 ve Fransa 19 Yaş altı Milli Takımı’nda forma giyiyor. Atila henüz 19 yaşında ve takımı Gronoble Foot 38’in tabir-i caizse “asansör” bir takım olması yüzünden bu seneye kadar takımda istediği kadar süre alamadı. Geçmişinde Fransa’nın; 16 Yaş altı (7 Maç), 17 Yaş altı (17 Maç), 18 Yaş altı (9 Maç), 19 Yaş altı (4 Maç-1 Gol) Milli Takımları ’nda forma giyen Atila, alt yapısından yetiştiği Grenoble Foot 38 takımında bu sene istediği süreyi buldu. Bu seneki kulüp performansından bahsedecek olursak, takımının şu ana kadar oynadığı 32 lig ve 1 kupa maçında toplam 23 maçta (22 lig ve 1 kupa) oynamış ve bu oynadığı 23 maçın 20sinde ilk 11 olarak saha çıktı genç oyuncu Atila. İstatistikleri ise 3 gol ve 1 asist ve şu an takımı Grenoble Foot 38’de takım arkadaşı Daisuke Matsui’den sonra 19 yaşına rağmen en değerli oyuncu konumunda bulunuyor.

177 cm boyuna sahip olan Atila Turan’ın artı yönlerinde en çok göze batan özellikleri sürati ve sol taraftan yaptığı bindirmeler. Hem fiziksel olarak hem de bu artı özellikleri ile Lizarazu’ya benzetilen Atila, genç yaşına rağmen çok güçlü fiziğe sahip bir bek olarak kendini gösterdi. Sol ayağını çok iyi kullanabilen Atila, yeri geldiğinde frikik ve kornerleri etkili bir şekilde kullanabiliyor ve bu sezonun ilk yarısında 13. haftada oynadıkları AC Ajaccio maçında frikikten golünü attı.

Her ne kadar bir sol bek oyuncusuna göre kısa boyu sırıtmasa da Atila’nın hava hakimiyetini ve markaj konusunda kendisini baya geliştirmesi gerekiyor. Fransız basınına verdiği bir röportajda da “Defansif yönlerimi daha çok geliştirmem gerekiyor.” diyen Atila, tecrübelendikçe bu eksiğini de kapatacak potansiyele sahip.

Galatasaray’ımıza gelmesini çok istediğim bir oyuncu Atila Turan. Çünkü hem Milli Takımımız ’da hem de Galatasaray’ımızda Hakan Ünsal’dan beri çözemediğimiz Türk sol bek sıkıntısı artık ayyuka çıktı. Transfer olur-olmaz onu bilemeyiz ama Fransa’da ki bağlantılarımızı kullanarak Atila Turan’ı mutlaka takımımıza katmamız gerekiyor. Belki de kendisini Türkiye’ye transfer etmemizle Milli Takımımız’da oynama ihtimali de oluşabilir. Hele ki takımı şu an 20 takımlı Ligue-2’de 20. sırada olmasıyla muhtemelen küme düşecek olması da transferi daha da kolaylaştırabilir. Ama bize transferini zorlaştırabilecek çok önemli bir detay ise, Atila’nın şu an Barcelona, Juventus, Fiorentina, Udinese gibi takımların scout ekipleri tarafından inceleme ve izlenme altında olmasıdır.

Yazıda da bahsettiğim gibi bu sene attığı frikik golü;


Nisan ayı başında Metz deplasmanında attığı şık gol:

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0