2011-2012 | Fernando Muslera

Daha evvel kaleci adayları arasında Buffon, Frey, Reina gibi isimler olan Galatasaray'ın yeni hedefi Uruguaylı genç kaleci Fernando Muslera. Lazio'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan 1986 doğumlu genç kalecinin transfer döneminde takımdan ayrılacağı belirtildi. Lorik Cana'nın da takımdan gönderilmesi ihtimalinin bulunması ve Arnavut oyuncuya en ciddi talibin Lazio'dan olması nedeniyle Muslera-Cana takası gündemde ki en sıcak maddelerden birisi olarak yer alıyor.

Bu sezon 35 maçta Lazio'nun kalesini koruyan Muslera kalesinde 39 gol gördü. Genç file bekçisi 2010 yılında Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da milli takımının kalesini korumuş ve yarı finalde forma giymişti. Uruguay milli takımında ki performansı ile adını duyuran genç kaleci IFFHS 2010 sıralamasında dünyanın en iyi kalecileri alanında 7.sırada kendisine yer aldı. Muslera milli takımının formasını 17 kez giyerken, 9 kez U20 ve 9 kez U17 takımlarında forma şansı buldu. Genç Uruguaylı kaleci 2007 yılında altyapısında yetiştiği Montevideo Wanderers takımından Lazio'ya 2.5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu.

7 yorum:

  1. iyi kaleci ama ben Buffon'dan yanayım şöyleki tecrübeli bi kalecinin Ufuk Ceylan'a da katkısı olacaktır bkz: Volkan Demirel (Rüştü'nün emeği büyüktür.)

    YanıtlaSil
  2. icim hic sinmiyor bu transfere.insallah ben yanilirim ve su lanet olasi kaleci sorunu cözülür.

    YanıtlaSil
  3. Muslera Avrupa'da en az gol yiyen kalecilerden birisi oldu geçen sezon. Dahası 14 maçı hiç gol yemeden tamamladı. Genç ve refleksleri müthiş bir kaleci.
    Aslında içe sinmeyecek bir durum yok. Ancak diğer taraftan ben Ufuk konusunda gelecekten ümidimi yitirmediğim için Frey ya da Buffon gibi tecrübeli bir kaleci alınıp, Ufuk'u yetiştirip 2 sezon sonra kaleyi ona bıraksa hiç üzülmem. Zaten Taffarel reyiz de dün katıldı kadroya. Buffon ve Taffarel gibi iki isimle de yetişmezse kaleci daha da kaleci konusunu konuşmamak lazım.

    YanıtlaSil
  4. kaleye kimin geldigi o kadar onemli degil bence. Tafi geldi, ufuk ve aykut bile adam olur :D

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca en az kaleci kadar önünde oynayacak defans ve hatta onlarında önündeki orta alan oyuncuları ve kurgusu da önemli. De Santis bize geldiğinde kaleci yetiştirmesi ile ünlü İtalya'da milli takımın üçüncü kalecisi idi. Bizde neredeyse yuhlanarak gönderildi. İki senedir İtalya'da en az gol yiyen kalecilerden ve sürekli en iyi kadroya seçiliyor. Yani isim kadar uyum ve kadro yapısı da önemli.

    YanıtlaSil
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Muslera muslera'yı transfer etmişiz sanki wikipedia galatasarayda oynuyor demiş... :))

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0