2011 - 2012 | Harry Kewell

Harold "Harry" Kewell... Bu ismi tüm Galatasaraylılar 1999 yılında duymuştu. Leeds United formasıyla Ali Sami Yen'e (cehennem olan) Avustralyalı oyuncu 2008 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye yeniden ayak basmıştı. Ama bu sefer rakip olarak değil, havalimanını yıkan adam olarak. Türkiye'ye gelişinin ardından ortalık ayağa kalktı. Leeds United taraftarları onu "hain" ilan etti. Ailesine ve kendisine defalarca tehdit dolu mesajlar gönderildi. 29 Temmuz 2008 tarihinde Galatasaray'a 2 yıllık imza atan Avustralyalı yıldız oyuncu 31 Mayıs 2011 tarihi itibariyle Galatasaray'a veda etti.

Asi ruhu, pes etmeyen yapısı, vazgeçmeyen karakteri, mücadeleci, istekli, arzulu futbolu ve sempatikliğinin yanı sıra profesyonel yaşantısıyla da Harry Kewell taraftarın sevgisini kazandı. Hemde öyle böyle değil. Galatasaray'da kariyerinin en parlak dönemlerinden birisini geçiren Oz Büyücüsü daha forma giydiği ilk maçta takımımıza TFF Süper Kupa'yı kazandırmayı başardı. Attığı ve attırdığı gollerden daha çok karakteri ve iş ahlakı ile taraftarın gönlünü kazanan Harry Kewell'ı kuşkusuz sakatlıklar çok büyük etkiledi. Gerek kas sakatlıklarından gerekse ebediyyen onunla birlikte olacak olan karaciğer rahatsızlığı nedeniyle Avustralyalı yıldız muhteşem geçen ilk sezonun ardından ikinci yılında etkisi hemen hemen yarı yarıya azaldı. Çok büyük olasılıkla Avrupa'dan uzakta futbol hayatına devam edecek olan Harry Kewell'a ve ailesine ömürleri boyunca mutluluklar ve başarılar diliyoruz. Bizler seni unutmayacağız Daddy, sende bizi unutma. Yolun açık olsun, bol şans.. "My name is Harry Kewell.. Kewell from Galatasaray..."


Video için Emre Elmalıdereoğlu'na teşekkürler..

2 yorum:

  1. Seni Turuncu formayla ve o Bordoya attığın gol ile hatırlayacağım. I love Hary KEWELL

    YanıtlaSil
  2. ona dair söylenecek okadar çok şey var ki
    Daddy Cool ! özleyeceğim seni

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0