Revize Bütçe | Amatör Branşlar - I

Gelecek sezon her dalda şampiyonluk hedefiyle yola çıkacak olan Galatasaray'da Temmuz ayının ilk haftasında yapılacak olan mali genel kurulun ardından bütçeler belli olacak. Galatasaray SK tarafından yayınlanan mali bütçede takımlarımızın bu sene yaptıkları en ufak harcamalardan tutun, transfer bedellerine ayırdıkları paralara kadar inceleme fırsatına sahibiz. 2010/11 sezonu için takımlarımıza Adnan Polat yönetimi tarafından ayrılan rakamlar ile 2011/12 sezonu için takımlarımıza Ünal Aysal yönetimi tarafından ayrılan rakamları inceleyerek durumun özetini net olarak ortaya koyabiliriz. Bizler yazıyı 2 parça halinde yayınlamayı tercih ediyoruz. İlk yazımızda amatör branşlarımız olarak nitelendirdiğimiz alanlarda 2010 Nisan - 2011 Nisan arasında ki gelir/gider ve harcanan paraları sizlerle paylaşıyoruz.

Galatasaray SK tarafından yayınlanan revize2011 mali bütçe tablosunda 30.sayfadan itibaren aşağıda ki bilgiler yer alıyor. Amatör branşlar olarak nitelendirdiğimiz basketbol (erkek, kadın ve tekerlekli sandalye), voleybol (erkek, kadın), yüzme, sutopu, briç, binicilik, atletizm, judo ve kürek branşlarında ki takımlarımız için 2010 yılında ayrılan para (gelir-gider) görülürken aynı zamanda revize2011 mali bütçenin onay alması durumunda 2011 yılında ayrılacak olan para (gelir-gider) kulüp üyelerine sunuldu. 2010 yılının Nisan ayı esas alınarak düzenlenen mali raporda 2010/11 sezonunda amatör şubelere toplamda 6.451.911 lira gelir beklenirken, 7.576.129 lira gelir elde edilmiş.
Sizlerle paylaştığımız bu tabloda hangi takımlarımızdan Nisan 2010 tarihi itibariyle beklenen ve Nisan 2011 tarihi itibariyle gerçekleşen kazançlar açık olarak görülmektedir. Tüm bu rakamların arasında sponsor, yayın hakkı, çeşitli reklam gelirlerinin de olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu mali tablonun yanı sıra amatör branşlar olarak nitelendirilen bu spor branşlarında mücadele eden takımlarımızın 2010/11 sezonu boyunca mevcut giderleri de aşağıda paylaşılan tabloda yer alıyor. Bu tablo içerisinde yer alan tüm rakamlara transfer bedelleri, oyunculara verilen paralar ve çeşitli giderler yer alıyor.
Sizlere sunduğumuz ikinci görsel tabloda Nisan 2010 itibariyle amatör branşlarımızda toplamda 13.522.447 lira gider hesaplanarak üyelere sunulmuş. 2011 yılında Nisan ayı itibariyle amatör şubelerimizde toplamda 12.928.132 lira harcanmış. Bir üstte de belirttiğimiz gibi bu paralara transferler, kamplar, yapılan çeşitli giderler ve malzeme alımları dahil. Yukarıda isimleri geçen branşlarımızda bu sene takımlarımızın gösterdikleri performans ve başarı durumunun da aslında harcanan paralar dahilinde hatrı sayılır başarılar olduğunu belirtmekte fayda var fakat rakibimizin ya da rakiplerimizin bu konuda ne kadar harcama yaptığını bu şekilde net olarak görmemiz gerekiyor. Su götürmez bir gerçek var ki basketbol şubesinde ortada mevcut bulunan ufak bütçelere rağmen takımlarımız başarılı olmuşlardır. Bu başarının mimarları olarak erkek, kadın ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımızın hakkını teslim etmek gerekiyor. Sutopu şubemiz zaten yaş ortalaması 19 olan takımla şampiyonluk yaşadı, kürek ve yüzmede de başarılar geldi. Voleybol takımlarımızdan beklenen başarılar maalesef gelemedi. Elbette bu bedeller ve kadro / kalite farkı ortamında da başarıların gelmesi, özellikle bu mali tablo için, hayalcilik olarak adlandırsak pek fazla karamsar olmuş sayılmayız.

2010 Nisan ayında kulüp tarafından hesaplanan ve 2011 yılında Nisan ayı itibariyle gerçekleşen gelir/gider tablolarını amatör branşlarımız için sizlerle paylaştık. Yazının ilk bölümünü burada tamamlayalım, ikinci bölümde takımlarımıza ayrılacak olan bedellerden bahsedeceğimizi de belirtelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0