Seçim 2011 ve Mahkemeler..

Galatasaray Spor Kulübü tarihinin en kötü futbol sezonunu geçirirken aynı zamanda tarihinin en kötü yılını geçiriyor. Sadece sportif başarı değil, idari anlamda da tarihinin en kötü yılını geçiren 106 yıllık camiamızda her geçen gün bir yenilik görüyoruz. 1905 yılında Galatasaray Lisesi'nin üst katlarında Ali Sami Bey ve arkadaşları tarafından kurulan camiada hiç bir başkan kulübü mahkemeye vermemişti. Galatasaray'ın 35.başkanı Adnan Polat ise bu alanda tarihe geçerek Galatasaray tarihine adını yazdırdı. Ne olarak mı? Galatasaray'ı mahkemeye veren başkan!

 2008 ve 2010 yılında gerçekleşen seçimleri kazanarak Galatasaray Spor Kulübü'nde başkanlığa hak kazanan Adnan Polat, ilk başkanlık döneminde gerek finansal anlamda düzelme, kurumsallaşma yapısı ve gerekse elde edilen şampiyonluk nedeniyle başarılı göründü. 2010'da gerçekleşen seçimlerde de gerek taraftar, gerekse bazı kesimler tarafından desteğini arkasına alan Adnan Polat tarihimizin en kötü sezonunda kendisi de aşırı derecede yıpranarak yaşananlara tüy dikti. Gerek futbol takımının başarısızlığı, gerek stadın açılışı sonrasında yaşananlar, gerek kulübün idari olarak yönetilememesi ve gerekse yönetimde yaşanan çatlak sesler nedeniyle Adnan Polat bu sene bir hayli yıprandı. Artık sağlıklı karar alamıyor, aldığı kararları uygulayamıyor. Bu nedenle de hata üzerine hata yapıyor. Belki kendi başarısızlığını temizlemek için mücadele ediyor, belki bu halde takımı bırakmak istemiyor ve belki de gelecek sene başarılar kazanarak bırakmak istiyor. Bizler belki böyle iyi niyetle yaklaşıyoruz ama tüm bu saydığımız olasılıkların dışında bir ihtimal daha var. Onun adı da koltuk sevdası.

Kendi kurduğu ekibinden ayrılanlar oldu ve hatta kendi kurduğu ekibinden "kovduğu" adamlar oldu. Bindiği dalı kesti Adnan Polat, belki de seçim kararını zamanında alsaydı bu yaşananlar olmayacak kendisi de bu kadar nefret edilen adam konumuna gelmeyecekti. Mali Genel Kurul'da bir blöf yaptı, seçim kararını düşüneceğiz ve açıklayacağız diye. Sonrasında da idari açıdan ibra edilmeyince "Küstüm, oynamıyorum" tarzında ki ufak çocukları andırırcasına seçim kararını zaten 1 hafta içinde açıklama gibi bir planı olduğunu belirtmişti. İdari açıdan ibra edilmeyen Adnan Polat, açılan mahkemelerin ardından seçime gitti. "Yönetim Kurulu'nun tüzük gereğince 25.3 maddesine usülen" diye tutanak tutulan seçim kararı için camia hazırlıklara başladı, adaylar ortaya çıktı. Hatta bırakın adayların ortaya çıkmasını, önümüzdeki Pazartesi günü adaylar renk seçimi yapacak.

İdari anlamda ibra edilmeyen Adnan Polat bir süre önce "Mahkemeye gitmezsek veya seçimi gerçekleştirirsek hapse gireriz" söyleminde bulundu. Bu ne kadar doğru, ne kadar gerçek orası tartışılır. Mali açıdan ibra edilen fakat idari açıdan ibra edilmeyen Adnan Polat ve yönetimi için hatırlanacağı üzere Beyoğlu 2.Asli Hukuk Mahkemesi tarafından idari açıdan ibra edilmeme durumuna tedbir konulmuştu. Bu açık olarak idari anlamda ibra edilmeyen Adnan Polat ve arkadaşlarının ibra edilmeme durumunu tedbirli olarak kaldırmak demekti. Adnan Polat ve ekibi Nisan ayının başında mevcut bulunan yetkileri gereğince seçim kararı aldı. Tekrar belirtiyorum, ibra edilmedikleri için değil; ellerinde mevcut bulunan yetkiler gereğince seçim kararı aldılar.

14 Mayıs'ta gerçekleşmesi muhtemel seçimler çok büyük olasılıkla gerçekleşecektir. Mahkeme bunu engelleyemez, bunun yolunu kapatamaz. Çünkü bu seçim ibra edilmemek ile değil, yönetim tarafından tüzükte yer alan madde gereğince alınan bir karar doğrultusunda gerçekleşecek. Adnan Polat ve arkadaşlarının mahkemeleri ise "Biz idari açıdan herhangi bir usülsüzlük yapmadık" anlamına gelen ve seçimin önünü açabilecek olan mahkemeler olarak tahmin ediyorum. Tarih zamanında elde ettiğimiz başarıları yazdığı gibi, bugün yaşananları da yazıyor. Adnan Polat'ı da Galatasaray'ı mahkemeye veren başkan olarak yazacak. Hemde 106 yıllık kulübün en başarısız başkanı sıfatıyla..

Uzun lafın kısası, Adnan Polat ve 10 ekip arkadaşı Galatasaray'ı mahkemeye verdi. Neden verdi, niçin verdi, nasıl verdi, hangi mantıkla verdi bilinmez. Yakında çıkacaktır kokusu.. Tek temennimiz seçimlere engel olmaya çalışmaması üzerine. Aksi takdirde, sana yazacak çok şey var Adnan Polat.

3 yorum:

  1. fcn bu seçim konusunda sizin bildiğiniz neler dönüyor secim olacakmı olmama ihtimali ne kadar herşey şuanda muamma durumda

    YanıtlaSil
  2. Adnan Polatın derhal ihracı gerekiyo..

    YanıtlaSil
  3. slm,

    benim anlamadigim biz taraftar olarak neden üzerimize düsen görevi yapmiyoruzda ölü topragi serpilmiscesine olup biteni seyretmekle yetiniyoruz?
    polat efendi herseye rest cekebilir ama taraftari karsisina alamaz, onlardan gelecek tepkiye dayanamaz. neden hic bir taraftar olusumu bu yönde bir protesto düzenlemiyor (sakin ultraAslan demeyin, onlar polatin oyuncagi olmus, alpaslan abinin kemiklerini sizlatiyorlar!)
    koca galatasarayimizi mahkeme kapilarina götürdüler, bunlari yapanda baskanimiz dedigimiz adam! neden susuyoruz, daha ne olmasini bekliyoruz? takim küme mi düsmesi lazim bu yönetime karsi tepkimizi göstermek icin? daha ne olmasi lazim allah askina söyleyin?
    artik dayanamiyorum hergün bu haberleri okumaya, icim sizliyor, su takimi ne hale getirdiler ve 25 milyon taraftarin umrunda degil, yazik ki ne yazik!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0