ÖZEL | THY Euroleague'e başvuruyoruz..

Galatasaray Café Crown hakkında son derece özel ve sıcak bir bilgi var. Geçtiğimiz sezon takımın başına Oktay Mahmuti'yi getirerek bir yatırımın, plan ve programın sinyallerini veren erkek basketbol şubemiz sezon sonunda sponsorunu da değiştirerek, daha güçlü ve daha büyük bütçelerle oynamayı planlıyor. Bunun yanı sıra en az transfer ve hatta final oynamak kadar önemli bir gelişme bir kaç gündür konuşuluyordu. Bu sezon (2012) İtalyan temsilsici Lottomica Roma'nın lisans almama durumunun oluşmasının ardından erkek basketbol şubesi Türk Hava Yolları Euroleague 2012 sezonuna katılmak için girişimlerde bulundu.

Euroleague temsilcilerine gerekli dosyaları ilerleyen günlerde iletecek olan Galatasaray Café Crown idari turnuvaya katılmak için tüm şartlarını zorlayacak. Kadın basketbol takımının Euroleague'de son 2-3 yıldır oynaması, bunun yanı sıra camia olarak basketbola değer verildiğinin gösterilmesi, taraftarlarının gösterdiği ilginin yüksek olması ve önemli hamleler ile birlikte THY Euroleague 2012'de takımımızın bulunma olasılığı son derece fazla görünüyor. Lottomica Roma'nın lisans haklarına talip olan Galatasaray Café Crown'un başvurusu kabul edilmesi halinde takımımız basketbolun bir numaralı organizasyonuna doğrudan katılacak.

FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAKSIZ KESİNLİKLE KULLANILAMAZ.

3 yorum:

  1. Diyelimki Beko Basketbol Ligi Play-Off'larını şampiyon olarak tamamladık. Euroleage'e girmek için illa Lottomatica Roma'nın kaybettiği lisans mı lazım? Başka türlü olmuyor mu? Buna bir yanıt lütfen..

    YanıtlaSil
  2. Roma'nın lisansı dışında bir yol daha var. Ön elemeleri geçip Euroleague'ye katılabiliriz. Ancak tahmin edeceğiniz gibi o yol çok daha zor olacaktır. Ancak bunun için illa şampiyon olmak gerekmiyor, playofflarda final oynamamız yani Banvit-Olin ikilisinden gelecek olan takımı elememiz yeterli. Eğer yarı finallerde bu iki takımdan biri bizi elerse o takım playoff elemelerinde oynamaya hak kazanıcak. Yani Euroleague'e hali hazırda katılıyor olan Efes ve Fenerbahçe dışında hiçbir takımın ligi bizden daha yukarıda bir pozisyonda bitirmemesi gerekiyor.

    Umarım açıklayıcı olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. ULEB'in, TBL şampiyonu için Euroleague kontenjanı var. Ama fener ve efes yıllardır şampiyon oluyorlar ve zaten A lisansları olduğu için bu kontenjan kullanılamıyor. Yani şampiyon olursak direk katılırız Euroleauge'e. Ayrıca eğer yarı finalde elensek bile Tbl üçüncüsüne de Euroleague ön elemesi oynama kontenjanı veriliyor bildiğim kadarıyla. Geçen sene Banvit oynamıştı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0