Maça Doğru | Beşiktaş Cola Turka

Öncelikle Fenerbahçe maçının yazısını soranlar oldu, onu açıklayarak başlıyım yazıya.O yazıyı Beşiktaş maçı oynandıktan sonra yazacağım. Yani iki derbinin maç sonu yazıları yarın öbür gün sitede olur.

Beşiktaş maçına geçelim hemen. Yine öncelikle sezonun ilk yarısında Akatlar'da oynanan maça bakalım. İlk olarak belirtmeliyim ki Beşiktaş o günden sonra büyük bir değişim içerisine girdi. O gün sahada olan Iverson'lı, Burak Bıyıktay'lı takım gitti yerine Ergin Ataman'ın önderliğinde yine hızlı oynayan ancak daha derli toplu bir Beşiktaş geldi.
İlk maçta son 5 dakikasına 15 sayı önde girdiğimiz maçı krize sokmuş olsakta genel olarak fazla zorlanmadığımız bir maç olmuştu. Ermal'in o maçta müthiş bir performansı vardı, alçak postta aldığı topların çoğu sayı olmuştu ve maçı krize soktuğumuz son 5 dakika dışında onu düzenli olarak kullanmıştık. İlk maç için söyleyebileceklerim bu kadar çünkü dediğim gibi ilk yarıda oynadığımız Beşiktaş ile yarın oynayacağımız Beşiktaş'ın hiç alakası yok.

Ergin Ataman'lı Beşiktaş'a bir bakalım önce. Burak Bıyıktay'lı Beşiktaş'ı herkes biliyor zaten. Ergin Ataman'ın geldikten sonra ilk işi Serkan ve Kemp gibi iki tane çok iyi skorerle anlaşmak oldu. Beşiktaş dışarıdan skor üretmekte zorluk çekiyordu ve İgnerski güvenilir bir skorer değil, oldukça istikrarsız. Iverson'un da sakatlığı üzerine Beşiktaş'ın buraya mutlaka bir takviye yapması gerekiyordu. Yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Kemp, bir takımın hücumunu sırtlayabilecek gerçek bir skorer. Serkan Erdoğan'ı zaten yıllardır izliyoruz, Ray Allen'ın Türk versiyonu kendisi. Müthiş bir şutör, Beşiktaş'ın son Karşıyaka maçında da çok iyi bir performans ortaya koydu. Bu ikilinin yanında Chatman ligin en değerli yabancılarından biri. Bu üç isim mutlaka çok iyi savunulmalı. Ergin Ataman'ın gelişi sonrasında Beşiktaş kısalarından çok önemli katkılar alıyor ancak uzunlar için aynı şeyi söylemek güç. Sezona çok iyi başlayan Ogilvy sezon başındaki performansından uzak. Yani fazlasıyla dış skorerlerine bağımlılar. Hüseyin Beşok takviyesi de takımın içeriden skor üretecek oyuncu eksiğini kapatabilmiş değil. Yani Beşiktaş fazlasıyla dışarıya bağımlı oynuyor. Skorerleri günündeyse her takımı yenebilirler ancak özellikle Kemp ve Chatman iyi savunulursa çok zorlanıyorlar. İşin savunma kısmında ise hala Burak Bıyıktay'ın bıraktığı enkaz devam ediyor. Ergin Ataman yönetiminde daha iyi savunma yaptıklarını söylemek mümkün ancak bir savunma takımı olduklarını söylemek hala çok güç.

Maçın anahtarı Beşiktaş'ın dış adamlarına baskı olacak. Bu konuda da Evren'e, Caner'e, Johnson'a, Shipp'e büyük iş düşecek. Bire bir savunma iyi yapıldığı sürece bu isimlerin maçı almaya yetecek performansı gösteremeyeceklerini düşünüyorum. Zaten takım olarak iyi savunma yapıyoruz bunun yanında bire bir savunmaları da iyi yaparsak beklediğimizden rahat kazanabiliriz maçı. Bunun dışında ilk yarıdaki maçta olduğu gibi mutlaka uzunlarımızı kullanmalıyız. Toplar olabildiğince Ermal'e ve son günlerin formda ismi Andric'e inmeli. Bunun dışında guardlarımıza da büyük iş düşecek. Tempoyu mutlaka düşürmeliyiz ve biraz önce de söylediğim gibi topları uzunlara indirmeliyiz. Zaman zaman bizde hızlı hücumları kullanıyoruz, bu alanda da başarısız olduğumuz söylenemez ancak Beşiktaş'a açık alanda ve yüksek tempoda oynama şansı verirsek başımız ağrıyabilir. Yarı saha basketbolu oynandığı sürece maçın da Abdi İpekçi'de olduğu düşünülürse şansımız oldukça yüksek.

Bir rica da taraftara gelsin... Futbolun çok canımızı sıktığı şu günlerde imkanı olan herkes Abdi İpekçi'ye gelsin lütfen. Bu takım desteği fazlasıyla hak ediyor. Sağlıcakla efendim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0