Tarafsız değil, Fenerbahçe’li spor kanalı; NTVSpor

“Türkiye’nin tarafsız spor kanalı” mottosu ile yayın yapan Fenerbahçe resmi yayın organı, pardon, NTVSpor artık futbol takımı yetmiyormuşçasına basketbol takımlarımıza saldırmaya başladı. Hem kadın, hem erkek hem de tekerlekli sandalye basketbolunda şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen takımlarımız üzerinden NTVSpor tarafından oyunlar oynanıyor. Geçtiğimiz hafta yapılan mali genel kurul sonrasında yönetimin değişmesi gerçeğinden yola çıkarak takımlarımızda karamsarlık, mutsuzluk olduğunu dile getiren NTVSpor; bugüne kadar Hakan Üstünberk veya Galatasaray basketbol şubesi hakkında tek bir satır haber yapmazken dün manşetten haber sundu. 

Her iki takımı da inanmış bir halde şampiyonluğa yürürken bu haberin yapılmasının tek amacı vardır, ortalığı karıştırmak veya takımları bulandırmak. Bugüne kadar basketbol şubesi adına hayatından ciddi fedakarlıklar yapan Hakan Üstünberk üzerinden takımlarımıza saldıran NTVSpor’un bu tutumu tarafsızlığını değil, üzerinde ki formayı apaçık göstermektedir. Mali Genel Kurul ile Galatasaray Café Crown – Bandırma Banvit maçının hem gününün hemde saatinin çakışması nedeniyle zor durumda kalan basketbol takımlarımızdan sorumlu yöneticimiz Hakan Üstünberk o gün özel helikopter ile İstanbul-Bandırma arası gidip-gelmiştir. Bunu keyfi veya kişisel bir işi için değil, sorumlu olduğu Galatasaray Café Crown erkek basketbol takımının yanında olmak için yapmıştır. Amma velakin bugünlerde Galatasaray basketbol şubesi üzerinde pek bir hassas ve duyarlı olan tarafsızlık (!) ilkesini benimsemiş NTVSpor ekibi haber yapmamış ve hatta bırakın haberi bundan bir satır olsun bahsetmemiştir.
Bırakın Hakan Üstünberk’i, bırakın özel helikopter ile takımının yanında olması için gittiğini, hazırlık maçını bile yönetimin bugünlerde ciddi sıkıntılı olmasına rağmen salonda izlemiş olmasına değinmeyen NTVSpor basketbol moderasyonu; Galatasaray erkek basketbol takımı ezeli rakibini evinde yenip lider olduğunda 2 gün boyunca puan durumunu değiştirmemiş ve averajla (arada 1 puan varken nasıl oluyorsa artık) Fenerbahçe Ülker’i günlerce lig lideri olarak göstermişti. Ayrıca Fenerbahçe kadın basketbol takımı hakkında her maç sonrasında sürmanşetten haber yapan NTVSpor nasıl oluyorsa Galatasaray Medical Park’ın rakibini yenmesini ve hatta bırakın onu Türkiye Kupası’nda şampiyonluk kupasını kaldırmasını bile alt başlıklarda sundu.
Hiç kimse unutmasın ki, Galatasaray asırlık bir çınardır. Birilerinin ego tatmini yapacağı sıradan bir camia değildir. Galatasaray Spor Kulübü, bu ülkeye basketbolu getiren ve basketbol ekolünü oturtan temel taşlarından birisidir. Galatasaray Spor Kulübü üzerine oyunlar oynanacak bir camia değildir. Tarafsız habercilik adı altında tüm branşlarda ve hatta bırakın sportif sonuçları, idari olarak yönetime sallamaktan ayrı bir zevk duyan, Galatasaray Spor Kulübü hakkında yalan yanlış haberler yaparak ortalığı karıştırmak isteyen Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi yayın organı NTVSpor’u şiddetle kınıyoruz.
Tarafsız habercilik yalanını bırakın, içinizde ki Fenerbahçe formasıyla yayına çıkın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0