Emiliano Insua.. Kulübede parlayan yıldız


Emiliano Insua.. Transfer sezonunun son dakikalarında Misimovic ile birlikte kazandırıldı takımımıza. Az çok Premier Ligi takip eden her futbolsever tarafından heyecanla karşılandı bu transfer haberi. Aslında Galatasaray'a gelmesi tamamen şans, hatta bizim için bir lütuftu. Öyle ya, bir önceki sezon Liverpool'da tam 43 maça ilk 11 başlamış ve sezonun en fazla forma giyen oyuncularından biri olmuştu. Üstelik hocası Rafa Benitez'in gözbebeği oyuncusu Fabio Aurelio'yu yedek bırakarak! 

Ama Rafa Benitez'in takımdan ayrılıp yerine Roy Hodgson'ın gelmesi ve Hodgson'un sol beke eski oyuncusu Paul Konchesky'yi transfer ettirmesi, Insua'nın yolunun Galatasaray ile kesişmesi anlamına geliyordu. Ancak Liverpool'da Fabio Aurelio'yu yedek bırakan, yavaş yavaş Arjantin Milli Takımına ısındırılmaya çalışılan bu genç oyuncunun yeteneği, Türkiye'de Hakan Balta'yı kesmeye yetmedi!

Her zaman asıl görevi savunmak olmanın verdiği bilinç ile hücumu seven, sürekli ileri geri çalışan kanat savunucularına hayranlık beslemişimdir. Bu oyunculara örnek olarak geçmişte Roberto Carlos, Cafu, günümüzde ise Maicon, Daniel Alves, Leighton Baines ve Gareth Bale'i sayabilirim. Ülkemizde ise bu isimlerin arasına katabileceğim tek isim Gökhan Gönül. Emiliano Insua'da özellikle geçtiğimiz sene Liverpool forması altında gösterdiği performans ile yukarıda saydığım isimler arasına girmişti benim için. İleri çıkışları, yerinde müdahaleleri, etkili ortaları ve tek zaafı olan yavaşlığını futbol zekası ile kapatmaya çalışması.. Bu özelliklerini bildiğim için de Insua Galatasaray'da denildiğinde çok heyecanlanmıştım. Hakan Balta'nın yerlerde sürünen performansından sonra o kanadın unutulan işlevselliği yeniden hatırlanabilecekti. Ancak Insua tam kendini göstermeye başlamıştı ki Rijkaard'ın ayrılıp Hagi'nin takıma gelmesi ile birlikte mecburiyet halleri olmadıkça takımda yer bulamamaya başladı genç Arjantinli. İşin daha da vahimi Hagi'nin de takımdan ayrılıp Bülent Ünder'in kulübe yönetimini devralmasından sonra bile ilk tercih Hakan Balta oldu. Ancak Hakan'ın sakatlandığı bir kaç haftada Insua öyle futbol sergiledi ki, Hakan Ünsal'dan sonra ilk defa takımda gerçek bir sol bek görmeyi özlediğimizi fark ettik! İnşallah bundan sonra hep böyle devam eder ve oynatılmadığın günlerin acısını çıkarırsın Insua.

Sahi Insua bugüne kadar neden yedek kalmıştı?!?!

3 yorum:

  1. "Balta'nın" bu sezon tamamen bireysel olarak yedirdiği gol sayısı bir 8-10 tane vardır. Ruhsuzluğunu, mücadele eksikliğini saymıyorum bile. Ona rağmen tercih edilmesi, muhtemelen Insua'nın gözardı edilip, sezon sonunda geri gönderilmesine neden olacak. Bir kulüp nasıl yönetilmezin resmi.

    YanıtlaSil
  2. Su muzigi bi kapatsaniz diyorum

    YanıtlaSil
  3. Bir takimin halen yonetilmedigini gostermek icin daha iyi bir firsat olamaz. Her oynadiginda hata yapan bir futbol katilini oynat, 3.3 M Euroya alinabilecegin bir genc yetenegi kiralik diye oynatma. Anlatsan fikra sanarlar!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0