STSL | Amaçsız, buruk bir derbi..

Geçen hafta oynadığımız maçı kazanmak takım için çok önemli demiştim. Normal olarak kötü olan bir Galatasaray böyle maçları kazanır derdim . Çünkü bir kenetlenme yaşanır ve "Galatasaray" ortaya çıkar bu maçı kazanırdı. Fakat bu sezon bambaşka, takımı tanıyamıyorsun. Gerçekten kötü falan demeye bile dilim varmıyor çünkü bu sezon takım bambaşka. Onun için nasıl bir yazı yazabileceğimi bile bilmiyorum.

Beşiktaş ile oynadığımız son 10 maça baktığımızda 4 galibiyet 1 beraberlik ve 5 mağlubiyetimiz var.  En farklı galibiyet 2009-2010 sezonunda Ali Sami Yen'de oynadığımız ve 3-0 kazandığımız maç. Beşiktaş Spor Toto Süper ligde bu sezon oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 8 beraberlik, 10 mağlubiyet aldı ve 44 puan topladı. Şuan ligde 5.sırada bulunuyor.

Bu sene başında yaptıkları yıldız transferleri taraftarların beklentilerini çok yükseltti ama gösterdikleri performans bu beklentinin yanından bile geçemez. Üstelik büyük beklentilerle getirilen Schuster sezonu tamamlayamadan gönderildi. Schuster yüzünden gönderilen İbrahim Üzülmez konusu var birde. Bu taraftarı iyice üzdü. Aslında yaşadıkları -performans olarak- bizim yaşadıklarımızla benzerlik gösteriyor. Şuan dengesiz bir form grafikleri var. Bir serileri yok yani. İçlerinde neler yaşıyorlar bilemiyoruz ama sanırım biraz gerginler özellikle geçen maçta yaşanan Nihat-Quaresma gerginliği bunun göstergesi.

27 Nisan idman raporuna baktığımızda Yekta Kurtuluş, Harry Kewell ve Cem Sultan'ın kondisyoner, Bogdan Stancu'nun ise fizyoterapist eşliğinde çalıştığını öğreniyoruz. Cem Sultan'ı bu maçta sahada görmek zaten imkansız ve gereksizde. Böyle bir seyirci baskısı altında onu sahaya sürmek pek doğru olmazdı zaten öyle bir şeyde olmaz ama özellikle Yekta'nın ve Kewell'ın en azından yedek olarak kenarda durması elimizi güçlendirebilirdi. Kimilerine göre Yekta ilk onbirde oynamalı ama teknik direktör tercihidir bir şey diyemiyorsunuz.

Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemeyecek oyuncularımız şu şekilde;
Yekta Kurtuluş, Harry Kewell, Cem Sultan, Sabri Sarıoğlu (kart cezalısı)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0