Nerede kalmıştık? Scouting sistemi...


Öncelikle herkese merhaba...

Her kulübün kendi çapında gözlemci diye adlandırdıkları futbolcu izleme komiteleri vardır. Fakat dünya futbolunda artık ”scout ekibi” kurma adı yaygınlaşınca Türkiye’deki birçok kulüp de buna uymuş durumdadır. Scout kelimesi her ne kadar kendi kelimemiz olmayıp kullanmak istemesem de artık kelime dağarcığımıza yerleşti sayılır. Galatasaray’ımız da “scout ekibi” sistemi kurarak, bu ekibin başına eski kaptanlarımızdan Sayın Cüneyt Tanman layık görülmüştür.

Söylenenler gibi “scout” işi çok geniş bir yelpazededir. Bölgesel olsun, ulusal olsun, uluslararası olsun, yerli-yabancı olsun, genç-yaşlı olsun tüm oyuncuları mevkilerine göre ayrı ayrı değerlendirme, incelemek gerekir. FCN Blog olarak bizim bu süreçte ilk hedefimiz tüm dünyadaki Türk pasaportuna sahip genç ve yetenekli oyuncuları inceleyip sizlere aktarmak ve mümkün olduğu sürece bu araştırmalarımızı Galatasaray’ımızdaki “scout ekibi” ne göndermek olacaktır.

Neden ilk etapta Türk futbolcular diyecek olursanız, Galatasaray’ımızda ki şu an bulunan Türk oyuncu yetersizliğini sizlere söyleyebilirim.

Scout yazılarımızla, bir aksaklık olmadığı sürece, Perşembe günleri sizlerin karşısında olacağız.

Şimdiden yazacağımız “scout” yazılarını okuyacağınız ve tüm eleştirilerinizi(olumlu-olumsuz) medenice belirteceğiniz için şahsım adına teşekkür ederim.

2 yorum:

  1. sinan osmanoplu--defans

    emre çolak-----offansif orta saha

    cumhur yılmaztürk-----orta saha orta

    anıl dilaver------forvet

    cem sultan-------offansif orta sha-forvet

    emrah yollu-------sol bek

    berk neziroğuları---defans

    bunlara zatan e bizim içimizde var bu oyunculara istisnasız 3 maç arka araka maç oynatılsın kesinlikle bu oyuncular A tkımda oynar ama biz bir oyuncuya bonservis vermediğimiz sürece oynatmayız emre çolak 2 senedir A Takımda oynuyor 3 maç arka arkaya hiç oynadı mı?

    lütfen dışardan önce içimizdeki kaliteli oyunculara bakalım

    YanıtlaSil
  2. Naçizane birkaç isim:
    Olcan Adın, Murat Duruer, Özgür Çek, Yasin Öztekin, Mustafa Pektemek, Yiğit İsmail Gökoğlan, Erkan Taşkıran, Yiğit İncedemir, Gökhan Süzen, Şahin Aygüneş, Alper Potuk

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0