2011-2012 | Furkan Aldemir

21 yıl aradan sonra ligde final oynayan Galatasaray Café Crown gelecek sene yine aynı başarıyı tekrarlamak ve hatta şampiyon olmak için kadrosuna takviyelere devam ediyor. Takım kadrosudan Radoslav Rancik, Ermal Kuqo ve Jerry Johnson ile yollarını ayıran; Ender Arslan ve Cevher Özer'e sözleşme imzalatan erkek basketbol takımımızın yeni hedefi Pınar Karşıyaka'nın 91 doğumlu pivot oyuncusu Furkan Aldemir.

Geçtiğimiz yıldan beri devam eden bir istekti aslında Furkan Aldemir konusu. 2012 yılında 100.yılını kutlayacak olan Pınar Karşıyaka kulübüne son derece tatminkar bir teklif yapılmıştı. Fakat diğer takımların devreye girmesiyle bu teklif hem ciddi derecede yükseldi, hem de taraftarların baskısı nedeniyle İzmir'in yeşil-kırmızılı ekibi bu teklifleri geri çevirdi. Bu sene yıl içerisinde yaşadığı sakatlık nedeniyle fazla forma şansı bulamayan genç oyuncu bu yıl katılacağı NBA draftlarından da affını isteyerek gelecek sezon veya bir sonraki sezon şansını denemek istediğini açık olarak dile getirdi. Bu sezonda son derece tatminkar bir teklif ile Galatasarayımız İzmir temsilcisinin kapısını çaldı. Genç oyuncunun da Galatasaray'a sıcak bakıtğını ve bu transferde tek engelin Pınar Karşıyaka yöneticilerinin mevcut taraftar baskısından çekinmelerinin yanı sıra transfere izin vermeleri olduğunu belirtelim.

1991 doğumlu olan Furkan Aldemir 4 ve 5 numara olarak forma giyiyor. Genç oyuncu bu sezon yaşadığı sakatlığa rağmen play-off dahil toplamda 26 maçta forma giydi. 23 lig maçında maç başına istatistik kağıdına 8.61 sayı - 7.96 ribaund - 0.91 asist yazdıran Furkan play-off serisinde de 3 maçta forma şansı buldu. 3 maç sonunda istatistik hanesine 3.33 sayı - 3.67 ribaund - 0.67 asist ile oynayan genç oyuncu play-off maçlarında %60 şut isabeti ile oynadı. Ligde %66 rakamına ulaşan Furkan Aldemir, serbest atış çizgisinde de aynı isabete ulaştı. Furkan Aldemir bu sezon Zonguldak'ta oynanılan Erdemirspor karşılaşmasında kariyerinin 500.sayısına ulaşarak genç yaşta önemli bir başarıya imza attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0