Seçim2011 | Divan Kurulu'nda son konuşmalar..

Galatasaray'da 7/14 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan seçimler öncesinde başkan adayları Divan Kurulu üyelerine seslendi. Dün gerçekleştirilen olağan Mayıs ayı divan kurulu toplantısının başında Divan Başkanı İrfan Aktar, mevcut yönetime ve Adnan Polat'a yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Bunun yanı sıra İrfan Aktar, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde antreman sahası üzerinde çalışmalar yapan GSYİAD üyelerine teşekkür etti. İrfan Aktar'ın teşekkür ve bilgilendirme konuşmalarının ardından Oğuz İmregün kürsüye gelerek hukuki konular hakkında divan üyelerini bilgilendirdi. Başkan adaylarının konuşma sırası üye numaraları ve kıdemlerine göre düzenlendi. Divan Kurulu'nda başkan adaylarından Mehmet Helvacı yaklaşık 40 dakika konuşurken, diğer başkan adayları Turgay Kıran ve Ünal Aysal kendilerine ayrılan 30 dakikalık sürede konuşmalarını tamamladı.

MEHMET HELVACI
Galatasaray'ın bir seçime ihtiyacı vardı ve o seçim Galatasaray'ın sıkıntılarını noktalayacaktır. Galatasaray'da başkan adayı olmak sıradan bir karar değildir, olamaz. Bu karar sorumluluk isteyen, program isteyen, plan isteyen daha evvel düşünülmüş ve tasarlanmış, yöntemi belirlenmiş esaslar üzerine oturmak zorundadır. Uzmanlık alanım nedeniyle de yanlış şirket yapılanmasının düzeltilmesi görevini sayın Özhan Canaydın bana verdi. Şirketlerin birleştirilebileceğini ve bunun yapılması için de stat ve Riva projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini saptadık. Bütçenin yüzde 80'inin, şirketlerde genel kurul denetimi dışında harcandığını tespit ederek, bir tüzük değişikliği gerektiğine dikkat çektik. Geride kalan 7 yıl içinde önce birleşmenin garantisi olarak stat ve Riva'nın yapılanması başladı, şirket birleşmesinin startı verildi. Tüzükte de değişiklikler yapıldı. Mali disiplinin sağlanması olanağı hazırlandı. Bir tüzük değişikliği hala gereklidir. Tüm bütçe ve mali durumun, genel kurulun gündemine alınması, ondan izin ve onay alınarak harcanması olanağını sağlamak zorunludur. Hesap verebilir, şeffaf ve dürüst yönetimler olmalıdır. Bütün mali kaynakların, Galatasaray Genel Kurulu'nun denetimi altına alınmasından bahsediyoruz. Şirketlerde mali disiplin dışında kaynaklar harcanamayacak. Bunu sözlü olarak taahhüt ediyorum. Bizim dönemimizde genel kuruldan izni alınmamış hiçbir harcama yapılmayacaktır. Yapılması halinde bedeli başkan ve yöneticilerin kendisi tarafından karşılanacaktır.

Galatasaray bir emlak ofisi, bir ticarethane veya kulis mekanı değildir. Burası bir spor kulübüdür ve işi de spor ile sporculardır. Asıl iş bir kenara bırakılıp, mali yapının düzeltilmesi için çareler aranmaktadır. Bu da Galatasaray'ı kendisine yabancılaştırmaktadır. Sportif başarının doğal sonucu, mali olarak durumun düzelmesidir. Bizim programımızda sizlere vaat olarak mali düzelme yoktur. Çünkü sportif başarının varlığı, mali düzelmeyi getirecektir. Vaatlerimizde kurumsallaşma yoktur, çünkü Galatasaray Kulübü 106 yıllık geçmişi, 530 yıllık gelenekleri ile bir kurumdur zaten. Bunu bilmeyen ve reddedenler, kurumsallaşmayı getirmeye çalışır. Ancak kurumsallaşma geliştirilebilir. Marka itibarını yükseltmekten de bahsetmeyeceğiz. Galatasaray markası her zaman itibarlı olacaktır. Olsa olsa, yapışmış olan tozları üflemekle yetineceğiz.

 Galatasaray'ın diğer önemli bir unsuru taraftarıdır. Spor kulübü gerçeğini unutmadan bizler mutlaka taraftarı Galatasaray'a entegre edeceğiz. Taraftarımız Galatasaray'a önerilerini, tekliflerini iletecekler ve bunlar mutlaka değerlendirmeye alınacaktır. Galatasaray'da futbol en önemli motor gücüdür. Futbol mutlaka "futbol aklı" çerçevesinde yeniden yapılanmalıdır. Kısa dönemde gerçekleşecek bazı programlar yaptık. 6sı yerli, 4ü yabancı transfer zorunluluğu bulunuyor. İlerleyen dönemde mutlaka Galatasaray kendi altyapısından beslenen bir futbol takımı haline gelecektir. Basketbol bizim temel alanlarımızdan birisidir. Biz bu alanda da gerekli çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Galatasaray'ın bu alanlarda ihtiyacı olan tesis boşluğunu doldurmayı hedefliyoruz. Biz tesislerimizde ilgili kişilerin isimlerini kullanacağız. İlk akla gelen "Ahmet Robenson Basketbol Tesisleri" mesela. Atlı sporumuzda da gerekli hamleleri yapacağız. Mesela örnek olarak Alp Yalman Tesisleri adını verebiliriz, izin verirseniz. Voleybolda da tesis sorunumuz var. Onunla ilgili de mutlaka yeni bir tesisi hayata geçirmemiz için gerekenleri yapacağız. Galatasaray'ın unutulmuş, yok sayılmış branşlarından atletizme de gerekli desteği vereceğiz. Atletimsiz Galatasaray olmaz, Galatasaray başarılı olamaz.

Üyelerimizin yararlarına sunmak için Ali Sami Yen SK'da fitness center kurmayı planlıyoruz. Golf, satranç ve tenis gibi alanlarda Galatasaray'ın branşı yoktur. Bu branşların mutlaka olması gerekiyor.  Bu şubelerin kuruluşu için bizim çalışmalarımız var. Seçilmemiz halinde bunları sizlere sunacağız ve izin isteyeceğiz. Yönetim kuruluna katkı yapacak yeni oluşumlara ihtiyacımız bulunmaktadır.

TURGAY KIRAN
Kültürümüz bize sorunları çözmek için mücadeleyi işaret eder. Bizlere düşen belirsizliklerin üstesinden gelmektir. 14 Mayıs milattır, bir başlangıç noktasıdır. Bizim en önemli gücümüz Galatasaray aşkımız. Gelin güçlü bir başlangıç yapalım. Değerlerimizi bir başkanlık yarışı uğruna feda edemeyiz. Gücümüzü bir tek hedef için kullanacağız, amaçlarımız gerçekleştirmek. Amacımız ileri gitmektir. Gençlerle kol kola hedeflerimizi doğrultusunda ilerleyeceğiz. 46 yaş ortalamasıyla yönetime aday en genç ekibiz. Özlem duyduğumuz sportif başarı için altyapı çalışmalarını güçlendireceğiz. Tüm çalışmaları uzman kadrolara emanet edeceğiz. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın şampiyon kadrosunu kuracağız. Altyapıdan kendi sporcularımızı yetiştireceğiz. Tüm çalışmalarımızda konuyu uzmanların eline bırakacağız.

Maddi değerlere ilişkin ilkemiz akılcı varlık yönetimidir. Kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanacağız. Markamızını küresel ölçeğe taşınması bir gerekliliktir. Galatasaray bir dünya markasıdır. İdari açıdan, kurumsal yönetimin gereklerini yerine getireceğiz. Yönetim işleri ehline devredilecektir. Söz veriyoruz yönetime katılımı sağlayacağız. Mali konularda hedefimiz doğru gelir gider yönetimidir. Borçla yönetiliyoruz, verimli kaynak yönetimi artı değer yaratan finans anlayışımız borç dönemini bitirecektir. Kendi mevcut varlıklarımızı verimli yöneterek, 1 metrekaremizi satmadan yöneteceğiz. Bir söz daha veriyorum. Tüm zamanların eylem yönü en kuvvetli ekibi biz olacağız.

ÜNAL AYSAL
Hepinizin bildiği gibi 14 Mayıs Cumartesi günü kulübümüzün olağanüstü genel kurulu toplanacak ve tarihi bir kongre gerçekleştireceğiz. Tarihi diyorum çünkü tarihte bugüne kadar yaşanmamış olayların ardından, ancak tarihe geçecek bir katılım, birlik ve bütünlükle bu sürecin içinden çıkmak önceliğimizdir. Bugün her Galatasaraylının şuan içinde bulunduğu karamsar psikolojiden çıkıp yüreğinde yatan aslanı ortaya çıkartma zamanıdır. Buraya kulübün durumunu anlatmaya gelmedim. Ben bugün buraya 14 Mayıs 2011 - Mayıs 2014 tarihleri arasında dönemimizin yol haritasını anlatmaya ve kulübün tekrar, yeniden layık olduğu sürekli başarı seviyesine çıkması için hazırladığımız programı ve genel görüşlerimi sunmaya geldim. Hiç şüphe yok ki Galatasaray'a gönül vermiş herkes, bir dünya kulübü olan Galatasaray'ımızı Şampiyonlar Ligi gibi bir vitrinde,Milan, Manchester, Real Madrid, Barcelona, Inter, Chelsea gibi büyük takımlarla birarada görmek istiyor. Bu Dünya markası takımların maçlarını hangi heyecanla izliyorsalar, takımlarını da aynı heyecanla takip etmek istiyorlar. Bu da tüm Galatasaraylıların hakkı ve ben buna fazlasıyla inanıyorum. Rekabet ve başarı ölçüsünde bu kulüplerle yarışma hedefimiz var. İşte ben ve arkadaşlarım hedefleri yakalayabilmek için bu şerefli ve zor göreve talip olduk. Bu bağlamda, sportif başarıyı sürekli hale getirecek bir Galatasaray modeli ortaya koymak, listemizin en başındadır. Bu hedefe varmak için öncelikle ve süratle ekonomik gücümüzü sağlamak, kurumsal yapımızı uluslararası bir modele çevirmek zorunda olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bunu başaracak güce de, tecrübeye de sahibiz.

En büyük gereksinimiz olan yeniden birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak; gücümüzü taraftar ve üyelerimizden alabilmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Önümüzde süratle çözüm bekleyen ana konularımız şunlar; Futbol takımının ve altyapının düzenlenmesi, Florya'da ve stadyumda disiplin ve istikrarın sağlanması, Galatasaray futbol altyapısı ve gençlik programının UEFA kriterlerine uyum açısından olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesidir. Şampiyon takımlarımıza çok değerli oyuncular yetiştiren bu birimimizi, yeniden yapılandırıp mutlaka güçlendireceğiz. Amatör branşlarımızın ve altyapılarının sürekli bir ekonomik desteğe kavuşturulup, daha güçlü ve rekabete dayanıklı hale getirilmesi ve şubelerde profesyonelleşmeye gideceğiz. Yenilmez Armada günlerimize döneceğiz. Banka ve piyasa borçlarının düzenlenmesi, ekonomik saygınlığımızın yeniden sağlanması. Tüzükte mevcut bulunan bazı sıkıntıların giderilmesi ve tüzüğün gözden geçirilmesi.

Kuruçeşme, Ada ve buna benzer hukuki sorunları Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda süratle çözülmesi önceliklerimiz arasındadır. Stadın üstünün talimatnameye uygun olarak kapatacağız. Mecidiyeköy'de ki arazimiz adına mevcut bulunan sözleşmeyi detaylıca inceleyeceğiz. Kalamış'ta arazimizde başlanan inşaatları da en kısa sürede bitirmeyi ve buna açık havuz ilave etmek istiyoruz. Riva'da inşaata başlamak için süremiz dolmak üzere ve bunun için şeffaf bir ihale yapacağız ve gereken neyse süratle hayata geçireceğiz. Galatasaray TV'nin şifresiz sisteme dönüştürülmesi ile daha karlı bir yatırım aracı haline getirilmesini planlamış bulunuyoruz. Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'nın gerekli prosedürlerini imzalayan sayın başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Stadın üstünün kapatılması ile ilgili tüm planlarımızı kendileriyle paylaşacağız.

Planlarımızı 100 günlük, 1 yıllık ve 3 yıllık etaplar halinde hazırladık. İlk 100 gün; öncelikli olarak durum tespiti yapmak, profesyonel yapılanmanın temellerini kurmak, personel yapısının gözden geçirilmesi, borçların yeniden yapılandırılması, Florya'nın yeniden yapılması, diğer amatör şubeler dahil tüm ihtiyaçların tespiti ve transferlerin zamanında yapılması olarak özetlenebilir. 1 yıllık programın öncellikleri; borçların azaltılması, masrafların kısılıp sportif gelirlerin arttırılması, spor dışı sürekli gelir sağlayacak projelerin gerçekleştirilmesi, tüm şubelerimizde eski günlerimize tekrardan geri dönmek ve şampiyonluklar kazanmak. İlk 3 yıllık program; kulüp ve şirketlerde masraf ve giderlerin açık vermeyecek şekilde düzenlenmesi, mevcut borçların ve faizlerinin %40 oranında azaltılması, spor ve stadyum gelirlerinin çok daha tatmin edici boyutlara getirilmesi, spor dışı gelirlerin buna paralel olarak arttırılması ve devreye sokulması.

Parasız başarı olmaz. Parayı kulübe getirecek yöntemler son derece sınırlıdır. Spor dışı gelirleri mutlaka devreye sokmak zorundayız. Bunları devreye sokamazsak rakiplerimizin gerisinde kalırız. Galatasaray asla ticari bir kuruluş değildir ama bütün kurumlar gibi ekonomiyle beslenir, başarının köklerinde muhakka ki ekonomik realiteler yatar. Bunu görmemezlikten gelmek, Galatasaray'ın uzun süreli başarılarını geriye doğru itmek demektir. Kurumsal yapı da başarının temel noktalarındandır. Galatasaray'ın kurumsal yapısı vardır, bunu inkar etmiyoruz. Ama bu kurumsal yapı işlemiyor, bunu işletmek bizim görevimizdir. Futbolda şampiyonlar liginde en azından ilk 8 takım arasına girilmesi ve Türkiye'de lig şampiyonluğunun sürekli hale getirilmesi. Amatör branşlarda şampiyonluğun sürekli hale getirilmesi de amaçlarımızdan birisidir.

2 yorum:

  1. Gerekenleri Sayın Ünal Aysal söylemiş zaten. Konuşması da diğer başkan adaylarından daha olumlu ve düzenli. Galatasarayımızı güzel günler ve harika başarılar bekliyor. Başımız her zaman dik ve her yerde Peşindeyiz...

    YanıtlaSil
  2. önceki seçimde bizim rengimiz kırmızı demiştiniz bu sefer renginiz nedir eğer özel olmayacaksa?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0