2011 - 2012 | Ceyhun Gülselam

Gelecek sezon Türkiye'de hedefi mutlak şampiyonluk olan Galatasarayımız yerli kadrosuna takviyelere devam ediyor. Trabzonspor ile sözleşme yenilemeyen ve takımdan ayrılan Selçuk İnan'a 5 yıllık sözleşme imzalatan takımımız bir başka Trabzonspor'lu oyuncu Ceyhun Gülselam ile anlaşmak üzere olduğu haberleri iyiden iyiye dillenmeye başladı. Daha evvel sosyal medyada mevcut bulunan hesaplarımızdan dile getirdiğimiz Ceyhun Gülselam transferi önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

Trabzonspor forması altında bu yıl daha çok yedek oturan Ceyhun Gülselam, bordo-mavili ekibin 82 puanla ikinci sırada tamamladığı Spor Toto Süper Lig'de 25 maçta forma giydi. 25 maç sonunda 1 gol - 2 asistlik performans sağlayan Ceyhun, 17 maçta sonradan oyuna girerken Karadeniz temsilcisinde 2 Avrupa Ligi elemesi, 1 TFF Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası mücadelesinde boy gösterdi. 2008/09 sezonunda 600 bin euro bonservis bedeli ile Trabzonspor'a transfer olan Ceyhun Gülselam ilk sezonunda toplamda 25 maçta forma giydi. Başarılı performansı ile gözlerden kaçmayan Ceyhun aynı sezonda ulusal takıma çağrılma başarısını gösterdi. Bir sonraki sezon Karadeniz temsilcisinin formasını toplamda 37 maçta giyen Ceyhun Gülselam bu maçların genelinde sonradan oyuna girdi. 17 maçta ilk 11 çıkan Ceyhun genç yaşına rağmen ulusal takımın Ukrayna ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında kadroya çağrıldı. Ceyhun Gülselam ayrıca 2009/10 sezonunda Trabzonspor formasıyla mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Toulouse deplasmanında takımına galibiyeti getiren golü atmayı başardı.

1987 doğumlu genç oyuncu gerek stoper olarak gerekse defansif ortasaha olarak forma giyebiliyor. Genç oyuncu uzaktan sert şutlarının yanı sıra hava toplarında ki başarısı ile de dikkat çekiyor. 192 boyunda ki genç oyuncu sağ ayağını kullanıyor. Ceyhun Gülselam transferinin bir hafta içerisinde kesinlik kazanması ve resmi imzaların atılması bekleniyor.

3 yorum:

  1. Kadroda bir alternatif olarak düşünülebilir. Barış, Ayhan, Mustafa'dan daha iyi bir alternatif olacağı da kesindir.

    YanıtlaSil
  2. Ceyhun Almanya'dan Trabzon'a giderken Galatasaray bu adamı nasıl kaçırdı diye çok üzülmüştüm. Çünkü modern futbolun gerektirdiği pek çok özelliği bünyesinde barındıran komple bir futbolcu Ceyhun. Galatasaray'da büyük olasılıkla stoper olarak oynayacaktır. Çünkü Fatih Terim geri dörtlüdeki iki stoperden en az birinin mutlaka ayağının düzgün olmasını istiyor. Milli takımda Ceyhun'a yer vermesinin de nihai nedeni bence buydu. Özetle Galatasaray hangi pozisyonda oynatırsa oynatsın para verip de alamayacağı kalitede bir oyuncuyu bonservis ödemeden alarak çok büyük bir transfer daha gerçekleştirdi. Ceyhun takımda düzenli bir şekilde oynatılırsa kısa zamanda Avrupa kluplerinin de transfer listesine girecektir. En az Selçuk İnan transferi kadar önemli!Çok değerli bir oyuncu aldığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

    YanıtlaSil
  3. Acikcasi ben onu Selcuk'un gerisinde, stoperlerin onunde bir onlibero olarak dusunuyorum, hele de Cana giderse kadroyu derinlestirmekten ote takimin bankosu olacaktir. Cok yerinde ve onemli bir trasnfer, alkislar yeni yonetime!..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0