2011-2012 | Lauro Júnior Batista da Cruz

Kaleci konusunda uzun zamandır sıkıntı çeken Galatasaray'ımız, bu sene bu sıkıntı artık yaşamak istemiyor ve alınabilecek en iyi kaleci alıp gelmenin uğraşı içerisindeler. Dün ismi bir anda piyasaya düşen, bugün de Abdürrahim Albayrak'ın sanki sözleşme imzalamış yeni transferimiz gibi bahsettiği Lauro kimdir? Bu konu için, Türkiye'de Brezilya Ligi'ndeki futbolcuları tabir-i caizse "avucunun içi gibi bilen" Alper Öcal'ın kişisel twitter hesabından'dan paylaştıklarını, sizler için derledik..

->Taffarel kaleci transferinde idolüm Taffarel diyen Lauro'da karar kılmış, Brezilya basını da işin bittiğini yazıyor.

->Lauro bir kere yedek kalecisi değil, Internacional'in 2008'den bu yana 100'den fazla maç oynadı.

->Lauro Inter'e ilk geldiği 2008 ve 2009 sezonunda eyalet ve Sudamericana şampiyonluklarında çok iyiydi. Kariyeri geç parlayanlardan..

->Lauro bu 2 senelik performansın ardından Abbondanzieri transferi ve Renan'ın dönüşüyle dakikalarını paylaşmaya başladı.

->Lauro o rekabette de fena iş çıkarmadı, 2010'da Copa Libertadores'i kazanırken grup sonrası ilk tur ve çeyrek finalde formayı geri aldı.

->2011 Libertadores'te de ilk tercihti, Mayıs ayında başlayan ulusal ligde de ilk tercihti. 2. haftada sakatlandı.

->Lauro kaleyi dolduran ama çevik, Volkan tipinde kaleci, istikrarlı oynatılırsa Galatasaray'ın elindekilerin hepsinden iyi kaleci.

->Lauro hakkında kısa kısa. Inter tarihinde Ranan(795), Taffarel(701) sonra 639 dakikayla en uzun süre gol yemeyen kaleci.

->Lauro hiç Brezilya'nın en iyi kalecisi olmadı ama genel performansı o ünvanı alanların çoğundan istikrarlı. Ceni, Marcos, Victor sonrası 4..

->Lauro nasıl kaleci ? Volkan Demirel tipinde kaleci, bence 1 tık altı. O da Volkan'ın geçen seneki performansından yoksa yakınlar..

->Volkan 100.yılda kaleyi Serdar'a kaptırmıştı,Lauro aynı eşikten 2010 yılında Abbondanzieri ile geçti. 13 maç oynadı o sene.

->Lauro birebirde, uzaktan şutlarda ve penaltılarda çok iyidir. Rogerio Ceni'nin penaltısını kurtarmışlığı var, refleksleri çok iyidir.

->Lauro için vasat denilebilecekler yan toplar ve ayak tekniği . Saha iletişimi ise kötüdür, savunmayı yönlendirecek kaleci hiç değil.

->Yan toplarda çok iyi olmadığı için kalesini fazla terketmez, abuk sabuk çıkmaz, ne olduğunun farkında.

->Lauro savunmada Bolivar ve Indio gibi iki liderle oynadı, tandem Gökhan-Servet olacaksa kötü seçim derdim. Ujfalusi'nin rolü belirleyici..

->Lauro birebirde,uzaktan,penaltılarda ve refleksleri iyi. Yan topları, ayak tekniği vasat, saha içi iletişimi kötü. Notunu siz verin.

Dipnot: Lauro ile alakalı kendi inceleme yazımız transferin gerçekleşmesi halinde sizlerle olacak.

10 yorum:

  1. şu takımda bi tek tafarele güveniyorum.futbolcular,yönetim ve teknik kadro dahil.o işin içinde ise bu kaleciye güvenilebilir bence.ama para nedeniyle victor dan sonraki tercihse o zaman vay cimbomun haline

    YanıtlaSil
  2. Kalemizin güvenilir ve dünya yıldızı bir isme emanet edilmesi beklenirken, Brezilya Ligi'nden vasat bir kaleci geldi.Herkes bu transferin yerinde bir transfer olmadığının farkında ama yorumları okuyarak kendimizi avutuyoruz. Bu transfer anlayışıyla özlenen Galatasaray vizyonunun yakalanamayacağı belli oldu. Diğer bomba (!) transferleri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Cok kötü bi kaleci...Zapata bile bundan daha iyi. Bu alinacaksa aykutla, ufukla devam edelim daha iyi.

    YanıtlaSil
  5. muhteşem haberler devam ediyor, bu sene futbolda Galatasaraya desteğim 0.

    YanıtlaSil
  6. Şu an herkes Tafarel'e güvenmiş durumda umarım doğru tercihtir.Diğer taraftan yıldızdan çok dinamizm getirecek futbolculara ihtiyacımız var.60'dan sonra dökülmeyen bir takım görmek tek temenmim.Yıldız değil eskisi gibi bizi heyecanlandırtan bizi sevince boğan bir takım görmek istiyorum artık..

    YanıtlaSil
  7. 1 ay önce Ünal Aysal'ın dünyaca ünlü bir kaleci gelecek dediği kalecinin yedeği olarak Lauro alındı sanırım!!! iyi iyi yedek buysa as kalecimizi çok merak ediyorum..zubizeretta, kahn falan diye düşünüyorum ama ...

    YanıtlaSil
  8. eğerki yan top zaafı varsa, defans yapmayı bilmeyen servet-gökhan zan arasından bol bol gol yer.tabi terim'in ujfalusi'yi nerede oynatacağıda belli değil.sağ bek oynatırsa takımdan bir cacık olmaz.stoperde servetle oynatırsa 2 tane aynı tip oyuncu nekadar verimli olur bir kez daha düşünmek lazım, bence ujfa-servet ikilisi bu takıma bol bol gol yedirtir.Önemli olan çok çok önemli bir kaleci değil.gs'ın başına casillas veya akınfeev'i bile getirsen böle kötü defans kurgusuyla onlar bile başa çıkamaz.
    son söz:Yıllardan beri bu servet vargeçilmezliği nedir anlayamıyorum.Adamın takımda hissesimi varda gönderemiyorlar??? bir yönetim geliyor bir yönetim gidiyor gene servet orda.Sayısız t.direktör değişiyor gene servet orda,sayısız stoper deneniyor Servet gene orada peki sonuç nedir:"GS SON 2-3 SEZONDA 150'E YAKIN GOL YEMİŞTİR.AYIPTIR!

    YanıtlaSil
  9. kaleciye çok para yatırmak mantıklı deildi zaten bagy yada muslera olmucaksa.. o paraya diğer mevkilere daha kaliteli oyuncular almak için kullansınlar parayı.. bu kalecide fena görünmüo zaten ve ayrıca taffarell getiriosa sorun yok bence.. ayrıca dünya sıralamasında ilk sıradaki julio cesar var ve bence ii bi kaleci değil.. ve julio cesardan ii yüzlerce kaleci var.. sıralamaya çok takılmamak lazım derim ben =)

    YanıtlaSil
  10. senelerce cektigimiz kaleci belasi icin kac para verirlerse versinler, yeter ki iyi birini alsinlar, biktik her pozisyonda agzimiz yuregimize geliyor, aldigimiz maclari kac kez verdik bunlarin yuzunden.
    Lauro'mu aman aman, yedek kaleciden bize kaleci felan olmaz, zapatanin sucu neydi o zaman.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0