2011-2012 | Salvador Hidalgo Oliva

Gelecek sene için ligde üst sıraları hedefleyen ve yeniden yapılanan Galatasaray erkek voleybol takımı yabancı transferde önemli bir isim ile anlaşma sağladı. İç transferde daha evvel Caner Pekşen, Kemal Elgaz, Caner Dengin ve Tolga Altıntaş ile sözleşme uzatan; İstanbul BŞB'den Ulaş Kıyak ve Erhan Dünge'yi kadrosuna katan Galatasaray erkek voleybol takımında antrenör Işık Menküer ile de sözleşme yenilenmişti. Yabancı oyuncu transferinde biraz sessiz kalan Galatasaray erkek voleybol takımı geçtiğimiz yıl Almanya'nın SCS Berlin takımında forma giyen 26 yaşında ki Kübalı smaçör Salvador Hidalgo Oliva ile kesin olarak anlaşma sağladı.

Tecrübeli smaçör daha evvel kariyerinde Netzhoppers, Bouchierie Libanon ve Katar’ın Al-Arabi Sportclub kulüplerinde forma giydi. Kübalı oyuncu 195 boyunda. Alman Liginin en değerli oyuncularından olan Hidalgo, son iki sezondur formasını giydiği SCC Berlin takımı ile 2009-2010 sezonunda Ziraat Bankası’nı Challenge Kupası’ndan elemişti. Kübalı smaçör 2011 yılında ligin en skorer 4.oyuncu olmasının yanı sıra ligin en iyi smaçörü ünvanını kazandı. 2010 yılında Asya Kupası'nda en iyi servis atan oyuncu seçilen Hidalgo Oliva yine 2010 yılında Challenge Cup Final Four'unda en skorer oyuncu ünvanını almıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0