2011-2012 | Jure Zdovc & Oktay Mahmuti

21 yıl sonra ligde final oynayan ve Euroleague ön elemelerinde mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray erkek basketbol takımı gelecek sezon için yönetim ve idari heyet kadrosunda ciddi bir değişikliğe gidiyor. Galatasaray Café Crown adıyla bu yıl mücadele eden erkek basketbol takımımızın bu tarihi başarısında önemli bir rol oynayan Oktay Mahmuti gelecek sezondan itibaren basketbol takımından sorumlu yönetici olarak görev yapacak. Takımın yeni antrenörü ise bu sene Union Olimpija ile yılın en sürpriz takımı olma başarısını gösteren, Sloven basketbol ekolünün önemli isimlerinden Jure Zdovc olması bekleniyor.

Gerek sponsor markası, gerek yönetimi ve gerekse bütçesi tamamen değişen, gelirleri artan ve transfere ayırdığı bütçeyi 3 katına çıkartan Galatasaray erkek basketbol takımı gelecek yıllardan itibaren önemli başarılara imza atmak adına idari ve teknik heyeti ilgilendiren bir yapılanmaya gitti. Galatasaray bünyesinde tabir-i caizse revizyon ve yapılanma olarak adlandırılabilecek bir değişime giden Galatasaray erkek basketbol takımında yeni görevlendirme sonrasında geçen sezon elde edilen başarının mimarı olan Oktay Mahmuti tribüne geçecek. Takımdan sorumlu menajer sıfatı ile görev alacak olan tecrübeli coach bir nevi ezeli rakibimizde Aydın Örs'ün üstlendiği görevi yerine getirecek. Takımın altyapı programlamasından tutun, hazırlık kamplarına, oyuncu tercihlerine ve transferlerine kadar Oktay Mahmuti takımda önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Oktay Mahmuti'den boşalan baş antrenörlük görevine ise Sloven basketbol ekolünde önemli bir yere sahip olan ve bu sene takımı ile hem Euroleague'de Top16'a kalma başarısı gösteren hemde Adriyatik Ligi'nde final oynama başarısını gösteren Union Olimpija'nın deneyimli başantrenörü Jure Zdovc getirilmesi bekleniyor. 1966 doğumlu olan Sloven antrenör 2003 yılında basketbol hayatını sonlandırdı. Antrenörlük kariyerine Krka takımında asistan olarak başlayan Zdovc bir yıllık asistanlık macerasının ardından 2004 yılında Split takımında baş antrenör olarak görev aldı. Split ile Hırvatistan Kupası'nı kazanan deneyimli antrenör Jure Zdovc'un bir sonraki durağı Geoplin Slovan takımı oldu. 2005 yılında Yunanistan temsilcisi Iraklis takımında göreve başlayan deneyimli antrenör, 2006-2007 sezonunda Union Olimpija takımında asistan antrenör olarak göreve getirildi.

Bir yıllık Union Olimpija'da asistan antrenörlük görevinin ardından Bosna Sarajevo takımında sportif direktör olarak görev alan Jure Zdovc burada da takımıyla lig şampiyonu olma başarısını gösterdi. 2008-2009 sezonunda herhangi bir takımda görev almadı. 2009 sezonunda hem Slovenya milli takımında hem de Union Olimpija takımında baş antrenör olarak göreve getirilen deneyimli antrenör ilk yılında takımı ile lig şampiyonu oldu. Union Olimpija ile Slovenya Kupası'na ambargo koyan 45 yaşında ki antrenör bu sezon takımının mali durumunun kötü olmasına rağmen THY Euroleague'de Sloven temsilcisine TOP16 oynatma başarısını gösterdi.

Olması halinde, Galatasaray erkek basketbol takımı için birlikte mesai yapacak olan Oktay Mahmuti ve Jure Zdovc'e yeni görevlerinde üstün başarılar diliyor ve hem Avrupa arenasında hem de 22 yıla dayanan lig şampiyonluğu hususunda önemli başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0