Galatasaray Erkek Voleybol Takımı 2010-2011 Sezonu Genel Değerlendirmesi


2009-2010 sezonundan daha büyük beklentilerle başlayan 2010-2011 sezonunda da istenilen başarıyı gerek ligde gerekse de Teledünya Türkiye Kupası'nda yakalayamadık.. Sıralamada üstümüzde yer alan takımlardan sadece Fenerbahçe karşısında iki galibiyet alırken, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Halkbank maçlarından birer kez sahadan galip ayrıldık; Arkas Spor ve Ziraat Bankası'ndan hiç galibiyet alamadık.. Fenerbahçe galibiyetlerinin ardından gelen rehavetle aldığımız üst üste yenilgiler ligi istediğimiz yerden uzakta bitirmemize neden oldu. Teledünya Türkiye Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediye'ye, play-off'larda ise Halkbank'a elenerek veda ettik.. Play-off'larda ve Teledünya Türkiye Kupası'nda kendi evimizdeki maçlarda salonu dolduramamız, elenmemizde ki dış etkenlerden biridir. Saha sporlarında takım motivasyonunu en fazla seyirci etkiler. Bu nedenle gelecek sezonda Burhan Felek'te takımımızı daha fazla desteklemeliyiz.. 

2010-2011 Aroma Erkekler Voleybol Ligi’ne başlamadan önce Karadağ’da hazırlık turnuvası katılan Filenin Aslanları, bu turnuvayı Arkas Spor’un ardından ikinci sırada tamamladı..

Sezona, bir önceki sezondan 7 oyuncusunun anlaşmasını feshedip, daha önce Türk milli takımlarında sıkça yer alan Sinan Cem Tanık, Volkan Güç gibi oyuncuları transfer ederek başlayan voleybol takımımız yıl içinde Bulgar pasör Andrey Zhekov’u da kadrosuna katarak mücadelesini sürdürdü..

Sezonun açılış maçı; ne yazık ki deplasmanda, 2010-2011 sezonunu ilk sırada bitiren Ziraat Bankası ile oldu. Karşılaşmadan 3-1’lik yenilgi ile ayrılan takımımız, bundan sonraki Beşiktaş, Torul Gençlik ve Tofaş’ı mağlup ederek iyi bir ivme yakalasa da deplasman İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yenilerek bu seriye son verdi. 7.haftadaki büyük derbiden önceki son maçta Çankaya Belediyesi’ni yenerek, Fenerbahçe deplasmanına moralli çıkan Filenin Aslanları, Fenerbahçeyi seyircisinin önünde 25-23’lük setlerle 3-0’lık net bir galibiyet elde etti.. Bu maçın ardından rehavete kapılan Aslanlar, ilk yarının son 4 maçında 3 yenilgi alarak ( Maliye Milli Piyango, Arkas Spor, Mef Okulları) ilk yarıyı 6 galibiyet 5 mağlubiyetle tamamlamış oldu..

Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nin ikinci yarısı, Filenin Aslanları için ilk yarının kopyası şeklinde başladı. İlk yarıda deplasmanda kaybettiği Ziraat Bankası’na evinde de mağlup olan Aslanlar; bundan sonraki Beşiktaş, Torul Gençlik, Çankaya Belediyesi, Tofaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yenerek 5 maçlık galibiyet serisi ile Fenerbahçe karşısına çıktı. Deplasmanda 3-0 galip gelen takımımız, evindeki maçıda 3-2 almasını bildi. (taraftar desteği demek isterdim ama ne yazık ki maçta 100 kişi bile ya var ya yoktu) Bu galibiyetlerinin ardından gene kalan son 4 maçında 3 yenilgi alarak ( Maliye Milli Piyango, Arkas Spor, Halkbank) Aroma Erkekler Voleybol Ligi’ni 12 galibiyet, 9 mağlubiyet ile 6.sırada bitirdi..

Teledünya Türkiye Kupası
Aroma Erkekler Ligi başlamadan hemen önce Teledünya Türkiye Kupası 1.tur grup maçları oynandı. Filenin Aslanları, Sivas’ta oynadığı 3 maçı da (Keşan Gençlik, 4 Eylül Belediye ve Çankaya Belediyesi) 3-0’lık skorlarla kazanarak adını bir üst tura yazdırdı..
2.etap maçlarında ise takımımızın rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne deplasmanda 3-1, Burhan Felek’te de 3-0 yenilerek kupaya çeyrek finalde veda etmiş olduk..

Aroma Erkekler Voleybol Ligi Play-off Maçları
12 galibiyet 9 mağlubiyet ile Aroma Erkekler Voleybol Ligini 6.sırada bitiren Galatasaray Erkek voleybol takımının play-off’taki rakibi, ligi 16 galibiyet 6 mağlubiyet ile 3.sırada bitiren Halkbank oldu. Halkbank’a evimizdeki ilk maçı 3-0; deplasmandaki ikinci maçı ise 3-0 kaybederek play-off’lara çeyrek finalde veda etmiş olduk..

Oyuncu Değerlendirmesi
Hemen hemen her maça kaptan Nemer, Ahmet, Caner-Zhekov (pasör), Barca, Yasin, Kemal, Caner (libero) altılısı ile başladı. İlk altının değişmeyen isimleri istikrar abidesi Nemer, servisleriyle oldukça etkili olan fransız Barca, Fenerbahçeden bu yıl transfer edilen bloklarıyla etkili olan Yasin ve libero Caner Dengin. Sezona Bazin-Caner pasör ikilisi ile başlasak da Bazin’in yerine ikinci yarıya Bulgar pasör Zhekov ederek başladık. Daha önce çokça milli takım formasını giyen Volkan Güç sakatlığından sonra istediği performansı tam yansıtamadı ve rotasyonda yerini aldı.. Orta oyuncularımız ise milli takımlarda görev alan Ahmet Pezük, Murathan Kısal ve Yasin Sancak. Orta oyunlarda yıl içinde etkili olduğunu söyleyemesek de ortalama performans gösterdiler.. Koç Menküer, her ne kadar yıl içerisinde ilk altıda başlasa da, istikrarsızlığı ile göze çarpan Kemal’i ondan daha tecrübeli olan Sinan veya Volkan ile sık sık değiştirerek oyuna hareket getirdi.. Sinan Cem Tanık ise özellikle son maçlarda tecrübesi ile ön plana çıktı..

Önümüzdeki sezon daha başarılı, taraftarı tarafından daha fazla desteklenen, daha iyi bir Galatasaray görmek dileğiyle..


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0