Dürüst ve Tarafsız Medyacılık !

Bu sezon yaşadıklarımız yani kötü performansımız bazılarının hoşuna gitti bunu çok iyi biliyoruz. Sene başından sonuna kadar yapmadıkları yalan haber, atmadıkları iftira, dinlemedikleri telefon! kalmadı. Biz sizin bu iftiralarınıza karşı dimdik ayaktayız ama şu var ki bazen çok komik durumlara düşüyorsunuz.


Erhan Telli, Ercan Saatçi, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Serhat Ulueren, Gürcan Bilgiç, Hürriyet, NTVSPOR. 

Şuan aklıma gelenler bunlar. İsimleri doğrudan söyleyeceğim çünkü bu onların umurlarında değil. Onların tek umurlarında olan uğruna savaştıkları şey için prim yapmak. Yalan haber yapmışız, iftira atmışız, doğru dürüst araştırmadan yazmışız hiç biri umurlarında değil.

Sene ortasında Fenerbahçe'nin penaltısı verilmedi yazan NTVSPOR editörlerinden sonra yeni icraatları hiç bir şey araştırmadan, bilmeden Selçuk 18 M euro alacak diye ortalığı ateşe vermek oldu. Bir anda tek konuşulan şey Selçuk'un Galatasaray'dan alacağı para oldu. İşinize gelince rakiplerimizi saatlerce konuşuyorsunuz, onlarda transfer yaptı neden bir anda gündem biz olduk?

Erhan Telli bambaşka bir kafada zaten. Floryada yönetim ile Kewell arasında ki konuşmayı hatta ve hatta Keita ile Drogba arasındaki telefon konuşmasını bilen birisi o. Sanki gazeteci değil CIA Habertürk ajanı. Evinde dinleme cihazları falan var Florya'yı ve Galatasaray'ın transfer edeceği oyuncuları dinliyor.

Erhan Telli'nin senaryoları:
KEWELL: Gazetelerde bu yazılanlar ne demek oluyor?
YÖNETİM: Eğer sezon sonu gideceksen, şimdi git…
KEWELL: Düne kadar beni istiyordunuz ama…
YÖNETİM: İki ay yoksun. Senin yerine transfer yapmamız gerek.
KEWELL: Sakatlanınca şimdi böyle mi oldu?
YÖNETİM: Ama sakatlığın uzun sürecek…
KEWELL: O zaman verin tazminatımı gideyim!
Keita’nın vatandaşı Drogba’nın kendisine Galatasaray’ı ve İstanbul’u sorması üzerine “Hiç düşünmeden gidebilirsin” dediği öğrenildi. Keita’nın Drogba’ya, “Galatasaray, Türkiye’nin tartışmasız en büyük takımı. Muhteşem bir taraftarı var. Eğer Chelsea’den ayrılacaksan hiç düşünmeden Cimbom’a git” diye referans verdiği belirtildi.
“Forma giydiğim dönemde, taraftarlarla aramda çok güzel bir bağ oluşmuştu. Beni yeniden isterlerse, neden olmasın. Tekrar Avrupa’da forma giymeyi çok isterim” diyerek geri dönüşe olumlu baktığı da öğrenildi. Keita hakkında kararı ise Fatih Terim verecek.
Farkındaysanız üstteki paragraf Galatasaray'ı yıpratacak hiç bir cümle içermiyor ama iş başka. Asıl önemli olan Erhan beyin bu bilgilere nasıl ulaştığı, hayır kişisel olarak bunu çok öğrenmek istiyorum. Bende kız arkadaşımın telefonlarını falan dinlerim ne güzel.  Bitmedi...

Hepsinden öte bir tanesi çok özel. Galatasaray aşığı 105 yaşında ki Fatma Nine için "Fatma Ninenin suçu ne?" başlığını atabilen Hürriyet bu seferde kulübümüze ağır ithamlarda bulunmakta. Galatasaray'ın KAP'a bildirdiği ücretin yalan olduğunu yani Galatasaray'ın işler çevirdiğini iddia ediyor.

Ayıptır. Bu haberleri okuyup inananlar var. İnternette okuduğu her şeye inanan bir kitle var onları geçiyorum ama aklı başında insanlar bile Hürriyet ve NTVSPOR'un ne kadar taraflı ve yalan haber yaptığını bildiği halde bunları Galatasaray'ı yıpratmak amacıyla kullanmaya çalışıyorlar. Ben şimdi burada ayıptır, rezilliktir yazıyorumda çok umurlarında mı? Hatta bir tanesi bile bunu okuyacak mı onuda bilmiyorum.

Bildiğim şeyi kendimden örnekleyeyim. Bir yazı yazacaksam o yazı hakkında bilgilerimi kontrol ederim. Wikipedia'yı açıp oradan gördüğüm şeylere resmi bilgi bunlar demem, ya da "ya nolucak abi atayım kafadan bir telefon konuşması" demem.

Bakın şunu yaparım, Galatasaray'ı destekleyen hatta yeri gelir rakip takımları sıkıştırabilecek yazılar yazarım ama! Ama diyorum çünkü ben demiyorum ki ben gazeteciyim, tarafsızım. Ben taraf tutan, tarafını belli eden biriyim çünkü. Sizde belli edin tarafınızı, açık açık dürüstçe söyleyin biz şu takımı destekliyoruz diyin o zaman sizde rahata ermiş olursunuz bizde. Yazacak bir şey, söyleyecek bir laf bulamıyorum artık.


Hep oyunlar senaryolar, sustuysak bir yere kadar aklınızdan çıkartmayın;
TÜRKİYE'DİR GALATASARAY

6 yorum:

  1. Eski GS muhabirleri Ozgur Buzbas Fenerbahceli, Suanda GS muhabirligi yapan Irmak Kazuk'un konuyla alakasi yok basketbol kokenli...

    Ridvan Dilmen'in surekli FB'yi ustun gorme cabalari. GS'li yonetici - futbolcu vs konuk oldugu zaman surekli FB ile ilgili laf sokar (6-0dan bahseder, kadikoydeki yenilgilerimizden bahseder vs)

    Aziz Yildirim'in soyunma odasi basma olayini kisa bir haberle gecistirip, ayni mactaki FB aleyhine hakem hatalarini uzun uzun tartistilar.


    Kanalin en Galatasarayli adami Hincal Uluc, dusunun artik gerisini...

    YanıtlaSil
  2. bunlar babadan oğula nesil herhalde puuhh.

    YanıtlaSil
  3. Ertuğrul Özkök - Hürriyet eski Genel Yayın Yönetmeni : Son Sivas maçında maçı öncesi,soyunma odası,maç sonrası ve kutlamalarda bir an olsun Aziz Yıldırım'ı yalnız bırakmayan bir karakter...

    Ercan Saatçi - Ertuğrul Özkök'ün eski damadı : Tuttuğu her dalı kurutan, yaptığı hiç bir işte tutunamayıp en sonunda spor medyasında ve Hürriyet'te kayınpeder torpiliyle spor müdürü mertebesine kadar ulaşan ender görülen bir tür tek hücreli...

    Ahmet Çakar - Uğradığı silahlı saldırıdan (allah kimsenin başına vermesin) önce acayip Galatasaray yanlısı yorumlar yapıp,hatta bir keresinde Reha Muhtar'ın sunduğu Ateş Hattı programında pes edip Galatasaraylı olduğunu reklam arası bir konuğa itiraf eden, bu saldırıdan sonra ise birden bire söylediklerini unutan, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım lehinde propagandaya varan methiyeleri düzmekten geri kalmayan hakem eskisi...

    Erman Toroğlu - Daha düne kadar yayıncı kuruluşun koltuğunda oturup paraları iç ederken sesi çıkmayan, ne zamanki Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe onu istemeyip kovdurduğunda fırıldak misali dönen kabzımal kökenli hekam eskisi...

    Gürcan Bilgiç - Aziz Yıldırım olmasa cebi para, üzeri elbise göremeyecek kadar kabiliyet ve meslek fakiri, bir dediği bir dediğine uymayan, Samanyolu TV'de yayınlanan,gizemli ve ruhani olayları konu alan Sırlar Dünyası programında rüyalara giren ak sakakllı dedeyi oynamaya daha uygun gördüğüm köşe minderi (!) pardon köşe yazarı...

    Serhat Ulueren - Stüdyo'ya ne kadar çirkef kişilik yoksunu, işsiz kalmış adam varsa doldurup, oturduğu organdan uydurduğu haberleri ortaya atarak onları horoz gibi dövüştüren, sözde Galatasaraylıyım deyip, bir Fenerbahçeliden bile fazla vuran spor müdürü...

    Diyeceklerim bunlar.Sanırım başka bir şey dememe gerek yok!

    YanıtlaSil
  4. Heyecandan ölücem ya twitleri takip et siteyi yenile yok allah aşkına ufak bi tiyo Drogba hakkında

    YanıtlaSil
  5. D onumuz bile yırtıldı sana gel demekten
    R esmen vazgeçtik mustafa pektemekten
    O ğlum nerdesin kesildik sütten ekmekten
    G el kurtar bizi karakobra duası etmekten
    B ir saat içinde inmezsen lanet olası jetten
    A t arabasıyla alacağız seni Stanford Bridge'Den

    SÜPER YAA :D

    YanıtlaSil
  6. Emeginize Saglik Cok Guzel Bir Yazi Olmus Ve Gereken Hersey Yazilmis.

    Bu Kadarda Taraf Oldugunuzu Belli Etmayin Ya.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0