Seçim2011 | "Adama göre görev değil, göreve göre adam"

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Galatasaray'da başkanlık seçimi öncesinde Ünal Aysal konuk olduğu Futbol Gündemi programında önemli açıklamalarda bulundu. Divan Kuruluna listelerin teslim edilmesinde son günde hem yönetim kurulunda birlikte çalışacağı arkadaşlarını hemde planlarını, projelerini anlatan Ünal Aysal gerek yaptığı açıklamalar, gerekse gerçekçi yaklaşımı nedeniyle kuşkusuz taraftarın gözünde de seçimde önde olan taraf gibi görünüyor. Ünal Aysal'ın yapmış olduğu önemli açıklamalarının yanı sıra yönetim kurulu listesinde de önemli isimler bulunuyor.

ADAMA GÖRE GÖREV DEĞİL, GÖREVE GÖRE ADAM
Bugüne kadar ki yönetim kurullarının çalışma sistemini değiştireceğiz. Çok daha farklı bir sistemimiz olacak. "Adama göre görev değil, göreve göre adam" mantığı ile hareket edeceğiz. Ali Dürüst idealist bir Galatasaraylı. Faydalı olacağına inanmadığı hiç bir işe girmeyecek kadar da Galatasaraylıdır. Ben projelerimi kendisine anlattığım vakit kendisi tereddüt etmedi ve teklifimizi kabul etti.

PROFESYONELLEŞME
Futbolun sorumluluğu bir kişiye yüklenemeyecek kadar büyük bir sorumluluk.. Futbol şube diye bir ayrımımız yok. Benim birinci amacım süreklilik.. Kurumsal yapıyı kurmadığınız sürece sürekliliğin geleceğine inanmıyorum. Biz bir ekip halinde geliyoruz. Profesyonellere şubeleri teslim edeceğiz. Başarısızlıklarda da kendilerinden hesap soracağız. Başarısızlığın hesabını veremeyenlere de teşekkür edeceğiz.

TÜRK TELEKOM ARENA
15 Ocak günü ben oradaydım. İzlediğim kadarıyla yukarıdan aşağıya tam bir iletişim felaketi halinde gelişti. Konuşmalar yanlış anlaşıldı, konuşmaların tonu zaten yanlıştı. Oradaki reaksiyon spontane gelişti ve organize değildi. Toplumların reaksiyonlarını önceden tahmin etmek zordur, kesin olarak tahmin edemezsiniz. Hükümet ile Galatasaray arasında uzun süreli bir sıkıntı olacağına hiç bir zaman inanmıyorum. Biz Galatasaraylılar olarak bize uzatılan elleri hiç bir zaman karşılıksız bırakmayız ve nankörlük yapmayız. Aslantepe'nin protokolü için yönetimimizin kaldığı yerden devam edeceğiz. Aslantepe'nin daha çok kullanılan bir işletme yerinin olmasını düşünüyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz. Stadyumu sadece maç olarak değil, başka hizmetlerde de kullanmanız gerekmektedir. Bu bir gelir kapısıdır.

AIG HİSSELERİ
Galatasaray'ın hisse senetlerini bugüne kadar ne aldım ne de sattım. Rahmetli Canaydın ve bir kaç arkadaşı zamanında beni ziyaret ettiler ve durumu izah ettiler. Her gün sabah kahvaltısını Canaydın ile birlikte yapmaya başladık. 23.5 milyon doları ben son gün AIG'nin hesabına gönderdim ve hisseleri geri aldık. O hisselerin içinde AIG'nin elinde "C" hissesi denilen altın hisse vardı. Ben o hisseyi aynı gün başkana götürdüm ve kulübe teslim ettim. Bunu o gün bulunan tüm yöneticiler bilir. Bu hisse kulübün tüm yetkilerini ve haklarını elinde bulunduruyordu. Başkan hisseyi benim tahattütüm altında verdi ve 2 yıl kadar bende kaldı. 23.5 milyon dolara alınan hisseler 34-35 milyon dolara satıldı. Aradaki fiyatı tamamen kulübe bıraktım. Kulüp bu aradaki 2 yılda benim kulübe yaptığım yardımlara karşılık bir meblağ ödedi. Yaklaşık 7-8 milyon dolarlık bedeldi. Bunun yanı sıra hisse sahiplerine dağıtılan payları 2 yıl almamıştım. Kulüp bu parayla bunuda geri ödedi. Bana geri ödenen paraların bir kısmını da ben amatör şubelere aktardım. Ben bugüne kadar para verdiğim hiç bir çalışanımdan özür dilemedim. Eğer ortada bir evrak varsa görmekten mutluluk duyarım.

GALATASARAY ADASI
GS Adası bugün boğazın en güzel yerinde bulunan bir ada konumunda bulunuyor. 20 senelik bir kira anlaşması yaptık. 3 yıllık kirasını peşin ödedim. Sonrasında bir proje yaptık, beğenmediler. Sonrasında bir proje daha yaptık, kabul edildi ama gerekli izinleri almak çok zor oldu. Camiada da benim adıma homurtular çıktı. Bu konu sonrasında da Özhan Canaydın ile görüştüm ve tüm herşeyi kulübe bıraktım. 3 yıllık kirayı da kulübe bırakıp, almadım.

22 ŞİRKETİM VAR
Ben hukuk fakültesi mezunuyum. İş hayatımda ve özel hayatımda bazı riskler aldım, bunlar ticari risklerdi. Bugüne kadar hukuk mezunu olmama rağmen hiç bir mahkemeye şahit olarak bile çıkmadım. Bugüne kadar tek bir ceza bile ödemedim. 22 şirketim var ve bu şirketlerin hiç birisinde yüz kızartıcı olmamıştır. Her şirketin hukuki işleri olmuştur, olacaktır ve hatırladığım kadarıyla şuanda herhangi bir mahkememiz yok. Ben görünmeyen bir yerden geldiğim için bu tarz iddialar olacaktır.

21.YÜZYILA AYAK UYDURAMADIK
Geçmiş başkanlarımıza olan saygımı tekrarlamak istiyorum. Yanlış anlaşılmasın ama UEFA Şampiyonluğu'ndan sonra düşüşe geçtik. Başarılarımız devam etti ama 21.yüzyılı yakalayamadığımız için yönetimsel olarak çökme noktasına geldik. Camiamız bunu yanlış algılamasın. Bir değişim dönemine girmekte olduğumuzu herkes kabul etmek zorunda. Eğer radikal bir değişimi kabul etmek istemeyen varsa, 21.yy'a ayak uydurmamız istenmiyorsa bizi seçmesinler. Katılım yüksek olmazsa bize güven verilmemiş olduğunu düşüneceğim. En az 3bin üzerinde bir katılımın olması gerekmektedir. Benim için önemli olan Galatasaraylıların bu durumun farkında olmaları ve bize gerekli desteği vermiş olmalarıdır.

İŞARETLERİ DEĞERLENDİRMEK ZORUNDASINIZ
Yönetimler yetkilerini aldıkları kurumlardan aldıkları işaretleri iyi değerlendirmek zorundadırlar. Bu işaretler yönetimimize konuşmacılarımızdan işaretler geldi. Oylamadan önce de bir can simidi geldi ama kabul etmediler. Mali kurulda herhangi bir organize olmasına inanmıyorum. Bu bir nevi yönetimin direnmesine karşı ani olarak gelişti.

MEVCUT DURUMDA BULUNAN BORÇLAR
2010 sene sonu itibariyle 380 milyon dolar borcumuz var. Mayıs ayına geliyoruz bu borcun daha da artmış olması lazım. Başladığınız vakit doğru rakamlarla başlamanız gerekmektedir. Denetlemenin yapılması zaten gerekiyor. Ben sadece Galatasaray için değil tüm işlerimde denetlemesini yaptırırım. Yeni gelen yönetimin işe başlar başlamaz yapacağı ilk şeylerden birtanesi borçların yeni vaadelere yayılması olacaktır. İlk 1 ay bu tarz denetleme ve mali açıdan gerekli düzenlemelerle geçecektir. Mayıs ayında ödenmesi gereken 50milyon usd var. Bu konuda detaylı bir bilgilerim var. Mayıs ayında ki 50milyon usd için bir çare elbette bulacağız. Yaklaşık 2 senelik gelirlerimizin büyük bir kısmı borç ödemelerimize gidecek. Galatasarayın futboldan gelen tüm gelirleri ipotek altında, rehin altında. Bizim bunun dışında gelirler üretmemiz gerekiyor.

AR-GE EKİBİMİZ SÜRATLE PROJE HAZIRLIYOR
AR-GE ekibimiz zaten kurulmuş durumda ve süratle yeni projeleri hayata geçireceğiz. Riva şuanda en önde bulunan proje ve burada üretici olmamız gerekiyor. Bizim önceliğimiz Riva'yı mümkün olduğu kadar bekleticez. Riva'yı uzun vadede değerlendireceğiz ve Galatasaray'a büyük bir rant getirecek hale getirmeyi düşünüyoruz.

HEDEFİMİZ AVRUPA'DA BAŞARILAR KAZANMAK
Ben falcı değilim iş adamıyım. Ben sadece Türkiye Şampiyonluğu değil, Avrupa çapında ki sürekli başarıların tekrarını istiyorum. Bu bir senede mi yapılır, 3 senede mi yapılır bunu hep birlikte göreceğiz. Avrupa'da başarılı olacak takımın temelini kuracağız. Temel felsefemiz özellikle kendi altyapımızı en iyi şekilde geliştirmek ve gücümüzü onlardan almak. Bunu yaparken eski futbolcularımızdan da yararlanacağız. Elimize imkan verildiğinde kendilerine bu konuda teminat veriyorum.

TEKNİK DİREKTÖR VE BÜLENT TULUN
Ben futbolu çok severim ve herşeyi takip ediyorum. Maçları takip ediyorum, sizleri takip ediyorum. Bazı teknik direktörlere karşı sempatimiz haliyle oluyor. Zor zamanlarda netice odaklı takıma destek olan, başarılar kazanmış antrenörlere hayranım. Seçilmeden önce teknik direktörle anlaşmak gibi bir insiyatif almam mümkün değil. Benim şahsi görüşüm Galatasaray'a hizmet etmiş, Galatasaray'ı tanıyan antrenörleri tercih edeceğiz ve başarılı olmuş antrenörleri tercih edeceğiz. Bülent Tulun Türkiye'de antrenörlük, oyunculuk, hakemlik yapmış bir isim.. Bülent Tulun'un Galatasaray'a katkısı çok büyüktür. Bülent Tulun'u görmezden gelmek mümkün değil. Kendisinden futbol şubesinde azami olarak yararlanacağız.

TEKNİK DİREKTÖR BİZE UYUM SAĞLAYACAK
Bir senede 3 tane teknik direktör değiştirmiş olmaktan bir taraftar olarak son derece mutsuzum. Yeni gelen teknik direktör bizim şartlarımıza uymak zorundadır. Bizim şartlarımıza uyum sağlaması gerekiyor, aksi takdirde zor. Sırf bu konuda ihtisas yapmış (transfer, oyuncu vs.) bir ekip kuracağız ve antrenör ile birlikte çalışacaklar. Samimiyetle şunu söyleyebilirim, ne Ali Dürüst ne de başka birisi bana herhangi bir şart öne sürmedi.

FLORYA'YI 3 AYDA ADAM EDERİZ
Kurumsal yapı olmadığı için Florya'da bu tarz sorunlar yaşanılıyor. Kurumsal yapı sadece Florya'da olmaz, yukarıda da olmalıdır. Kurumsal yapı dediğimiz sistem hem yukarı (yönetim) hemde Florya'yı kontrol edebilecek düzeyde olmalıdır. Florya'yı düzenlemek çok zor bir durum değil, azami 3 ay içerisinde Florya tam bir disiplin altında olacaktır. Florya'da bir iki oyuncuya dayalı bir sistem zaten yürümez. Böyle birşeyi ben kabul etmiyorum, böyle bir sistem olmayacak. Futbolda devamlı olan kalıcı bir ekip kurmayı düşünüyoruz ve bu ekibin disiplinini korumaya çalışacağız.

ARDA'YI TAKIMDA TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Öncelikle Arda konusunda ki insiyatifi yeni yönetime bırakan sayın başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Arda bizim altyapımızdan gelen, yetiştirdiğimiz, güvendiğimiz, yıldızlaştırdığımız bir elemanımız.Arda'yı mutlu edip Galatasaray'a yararlı konuma getirmek zorundayız. Göndermek çok kolaydır ama biz kazanmak için çalışacağız. Arda takımdan gitmek isterse, burada kalmak istemiyorum derse bizlerde haliyle onun için ve kulüp için en iyi şeyi yapacağız. Arda Galatasaray'dan ancak efsane konumunda ayrılabilir. Kaçış Arda için yanlış bir karar olur.

KADRODA CİDDİ BİR REVİZYON OLACAK
Altyapı bazlı bir gelişim düşünüyoruz ama elbette yıldızlar olacak. Yıldızsız bir Galatasaray olmaz, olamaz. Kazanmadığım bir seçim öncesinde kimseyle anlaşamam. Ama gayet tabii piyasayı taradık ve gerekli araştırmaları yaptık. Galatasaray'a yakışan güçlü bir kadro bu sene zaten kurulacak. Başka türlü başkan adayı olunmaz zaten. Biz kendimize hedef olarak 3 metrelik engelleri görüyoruz. Haliyle 2 metrelik engelleri rahat aşacağız. Ciddi değişim olacak.

GALATASARAY'IN MARKA DEĞERİ ÖNEMLİ
Biz sadece arma ve markayı değil, Galatasaray'ın tüm değerlerini layık olduğu yerlere getirmek için mücadele edeceğiz. Galatasarayın değerleri yıpratılmaya çalışıldıkça bunun altında artniyet ararım. Bizler Galatasaray markasının değerini koruyacağız. Asla maçlardan sonra beni maçlardan sonra beyanat verirken görmeyeceksiniz. Birileri konuşacak ama o ben olmayacağım. Kulübün bir sözcüsü olacak ve maçtan önce, maçtan sonra, gerektiği zaman gerekli açıklamaları yapacak. Federasyon ve diğer kurumlarla son derece uzlaşmacı, paylaşmacı bir yöntem ile çalışacağız.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR
Ben Galatasarayın bugün tüm üyelerine, taraftarlarına ihtiyacı var. Bugün Galatasaray'ın birlik ve beraberlik olma zamanıdır. Taraftarın bugün Galatasaray'a birşeyler getirmesi lazım. Şuanda bu tarz bedava bilet falan düşünmüyorum. Dosthane ilişkilerimiz muhakkak olacak bir kulübü temsil ediyorsanız buna uygun hareket edeceksiniz.

DANIŞMAN HAYRİ KOZAK
Hayri benim eski dostum, arkadaşım. Onun yönetim kurulunun içinde olması ve bana danışmanlık yapması aynı yerde olacaktı. Zor beğenir ve kritiği çok sever Hayri. Onun gibi bir insanın bu grubun içinde olması bir zordu. Şuanda benim danışmanım Hayri Kozak olacak. Çünkü onun dışarıdan bakıp olayları yorumlaması, kritik yapması bizim için önemli daha hayırlı olacak.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Aka Gündüz Özdemir, Ali Gürsoy, Refik Hakan, Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu, Mete Başol, Sedat Doğan ve Abdürrahim Albayrak

3 yorum:

  1. Insallah Ünal Aysal Baskan olur. Mehmet Helvaci zaten Galatasarayi bu duruma sokan kisi, anlamadigim nasil yüssüzce cikip birde baskan adayi olabilirsin? -.-

    YanıtlaSil
  2. Söyledikleri çok güzel ama yönetimindeki isimler kara kara düşündürüyor insanı. Umarım yönetimdeki eski tüfekler Aysal'ın kafasındaki profesyonellerin işlerine çomak sokmazlar.

    YanıtlaSil
  3. bana göre en iyi baskan adayi. ztn tahminim öteki iki adayin toplam oyundan dah fazlasini alir.
    dogal olarak ardanin kalmasini istiyor.
    ben ardanin kesinlike gitmesini istiyorum. galatasarayli oldugum icin gitmesini istiyorum, milli takimi sevdigim icin gitmesini istiyorum, ardayi cok ama cok begendigim icin gitmesini istiyorum, ardanin galatasaraydan kopmasini istemedigim icin gitmesini cok istiyorum, döndügünde komple bir kaptan olarak dönmesi icin gitmesini istiyorum. daha fazla vakit kaybederse arda icin yazik olur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0