Haluk Yıldırım gelecek sene basketbolu bırakıyor.

Haluk Yıldırım.. 39 yaşında.. Galatasaray Café Crown takım kaptanı.. 2010-11 sezonunda yapılan Beko All-Star etkinliklerinde "Yıldızların Yıldızı" olarak onurlandırıldı. 2003/04 sezonunda Ülkerspor forması giyerken "Hodgkin Lenfoma" adında bir hastalığa yakalandı. Bir tür lenf kanserinin çeşidiydi.. Basketbola bir yıl ara verdikten sonra tekrardan parkelere geri döndü. Hemde eski gücünden hiç birşey kaybetmemiş, hala 19luk gençler kadar hırslı, çalışkan vaziyette. 39 yaşında Galatasaray Café Crown ile bu sene final oynadı. Takıma hem ağabeylik yaptı, hem de sistemde dişlinin işleyen çarklarından birisi oldu.

Sene başında Galatasaray'a transferi olduğunda aslında tepkiler vardı. Hemen hemen herkes bu transfere tepkiliydi, istemiyor ve yönetimi, Oktay Mahmuti'yi yerden yere vuruyor, eleştiriyordu. Haluk Yıldırım'ın hem ilerleyen yaşı, hem revizyondan bahsedilmesi kimilerine göre ters düşüyordu. Fakat gerek Haluk gerekse başantrenör Oktay Mahmuti aslında bunun böyle olmadığını gösterdi. 39 yaşında olmasına rağmen 18'lik gençlere taş çıkarırcasına oynayan Haluk hem savunmada hemde hücumda önemli bir opsiyon haline geldi. Ayrıca takımda ki bir çok gence örnek oluyor, onlara ağabeylik yapıyordu. Haluk Yıldırım ilerleyen yaşına rağmen kariyerinde önemli başarılara imza attı. İlk başta da belirttiğimiz gibi 39 yaşında final oynadı, Yıldızların Yıldızı ödülünü alarak onore edildi. Galatasaray'da takım kaptanı oldu ve bir çok taraftarın sevgisini kazandı. Karakteriyle, duruşuyla, mücadelesiyle sezon başında ona karşı duranlar bile Haluk'u alkışladı.

Taraflı tarafsız tüm basketbolseverlerin beğenisini ve takdirini kazanan 39 yaşındaki emektar oyuncu gelecek sezon sonunda basketbol hayatına noktayı koyuyor. 2011-12 sezonu sonunda yaklaşık 20 yıllık basketbol hayatına noktayı koyacak olan Haluk Yıldırım'ın noktayı hangi takım ile koyacağı ise soru işareti. Tecrübeli oyuncunun Galatasaray ile sözleşmesi sona erdi ve önümüzdeki günlerde tekrardan görüşme yapılacak. Temennimiz gelecek sezonun sonunda Haluk Yıldırım'a yakışır şekilde hep birlikte veda edelim. Oynamasa bile kenarda otursun, gençlere ve takıma ağabeylik yapsın. Yaş olmuş 39, Haluk hala savunma yapıyor, yerde ki topa atlıyor. Daha ne istiyorsunuz?

1 yorum:

  1. Haluk tüm sporcular için eşsiz bir örnek adeta bir abidedir. 1 yıl daha oynayacağım diyorsa Galatasaray'da oynamalıdır. Üstelik bu hatır için değil çatır çatır oynadığı için olmalıdır. Onun aktif oyunculuğa vedasının bu taraftar önünde alkışlarla gerçekleşmesi ve bıraktıktan sonra tecrübeleri ve kişiliği ile takımda kalıp gençlere yol göstermesi en büyük dileğimdir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0