2011-2012 | Jaka Lakovic

Gelecek sezon için hem THY Euroleague'de hem de Beko Basketbol Ligi'nde iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray erkek basketbol takımımız gerçekleştirdiği önemli transferler hamlelerinin ardından Avrupa basketbolunda bir başka önemli bir oyuncu ile görüşüyor. Ender Arslan, Cevher Özer, Furkan Aldemir'in ardından Jamon Gordon ile sözleşme imzalayan  erkek basketbol takımımız geçen sene Regal Barcelona forması giyen Sloven oyunkurucu Jaka Lakovic ile 2 senelik sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon son şampiyon sıfatı ile THY Euroleague'de mücadele eden fakat Top8'de şampiyon Panathinaikos'a elenen Regal Barcelona'da takımın yedek guardlarından olan Jaka Lakovic maç başına ortalama 15-17 dakika süre alıyordu. Xavier Pasqual'in guard rotasyonunda önemli isimlerinden birisi olan Sloven oyunkurucu THY Euroleague'de 19 maçta forma giydi. 3 maçta ilk 5te kendisine yer bulan Lakovic maç başı ortalama 15:28 dakika sahada kaldı. Forma giydiği 19 maçta istatistik hanesine 6.4 sayı - 0.5 ribaund - 1.9 asist ve 0.2 top çalma yazdırabilen Sloven guard saha içi şut isabetinde 54.8%, 3 sayı çizgisinin gerisinden %36.5 ve serbest atış çizgisinden %64.3 ortalamalarına ulaştı.

İspanya Ligi'nde final serisinde Bilbao'yu 3-0 süpürerek şampiyonluğa ulaşan Regal Barcelona'da tecrübeli oyunkurucu yine benchten gelerek takımına önemli katkı sağladı. Navarro ve Rubio gibi Avrupa'nın üst düzey oyunkurucularının ardından Regal Barcelona'da üçüncü guard olarak forma şansı bulan Jaka Lakovic ligde play-off dahil toplamda 39 maçta forma giydi.  Oynanılan maçlar sonunda  maç başı 13.3 dakika sahada kalan Sloven yıldız istatistik hanesine 5.1 sayı - 0.8 ribaund - 1.3 asist ve 0.3 top çalma yazdırdı. Özellikle büyük takımlara karşı kısa sürede gösterdiği önemli performans ile takımında fark yaratan isimlerden birisi olan Jaka Lakovic sezon içerisinde saha içinden %47.2 isabete ulaşırken üç sayı çizgisinin gerisinden %28.8'lik isabet oranına ulaştı. Serbest atış çizgisine 55 kere giden Lakovic, 52 kez sayı bulma başarısını göstererek burada da isabet oranını %94.5 olarak belirledi.

1978 Slovenya doğumlu oyunkurucu Jaka Lakovic'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray kariyerinde üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

1 yorum:

  1. Harika bir haber, yilin transferidir bu Turkiye'de.
    Euroleague icin kadromuz, Mahmuti ile birlikte cok cok umit verici.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0