Selçuk İnan Galatasaray'da..

Türkiye’de hangi takım olursa olsun, hepsinin orta sahasında görmek istediği bir oyuncu Selçuk İnan ve çoğu zaman bizim aklımızda da “ahh bir gelse de orta sahamız biraz toparlansa” dediğimiz, Türkiye’deki ortasahada forma giyen en iyi 5 oyuncudan biri. Sonunda oldu ve Selçuk İnan 5 yıllığına resmen Galatasaray’da!

Daha 14 yaşındayken, memleketindeki takımlarından olan Karaağaç Belediyespor’dan Çanakkale Dardanelspor’a geçen Selçuk, 2,5 sene altyapıda oynadıktan sonra Dardanelspor’un A takıma çıktı ve burada 4 sene boyunca 78 maçta forma giydi. 19 yaşında iken dönemin Manisaspor teknik direktörü Ersun Yanal’ın ısrarı üzerine Manisaspor’a transferi gerçekleşen Selçuk’un, seneki oda arkadaşı ise takımımızın kaptanı Arda Turan’dı. Ersun Yanal’ın çok sevmesek de genç futbolcular üzerine eğilimi bilmeyenimiz yoktur. O senenin sonunda hem Arda hem Selçuk oynadıkları maçlarda kendilerini en iyi şekilde göstermişlerdi. Daha sonraki sene Selçuk Manisaspor’da toplam 31 maçta forma giydi ve bunların 30 tanesi ilk 11’ken, 24 tanesinde de 90 dakika sahada kaldı. Daha o zamandan “orta saha futbolcusu üst üste 90 dakika maçları kaldırmayabilir” tabularını kendince yıkmıştı.

2007-2008 sezonu belki de Selçuk’un tüm Galatasaray’lılar tarafından tanındığı sezon olmuştur. 9 Şubat 2008 Cumartesi günü Sami Yen’deki maçta, kalecimiz Orkun’a uzaktan 2 gol atmayı başarmıştı. O sene kaptanlığa kadar yükselen Selçuk, takımının küme düşmesine engel olamamıştı ve sezon sonunda 2 milyon € karşılığında Trabzonspor’a transferi gerçekleşmişti. O dönemde de Selçuk’la çok ilgilenmiştik ama Manisaspor’da ki hocası Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başına geçmesi, Selçuk İnan’ı da ister istemez Trabzonspor’a götürmüştü. Manisaspor’da 3 sezon boyunca toplam 86 maçta forma giymiş olan Selçuk’un artık durağı Trabzonspor’du. Trabzonspor serüveni Selçuk İnan için adeta muhteşem geçti denilebilir. Hem Ersun Yenal hem de Şenol Güneş’le çalışarak 2 sezonda toplam 75 kere Trabzonspor forması giyen Selçuk, 5 gol atıp 13 asist yaptı. Bu sezon şampiyonluk yarışında Burak Yılmaz’la beraber takımının vazgeçilmezi konumundaydı. Trabzonspor’da iken özellikle Arjantinli futbolcu Colman çok iyi anlaşan Selçuk İnan’ı Galatasaray’da izlemek büyük keyif olacak. A Milli Takım formasını ilk olarak 13 Kasım 2010 tarihinde 1-1 berabere kaldığımız Moldova maçında giyen Selçuk, şu ana kadar A Milli Takım'ın 6 kere formasını giydi.

Selçuk İnan orta sahamızın değişilmez elemanı olacaktır görüşündeyiz. Oyunu çift yönlü olarak çok iyi oynayabilecek futbol zekası, hem defansif özelliklerinin yeterliliği hem de ofansif özelliklerinin (özellikle tekniğinin) çok iyi seviyede olması, Selçuk İnan’ı oynadığı bölge nedeniyle vazgeçilmez kılıyor. Ayrıca uzun zamandır sıkıntı yaşadığımız cephelerden duran topları, kavisli ortalarla çok iyi kullanabiliyor. Söylediğimiz gibi, Selçuk şu an Tüm Türk takımlarında ve bazı Dünya takımlarında direk ilk 11e girebilecek bir futbolcu ve eminiz ki bize sınıf attırabilecek yetenek ve zekaya sahip.

Selçuk İnan’a hoşgeldin diyor ve Galatasaray’ımızda üstün başarılar diliyoruz..

12 yorum:

  1. Basit bir futbol denklemi:

    Selcuk Inan = 10x(BxAxM)

    mukemmel transfer.

    YanıtlaSil
  2. bu "arda da kalıyor" demek mi acaba ?

    YanıtlaSil
  3. Colman da satis listesinde, onu da alirlar mi acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Bence de kaptan da gitmesin artık bi yere.. Hem babası gibi gördüğü Fatih Terim hem de mainsaspordan odasını paylaştığı en yakın arkadaşı Selçuk İnan gelmişken..

    YanıtlaSil
  5. Adnan Sezgin in kulakları çınlasın. Şimdi o Ali Tandoğan ve Ivankov'u getirmişti çoktan :))

    YanıtlaSil
  6. 5 senede 18 milyon euro garanti para üstüne primleri hak edecek bir oyuncu değil

    YanıtlaSil
  7. elde var ikiiiii... Haydi cimbomum bizi coşturacak transferlere devaammmm:)

    YanıtlaSil
  8. @FCN

    SEZER ÖZTÜRK NE ALEMDE?
    adi bizim takimla geciyordu

    YanıtlaSil
  9. çok iyi bi oyuncu..kendine güveni tam.maç esnasında üzerine baskı yapıldığında panik yaşamayan.bizim böyle oyunculara ihtiyacımız war.Ama hala söylüyorum bizim stoper almamız lazım.gökhanla servetle olmaz bu iş.millet milli takım oyuncuları diyor milli takım ortada.hakan baltayla olmaz bu iş.sadece bu sene oynanan tüm maçlarda hakan baltanın kanadından kaç gol yediğimize bakılsın herşey belli..

    Son olarak Selçuk için yazılıp çizilen ücretler,6 milyon eurolar ilk yıl için,18-20 milyonlar gerçeği yansıtmıyor.Bu kadar sıkıntı bir dönemde hatta böyle yüksek meblağları bi oyuncuyu ödeyecek kadar delirmedi Ünal Başkan.Çok az bir ücret almamıştır ama hakettiği ücrete anlaşılmıştır.Yarın açığa kavuşur..Başarılı olur umarım..

    YanıtlaSil
  10. güzel transfer.Ama denildiği gibi 5 yılda garanti 18-20 M € alacaksa çok olmuş.Bu konuda sağlam bir bilgi varmı elinizde.Hazır almışken aslında ceyhunu da alsak fena olmaz bence.

    YanıtlaSil
  11. Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

    Profesyonel Futbol Oyuncusu Selçuk İnan ile 2011-2012 futbol sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmeye gore oyuncuya herbir sezon için 2.000.000 Euro sabit transfer ücreti ve maç başına 15.000 Euro ücret ödenecektir.

    YanıtlaSil
  12. Parayı hesaplamak taraftarın işi değil,yönetimin işidir.Taraftar oluşacak takıma baksın.

    Transfere gelirsek Selçuk tam aradığımız oyuncuydu,Yekta'yla birlikte iyi işler yapacaklarına inanıyorum.

    Ayrıca yaptığı müthiş kavisli ortalarla duran toplardaki etkisizliğimizi ortadan kaldıracaktır.

    Tüm Galatasaraylılara Hayırlı Olsun...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0