Banvit 57-79 Galatasaray CC | Mesajınız İletilmiştir!

Yarı final ilk maçında Banvit'le, Bandırma Kara Ali Acar spor salonunda karşıya karşıya geldik ve karşılaşmayı 79-57 gibi farklı bir üstünlükle bitirerek saha avantajını aldık. Madde madde yazdığımızdan beri takım kaybetmedi, biz de taraftar olarak görevimizi yapıp toteme devam edelim ve yine madde madde gidelim. Serinin ikinci karşılaşması Cuma günü saat 18:00'de Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak. Galatasaray Café Crown deplasmanda aldığı bu galibiyetle seride durumu 1-0'a getirdi ve rakibinin elinde bulunan saha avantajını lehine çevirmiş oldu.

-Öncelikle takımın yaptığı inanılmaz savunmaya dikkat çekmek gerekiyor. Bu savunmayı iki parçada değerlendirmek gerekiyor. Savunmada gösterilen müthiş mücadelenin yarısını Oktay Mahmudi'nin savunma sistemine, yarısını da sahada bulunan oyuncuların çabalarına vermek yanlış olmayacaktır. Oktay hoca bugün kesinlikle Orhun Ene'ye üstünlük sağladı yaptığı hamlelerle. Banvit 26-20 öne geçtiğinde alan savunması yapmaya başladık ve devreye 19-5'lik (19-05 ile Ünal Aysal'a selamı çakmış hoca:) bir seriyle girdik. Peki Oktay hoca bu savunmayı neden yaptı ve bu sıradan bir 2-3 alan savunması mıydı?  Banvit'in hücum sistemine bir bakalım önce. Banvit Lance Williams içeride, diğer 4 ismin genel olarak dışarıda oynadığı ve Barış'ın oyun aklına, Williams ve Chuck Davis'in skorerliğine dayalı bir takım. Oktay Mahmudi'nin yaptırdığı savunma da tam olarak bu sistemin panzehriydi. Yüksek alan savunması, hem Barış'ın içeriye drive'larında kendisini uzunların karşılamasını sağladı, hem de gömülü bir savunma yapmadığımız için çizginin gerisini iyi savunduk. Bu savunma sisteminin kusursuza ulaşması için Ermal'in içeride Williams'ı iyi savunması ve bire birlerine izin vermemesi gerekiyodu ki, Ermal'in de buna izin vermemesiyle 6 sayı geri düştüğümüz ve hücumda bocaladığımız devrenin sonunda bi' anda farkı çift hanelerin kapısına kadar getirdik.

-Oktay Mahmudi'nin hamlelerini sadece taktiksel olarak değerlendirmemek lazım. Takımın farkı 20'lere çıkardığı dakikalarda "ciddi olun" mesajını vermesi Nur Germen gibi sadece "disiplinli hoca" olarak değerlendirebilirsiniz ama ben bu serinin mental yönüne bakmak istiyorum. Ligi daha yukarıda bitiren ve dolayısıyla saha avantajına sahip olan Banvit'e ilk maçta psikolojik olarak "biz bu seriyi alıcaz" mesajını vermek çok önemliydi. İki gün sonra bir maçın daha olduğu ve farkı açıp istediğini aldığın bir maçı gençlerini oyuna almadan rotasyon oyuncularını kullanarak bitirmek disiplinli hocadan çok oyunu sadece sahada oynamayan, kafasında da oynayan koçun işidir.

-Bundan sonra serinin gidişatı için iki önemli nokta var. Birincisi Orhun Ene'nin takımı ayağa kaldırıp kaldıramayacağı olacak. Maçta yaptığınız hatalardan ders almanın yanında işin bir de psikolojik boyutu olacak ve takımı ayağa kaldırmak için Orhun Ene'nin sadece 1 günü olacak. Milli takım koçluğunu da yapan eski Galatasaraylı Orhun Ene'nin koçluk kariyeri için son derece önemli bir eşik bence bu. Olayın iki boyutu varken bu iki boyuttaki sorunları da halledebilirse Orhun hoca için "tecrübesiz" sıfatını kullanmanın bir mantığı olmayacak. Olayın psikolojik boyutunu halledemezse, onu ikinci maç sonrası konuşuruz.

-Fenerbahçe Ülker'le oynadığımız maçın öncesinde yazdığım yazıda savunma öncelikli oyuncularımızdan sayı katkısı almak çok önemli olacak demiştim. FBÜ maçı öncesinde söylediğim için sadece o maç için söylediğim anlaşılmasın, bu tür yakın rakiplerin karşılaştığı serilerde farkı belirleyecek isimler bu rol oyuncuları olur. Bugün Caner'in harika bir performansı vardı. Caner sadece şutör olarak değil, içeriye akıllı drive'ları olan bir isim. Oyun içi konsantrasyonu yüksek olduğu için savunmanın boşluklarını görebilen ve o boşlukları değerlendirebilen bir isim. Bugün gösterdiği performans çok önemliydi, umarım benzer katkıları Evren'den de alabiliriz artık.

-Takımda bazı oyuncuların performanslarının günlük değişkenlere göre fazlasıyla değiştiğini söyleyebiliriz. Örneğin Shumpert... İlk şutu soktuğu maçlarda sanki hiç kaçırmayacakmış gibi sokan, ilk şutunun girmediği maçlarda isabet oranı oldukça düşen bir oyuncu. Onun dışında Andric... Savunmada faulden kendini sakındığı dönemlerde hücumda farklı bir Andric izliyoruz. Ancak bugün olduğu gibi arka arkaya fauller aldığında oyundan kopuyor. Tecrübesiz olması önemli bir etken bunda. Ancak Andric'in performansını belirleyen değişkenlerde Tutku gibi istikrarlı bir ismin varlığı da olunca Andric o kopmalardan sonra oyuna tekrar dahil olabiliyor. Faul problemi-performans etkisini Ermal'de de görebiliriz. Aynı şekilde Jerry Johnson hücumda top kayıpları yerine basketlerle ve asistlerle başladığı zaman oyunun iki yönünde de daha etkili oluyor. Bugün değişkenler bizim yanımızdaydı ve gelen ekstra katkılarla rahat kazandık ve Banvit'e "bu serinin hakimi biziz!" mesajını verdik.

-Cuma günü tekrar Bandırma'da oynayacağız Banvit'le. O maçı da alırsak seriyi çok büyük oranda bitirmiş olacağız ve Fenerbahçe Ülker Efes Pilsen serisinin de kısa sürecek gibi görüldüğü ortamda biz de fazla yıpranmadan 3-0 ile bitirme şansı yakalayacağız seriyi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0