Okan Derici Galatasaray'da

Galataray Futbol Takımı'mızın şu sıralar en büyük derdi Türk oyuncu kalitesizliği. Bunun aşılması için Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam transferleri yapıldı ama sadece olmuş futbolcularla olmazdı bu. Altyapından oyuncu çıkartmamız gerekiyordu ama nedense(!) bu etkinliğimizi birkaç yıldır kaybettik. O halde tek ihtimal vardı. Genç futbolculara da eğilmek gerekiyordu ve bunu Okay Yokuşlu ile ilgilenerek yaptı bu sene takımımız. Oldu-olmadı, Kayserispor'a transfer oluyor-olmuyor haberleri arasında bir isim daha çıktı karşımıza; Okan Derici.

16 Nisan 1993 Gießen (Almanya) doğumlu olan Okan, 177 cm boyunda ve muazzam bir sol ayağa sahip. Futbola ilk adımını babasının evlerinin yakınındaki kulübe yazdırarak atan Okan, sırayla Eintracht Lollar ve TSG Wieseck takımlarında forma giydikten sonra Eintracht Franfurt´un U17 Takımı'na geçmiş. Özellikle burada gösterdiği performans ile Türk Milli Takımı gözlemcilerinin dikkatini çeken Okan, dönemin U17 Milli Takımı hocası Abdullah Ercan'ın açıkladığı aday kadroda kendine yer bulmayı başardı ve Milli Takımlar seviyesindeki ilk golünü, 26.01.2010 tarihinde Bodrum-Yahşi Stadı'nda Polonya U17 ile oynanan maçta kaydetmişti. Mevkii olarak gezici-yardımcı forvet pozisyonunda oynayan solak oyuncu, golcü kimliğinden ziyade asist yapan özellikleri ile dikkat çekiyor. Her ne kadar stil olarak "yeni Mesut Özil" dense de, pozisyon olarak Arif Erdem'e benzetmemiz yersiz olmaz.

Özelliklerine gelecek olursak, bilindiği genç oyunculara yetişkin oyuncular gibi kesin araştırmalar yapılamıyor. Zira kendini hangi yönde geliştireceği, nelere daha çok dikkat edeceği oyuncu ve antrenörlerinin elinde. Ama Almanya'da Marvin adında  (E. Frankfurt'un alt yapısındaki oyuncuları yakından tanıyan) bir arkadaşımızın söylediklerini size aktarmak istiyorum. "Onu çok sık izleyemedim ama gördüğüm kadarıyla çok iyi bir oyuncu. En iyi özellikleri; hızı ve tekniği gayet iyi durumda. Kötü denebilecek özellikleri ise bazen taktik husunda sıkıntı çektiğini söyleyebilirim ama Okan disiplinli oyunu ile bunu kapatabilir. Çok düzgün bir yetenek ve çok iyi bir sol ayağı var. En iyi oynadığı pozisyon ise 2. forvet ve sol dış..Onu kendi ülkemizden dışarı kaptırdığımız için utanç duyuyoruz." Marvin'in dediği gibi Okan iyi bir kumaşa sahip ve üzerine koymak kendi elinde. Tabi, hocasını Fatih Terim olacak olması, onun için çok büyük bir artı olacaktır.

Okan Derici'nin ilk seneden A takımla çalışma fırsatı bulabileceğini pek sanmıyorum çünkü oynadığı pozisyonda rekabet baya fazla durumda. Ama hep beklediğimiz "gençleşme" tarzı bir operasyon söz konusu olursa, işte o zaman A takımda Okan'ı görebiliriz ki inşallah görürüz. Bu arada, umarım "yeni Mesut Özil" diye diye çocuğun başı ağrıtılmaz. Zira, Arda'ya "Messi" yakıştırması yapıldığı ve "neden Messi olamıyorsun" denilen bir ülkeden bahsediyoruz ya neyse.. Zaten birini birine benzetmezsek olmaz!!..

Daha önce ailecek Galatasaray'lı olduğunu ifade eden Okan'a, hayalini kurduğu forma altında başarılar diliyoruz ve bu genç transfer açılımının devamını temenni ediyoruz. Hoşgeldin Okan Derici..

1 yorum:

  1. sagdan soldan cocuklari transfer edecegimize biraz altyapimizdaki degerleri görsek. berkin bugün twitterdan yaz kampina götürülmeyecegini acikladi. gelecekte neolacagini kendiside bilmiyor. son günlerde orduspor, antep vs. birkac oyuncumuzu transfer etti. umarim berkin satilmaz. en azindan bir sene kiralik verilmeli. ama yüzde 50% oynama garantisiyle

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0