FCN BLOG | Kamuoyuna Duyuru

Dün akşam saatlerinde yaşanılan olaylar ve yazılan, çizilen, söylenen saçma sapan ithamlar nedeniyle kendimizi bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyoruz. Bu nedenle tüm kamuoyunu bilgilendirmek, gerçekleri dile getirmek ve hakkımızda yazılıp, çizilen gerçek dışı iddialara cevap verme amacıyla böyle bir yazıya sayfamızda yer veriyoruz. Öncelikle dün akşam saatlerinde yaşanılan tüm olaylar ve rahatsızlık adına FCN Blog'un tüm takipçilerinden özür dileriz. Böyle bir sıkıntı yaşanmasın, hiç olmasın isterdik. Fakat her transfer döneminde, her sezon sonu - sezon öncesinde yaşanılanlar gibi bir takım sıkıntılar yaşandı.

Gelecek sezon için erkek basketbol takımında yatırımlara devam eden Galatasaray'da son günlerde konuşulan, hatta seçimli genel kurulda bile üzeri kapalı olarak dile getirilen bir konu vardı. Gelecek sene (2012) için İtalyan temsilcisi Lottomica Roma takımının THY Euroleague organizasyonuna dair lisans almayacağını, daha doğrusu bu takımın lisansının askıya alınması olayını hemen hemen Avrupa basketboluna birazcık olsun ilgi duyan her insan biliyordu. Euroleague'de kurallar gereğince kendi liginizde play-off dışında kalırsanız mevcut lisansınızı kaybedersiniz. Galatasaray Café Crown'da gelecek sezona dair yapılanmadan, hamlelerden haberleri olan insanlar bile böyle bir temenni oluşturmuş ve bu haberi bekler hale gelmişti. Bu konuda olumlu haberler ise geçtiğimiz haftalarda dillenmiş, beklenti ve temenni haline gelmişti.

THY Euroleague organizasyonu adına bahsi geçen takımın sahip olduğu lisansı almak için 17 Mayıs 2011 günü başvuru için son gün olarak belirtilmiş ve süre için her başvuru, resmi işlemde olduğu gibi mesai saati belirlenmiştir. Gelecek sene THY Euroleague'e katılmak için dosyasını hazır hale getiren, başvurusunu tamamlayan erkek basketbol takımımızın haberi sayfamızdan dün saat 18:49 itibariyle girilmiştir. Yani mesai saati ve +1 saat olarak aksedilen 18:30'dan sonra ilgili haber yayına girmiştir. Bu haberin bilerek ve kasıtlı olarak akşam saatlerinde girilmesi hiç kuşkusuz Galatasaray Spor Kulübü'nün menfaatleri, çıkarları ve haberin doğruluğu, kesinliği açısından son derece önemlidir. Daha evvel iddia, dedikodu olarak dolaşan son derece hassas bir konu hiç kuşkusuz ki teyit edilmeden, doğrulanmadan kısacası konfirme edilmeden yayınlanmaz.

Daha önce de Galatasaray basketbol şubesi hakkında gerek erkek takım, gerek kadın takım, gerek tekerlekli sandalye basketbol takımı (Engelsiz Aslanlar) ve gerekse altyapı hakkında bir çok haberi kimsenin dile getirmediği zamanlar sayfasında yer vermiş; Galatasaray basketbol şubesine ekstra özen ve çaba sarfetmiş bir web sayfası olarak bu konuda takdirle karşılanmış; Galatasaray'ın futbol şubesi dışında da son derece ciddi, güvenilir ve doğru haber kaynağı olmuş olan sayfamız hakkında bugün ortaya atılan iddialar, gerçek dışı söylenenler, mesnetsiz yakıştırmalar son derece üzüntü vericidir. Her zaman Galatasaray'ın menfaatlerini, çıkarlarını düşünerek hareket eden ve bu işten tek bir kuruş bile para kazanmadan tüm zamanını harcayan bir web sayfası olarak dün akşam saatlerinden beri bizleri Galatasaray düşmanı olarak göstermek, çıkar uğruna Galatasaray'ı hiçe saydığımızı belirterek kasıtlı ve bilinçli olarak yapılan karalama kampanyalarını hayretler içerisinde izlemekteyiz.

Galatasaray'da basketbol şubesi denildiğinde akıllara gelen önemli platformlardan birisi olan GSBasket.org sitesinin yöneticilerinden bir arkadaşımız, dün THY Euroleague haberini kendi kişisel sayfasından üzeri kapalı biçimde dile getirmiş ve bunu kendi sayfalarında yarın(bugün) sunacağını deklare etmiş. Şunu tüm içtenliğimizle belirtmek isteriz ki; ne GSBasket.org sitesini ne de bu sitenin yöneticilerini hiç bir şekilde herhangi bir sayfamızdan takip etmiyor, yöneticilerimizin sayfasında da kendileri hiç bir şekilde takip edilen kişi olarak bulunmuyor. GSBasket.org sitesiyle aramızda herhangi bir problem yoktur. Aynı çatı altında, aynı camia altında birlikte aynı şubeler için zaman harcıyorsak herhangi bir problem olması içinde herhangi bir sebep yoktur. Biz kendi sayfamız aracılığıyla, bizim tarafımızdan ilgili web sitesi ile herhangi bir problem olmadığını deklare etmek isteriz.

Aynı arkadaş dün bizim haberi yayınlamamızın ardından sayfamızı Galatasaray'ın çıkarlarına ters hareket etmekle suçlamış ve bizleri bir nevi Galatasaray düşmanı olarak lanse etmiştir. Öncelikle bu iddiaları anlık sinir, öfke ile yazdığını varsayıyor ve olmamış gibi kabul ediyoruz. Şunu belirtmek isteriz ki; Galatasaray'ın THY Euroleague'e katılması fikri bile bizleri heyecanlandırmaktadır. Ancak yine bilinmesini istediğimiz başka nokta var ki, İtalyan takımı Lottomica Roma'nın bu sene İtalya liginde play-off dışı kalması sonrasında lisans almayacağı basketbolseverler olarak bilinmekteydi. Gizli, saklı, ulaşılamaz bir bilgi değildi. Eğer biz bu haberi yayınladık diye rakiplerimiz de Euroleague'e talip olacaklarını iddia ediyorsanız bu sadece komik bir safsatadan ibarettir. Bizler Euroleague resmi sitesi değiliz, Galatasaray resmi sitesi de değiliz. Bizler yalnızca bu haberi sayfasında yer veren Galatasaray gönüllüleriyiz. Galatasaray'ı da, menfaatlerini de en az sizin kadar düşünüyoruz. 

Bu lisansı bekleyen tek takım Galatasaray değildi elbet, bilen tek takım olmadığı gibi. Euroleague'in müdavimlerinden Partizan bu lisansı bekliyordu. Bizim bu haberi girmemizin ardından Galatasaray'ın lisansı alamaması durumunda bizleri hedef olarak göstermek en hafif tabirle ayıptır. Hiç şüpheniz olmasın ki Euroleague'de A lisansına sahip olan takımlar dışında tüm takımlar bizim blogumuzu takip ediyor ve Galatasaray ne zaman Euroleague'e başvuracak diye hazır kıta tüm mesajları okuyordu. Bu nedenle bizim bunu yazmamız sonrasında Galatasaray Café Crown'un lisans alması iptal olacak, diğer takımlar alacaktı. (!) Siz acaba kendi söylediğinize kendiniz inanıyormusunuz? Bir haberi başvurular kapandıktan sonra 15 dakika sonra girmek ile, 15 saat sonra girmek arasında ne gibi farklar var? Durun söyleyelim. "Bizden gördü öyle yazdı" demek gibi bir fark var, öyle değil mi? Yani reklam, rant vs... Tüm bu yaşananlar başkalarından evvel haberi okuyucularına paylaştığımız için mi? Tüm bu ortaya atılan gerçek dışı iddialar, başlatılan karalama kampanyaları başkalarının gireceği haberi önceden girildiği için mi? Eğer gerçekten bu nedenle ise tüm bu yaşananlar, üzüntü verici. Keza başvuruların bitmesinin ardından haberin yayınlanmasına bu kadar tepki göstermek, başka şekilde akıllara gelmiyor. Umarız ki, bizim bilmediğimiz, unuttuğumuz, atladığımız çok ince bir detay vardır.

Tüm bu olanların yanı sıra sayfamız başvuruların kapanmasıyla birlikte kendi özel haberini sunmuştur. Haberin okuyuculara duyurulması ve yaklaşık 1 saat içerisinde 500 kişi tarafından okunması sonrasında bizler Galatasaray düşmanı olarak ilan edilmiş, bu haberi yayınladığımız için tepkiler görmüş ve Galatasaray'ın menfaatlerini kendi menfaatlerimizin arkasında tuttuğumuz dile getirilmiş. Şu açık ve samimi olarak bilinmelidir ki; Galatasaray'ın menfaatlerini en az sizler kadar düşünüyor ve kimi zaman bu nedenle susmak zorunda kalıyoruz. Galatasaray için gece gündüz çabalarken tek bir kuruş kazanmıyor veya kazandırmıyoruz. Bu haberi, blogu yapmamızın veya yapmamamızın bize herhangi bir getirisi yok. Tam tersi götürüsü var. Fakat bu işin birde manevi bir yönü var. Elbette güvenilir olmak, takip edilen olmak, sevilen bir sayfa olmak tüm ekibimize huzur ve mutluluk vermektedir.

Tüm yaşananlar yukarıda ki gibidir. Aksi veya farklı bir durumu söz konusu bile edilemez. Tüm takdiri, yorumları ve eleştirileri kamuoyuna bırakıyoruz. Sayfamız hakkında ortaya atılan çirkin iddiaları da hayretler içerisinde izliyoruz. Başkalarından önce haber yapmak, okuyucusuna bunu ulaştırmak ve paylaşmak eğer Galatasaray düşmanlığı ise, biz Galatasaray düşmanlığına devam edeceğiz. Tıpkı bundan evvel 2 sene de olduğu gibi... Tıpkı bundan evvel 2 milyondan fazla kişiye gerçekleri, doğruları aynen aktardığımız gibi... Galatasaray tüm şubeleriyle hepimizin! Senin, benim, onun veya bir başkasının değil. BİZİM!


Saygılarımızla,
FCN BLOG
Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0