Final öncesinde son adım..

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı Panküp Kayseri Şeker’i 71-63’lük skorla geçmeyi başaran Galatasaray Medical Park, 1-0 önde başladığı TKBL play-off yarı final serisini 2-0’a getirdi. Rakibine yalnızca 6 sayı izni verdiği son periyottaki etkili oyunuyla sonuca giden Sarı-kırmızılı ekip bir galibiyet daha aldığı taktirde adını finale yazdıracak. Galatasaray Medical Park’ta galibiyetin mimarı Panküp Kayseri karşısında 11 sayı – 15 ribaund ile oynayan Sylvia Fowles oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy ve A Milli Kadın Takım MenajeriCanan Erdoğan’ın da izlediği karşılaşmaya, CatchingsIşıl ve Bahar’ın sayılarıyla hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, ilk 2 dakika geçilirken 7-2’lik üstünlüğe kavuştu. Sonrasında ise Panküp Kayseri Şeker, Pringle ve Sanford ikilisinin isabetleriyle karşılık verdi ve ilk 5 dakika9-8’lik skorla geçildi. Hemen ardından Johnson’ın bulduğu üçlük ise konuk ekibi ilk kez öne geçirdi. Periyotun son bölümü öncesinde ise Kayseri temsilcisi üst üste top kayıpları yaptı ve bunu iyi değerlendiren Galatasaray Medical Park, üstünlüğü geri alıp periyotu 20-16 önde tamamladı.
Sarı Kırmızılılar, ikinci periyota da hızlı başladı. Hücumlarda HodgesAugustus ve Gülşah’ın üst üste basketlerinin getirdiği 9-2’lik seri, 3. dakika dolarken ev sahibi ekibe 30-18’lik skorla çift haneli üstünlüğü getirdi. Bunun üzerine mola alan Panküp Kayseri Şeker, mola sonrasında rakibinin isabetlerine karşılık bulmayı başarsa da farkı azaltamadı ve son 4 dakikaya 36-24’lük skorla girildi. Takip eden bölümde ise başta Bahar’ın etkili oyunuyla 11-2’lik seri yakalayan taraf konuk ekip oldu ve periyotun son dakikası öncesinde skor 38-35’e geldi. Devre arasına ise 40-36’lık Galatasaray Medical Park üstünlüğü ile gidildi.
Devre arasından dönüşte savunmaların sertleştiği ve iki takımın da skor üretmekte zorlandığı gözlenirken karşılıklı isabetler sonucu ilk 3 dakika 45-40’lık skorla geçildi. Sonrasında iseFowles’un boyalı alandaki etkili oyunu Galatasaray Medical Park’ın üstünlüğünü 9 sayıya kadar çıkardı ancak Sarı Kırmızılılar’ın hücuma çıkarken yaptığı basit top kayıplarını iyi değerlendiren Panküp Kayseri Şeker maçta kopmadı ve son periyotun son 2 dakikasına 58-53’lük skorla girildi. Kalan sürede de Sanford’ın isabeti ve Johnson’ın periyot biterken kaydettiği basketle sayı üreten Kayseri temsilcisi, son periyot öncesinde 58-57 ile farkı 1 sayıya kadar indirdi.
Mücadelenin son periyotuna Fowles’un serbest atışlarıyla başlayan Galatasaray Medical Park, rakibinin ilk 4 dakikada sayı atmasını engelleyen savunmasının karşılığını hücumda da Gülşah,Bahar ve Augustus’ın isabetleriyle aldı ve bitime 7:47 kala, 67-57 ile farkı çift hanelere taşıdı. Periyottaki ilk basketini son 5 dakikaya girilirken Johnson ile bulan Panküp Kayseri Şeker, sonraki bölümde de hücum ritmini bulmakta başarılı olamadı ve skordaki Galatasaray Medical Park üstünlüğü, son 3 dakika öncesinde de 71-59 ile sürdü. Kalan sürede de tempoyu düşüren ve farkı koruyarak süreyi eriten Sarı Kırmızılılar, mücadeleden 71-63’lük galibiyetle ayrıldı.
SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Elif İnci – Mehmet Serdar Ünal – Ozan Gönen
GALATASARAY MEDICAL PARK (71): Doneeka Hodges 4 (2 ribaund-1 asist), Gözde Yürük, Bahar Çağlar 10 (1 ribaund-2 asist), Işıl Alben 10 (5 ribaund-3 asist), Gülşah Gümüşay 6 (2 asist), Nihan Anaz 4, Tamika Catchings 14 (10 ribaund-2 asist), Melisa Can (2 ribaund), Seimone Augustus 12 (2 ribaund-2 asist), Sylvia Fowles 11 (15 ribaund)
PANKÜP KAYSERİ ŞEKER (63): Pınar Demirok 2, İlsu Darıcıoğlu (1 asist), Gizem Yavuz 2 (4 ribaund-3 asist), Bahar Öztürk 12 (7 ribaund-4 asist), Latoya Pringle 16 (4 ribaund-2 asist), Aynur Metin 8 (1 asist), Nakia Sanford 9 (5 ribaund), Vickie Johnson 14 (8 ribaund-3 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0