Başkanımızın Arkasındayız!

Türk futboluna bomba gibi düşen şike soruşturmasının ardından dün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısı sonucunda, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takım adına Gençlerbirliği kulübü başkanı İlhan Cavcav bir açıklama yapmış ve tüm kulüplerin medyada yer alan "Fenerbahçe küme düşürülsün" kampanyasına karşı olduklarını, hukuka, adalete, kanunlara güvendiklerini belirtmişti. Bunun üzerine Fenerbahçe başkan adayı olacak kada koyu Fenerbahçe'li olan ve Fenerbahçe'nin menfaatlerini en iyi şekilde koruyacağına inanıldığı, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Mehmet Ali Aydınlar iddianamenin bekleneceğini, ellerinde yeterli delil olmadığını dile getirmişti. Sonrasında da süreç çok farklı bir boyut kazanmış, olaylar farklı bir şekilde ceryan etmişti.

Dün gerçekleştirilen toplantıda Galatasaray SK adına 2.başkan Ali Dürüst'ün katıldığını en baştan belirtelim. Ayrıca Ali Dürüst'ün şike yapanlara sahip çıkması gibi bir durumun olmayacağına inandığımız gibi sadece hukuka ve adalete güvendiğini beyan ettiğine inandığımızı yazının ilk bölümünde kaleme alalım. Kaleme alalım ki, sonradan yok efendim bu böyleydi, şu şöyleydi gibi şeyler konuşulmasın. Dün öğlen saatlerinde arka arkaya yapılan toplantıların ardından, akşam saatlerinde bir medya kuruluşunda spor programına bağlanan Fenerbahçe başkan adayı, TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar yapılan şike soruşturmasıyla ilgili muazzam bir beyanat vermesinin yanı sıra bu sürecin önümüzdeki günlerde nasıl işleyeceğine de açık olarak sinyal vermiş oldu. Fenerbahçe takımının şike yaptığı ülkemizin tüm emniyet, adalet birimleri tarafından kısmen tescillenmiş olmakla birlikte konu mahkemelere icra etmiş, adalete intikal etmiş durumdadır. Şimdiden bu takımlar hakkında küme düşme, düşürülme konusunda herhangi bir yorum yapılmayacağını da belirtmek isteriz.

Dün akşam saatlerinde bir spor programında açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar şike yapan kişilein (başkan, başkan yardımcısı, yönetici vb.) kurumları bağlamadığını söylemesi aslında şike soruşturmasının önümüzdeki günlede nasıl işleyeceğine dair sinyaller veriyordu. Bunun yanı sıra Fenerbahçeliliği ile bilinen Mehmet Ali Aydınlar'ın "Aziz Yıldırım benim kulübümün başkanıdır." sözü üzerindeki formayı tüm spor kamuoyuna göstermesini sağlamıştır. Bugün sayın başkanımızın "Bu ateş üfleyerek söndürülemez, zamana yayılarak çözümlenemez" adlı açıklamasının ardından bir anda tarafsız olması gerektiğini hatırlayan Fenerbahçeli başkan Mehmet Ali Aydınlar, kendi takımını nasıl koruyacağını şaşırmış ve açık olarak aba altından sopa göstermek deyimini tam anlamıyla uygulayarak Galatasaray Spor Kulübü'nü disiplin kuruluna sevk etmek ve bu sayede yaptırım uygulama hakkını kullanarak ceza vermek ile tehdit etmiştir. Bu hiç kuşkusuz futbolun kurallarını uygulamaktan aciz, taraftarı olduğu kulübe gerçek cezayı vermekten korkak, tüm bunların yanı sıra yaşanan olayları yorumlamaktan aciz ve basiretsiz bir kimsenin otomatik olarak savunma mekanizmasını alenen göstermektedir.

Türk futbolunda ortaya çıkan çözümleri çözmek yerine daha büyük skandallara imza atmayı hedefleyen, Türk futbolunun çıkarlarını gözetmek yerine Fenerbahçe'nin çıkarlarını gözeten, taraftarı olduğu takımı yasalar ve kurallar gereğince küme düşürmesi gerekirken bu takımı kurtarmaya çalışan aciz bir insanın bugün Galatasaray başkanına cevap vermeye kalkması ne kadar çaresiz olduğunun göstergesidir. Türk futbolunu daha büyük kaoslara sürüklemeyi engellemek için çalışma ve çalışmalar yapması gereken bir insanın bugün Galatasaray başkanını tehdit etmesi ne kadar doğrudur tartışılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm emniyet ve yargı organlarını bir kenara bırakarak, hepsini yalancı duruma düşürerek "delil yok" diyenler kulübümüzün başkanına cevap verme gereksiniminde bulunmuş ve açık olarak disiplin kuruluna sevk edeceklerini söyleyerek tehditte bulunmuş. Şahısların yaptığı şikelerin kulüpleri bağlamadığını açık olarak dile getiren TFF başkanı, Fenerbahçe başkan adayı sayın Aydınlar'a belirtmek isteriz ki, kendi ürettiği felsefe gereğince Galatasaray SK başkanının yaptığı açıklamalar Galatasaray'ı bağlamamaktadır. Bu nedenle Galatasaray Spor Kulübü'nü disiplin kuruluna sevk edebilmesi için elinde yeterli delil bulunmamaktadır.

TFF'nin yaptığı açıklamada 29 Haziran tarihinde futbolda herşeyin değiştiği vurgulanmış. Evet, Fenerbahçe yalakalığınız daha da arttı! Fenerbahçe başkan adayı, TFF başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar'ı Türk futbolunun yararı için çalışmaya ve görevini yapmaya çağırıyoruz! Başkanı, asbaşkanı, yöneticileri, muhasebecileri ve altyapı sorumlusu şike yapan takımı küme düşürmekten korkacak kadar aciz, TFF olarak görevinizi yerine getiremeyecek kadar korkaksınız! Pis ellerinizi Türk futbolundan derhal çekin! Ünal Aysal veya diğer başkanlara laf yetiştirmeyi, Galatasaray'ı tehdit etmeyi bırakın. Siz sadece kendi işinize bakın! Sayın Aydınlar; eğer yetiyorsa yüreğiniz, varsa gücünüz Türk futboluna leke süren, başkan adayı olduğunuz Fenerbahçe'yi küme düşürürsünüz! 

Unutulmasın ki; Galatasaray bu ülkenin en başarılı kulüp takımıdır. Rüyalarınızı süsleyen kupalar Galatasaray sayesinde bu topraklardadır! Şike skandalına adı karışmadığı için, şerefiyle, onuruyla mücadele ettiği ve haklarını koruduğu için Galatasaray'a ceza verecekseniz, diğer takımlar arasında tertemiz olması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edecek, doğruları dile getirdiği için tehdit edecekseniz ve bu açıklamalar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edip ceza vermezseniz adam değilsiniz! Bu kadar kirli, şaibeli ve şikelerle dolu bir ortamda Galatasaray adının temiz olması anlaşılan sizleri son derece rahatsız etmiş ve bu duruma son derece içerlemişsiniz. Utanmasanız adı şike ve şaibelere karışmadığı için Galatasaray'a küme düşme cezası vereceksiniz. Gücünüz yetse, utanmasanız ve elinizde olsa bu olayların içine Galatasaray'ı da çekmeye çalışacak ve hatta belki de çekecek, ceza vereceksiniz. Dün akşam "delil yok" diyerek Fenerbahçe başta olmak üzere şikeye karışan diğer takımlara ceza vermeyeceklerini açıklayan zihniyet nasıl oluyorda aradan geçen 2 saatin ardından "Elimizde bilgiler var, başka takımlarda bu işin içinde" diye açıklama yapabiliyor? Konu Fenerbahçe olunca ellerinde delil bulunduramayanların, konu başka takım olduğunda ellerinde bilgiler ve deliller olması son derece manidar olmaktadır.

Bugün bu kirli oyunlara, kurgulanan senaryoya ve masa başında sonuçları belirlenen karşılaşmalara, yeşil sahada oynanması yerine yeşil banknotların üzerinde oynanacak olan lig maçlarına karşı sesini çıkaran sayın Ünal AYSAL'ın ve Galatasaray yönetim kurulunun arkasındayız.

4 yorum:

  1. mükemmel bir yazı.
    tebrikler fcn blog.

    YanıtlaSil
  2. güzel yazı olmuş.Ama 18 takımın toplanıp tek ses tek yüreğiz takım düşürülmesine karşıyız demesinin ardından geç kalmış bir açıklamadır bu.O açıklamayı yapan 18 takımda ya şike vererek ya da alarak bu pis işlere karışmıştır(geçmişte).manisa,gençler vb. birçok takımın hoplaması çok manidar.

    YanıtlaSil
  3. 1 ay öncesine kadar biz tekiz,biz bize yeteriz diyen kulüp ve taraftarlarının sitesinin bugünkü ana sayfasında Aysal'a ve Galatasaray'a hitaben '' bugün bize olan yarın size olur '' diye yandaş arama çabaları var..böyle günlerde gerçekten ortaya çıkıyor karakterler,kişilikler..
    son yılların o çok meşhur klişesi olan Galatasaraylı duruşunun ne demek olduğunu daha iyi anlıyorum gururla..

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray başkanının tutumu bu olmalı. 35 milyon taraftarın var arkanda kimsenin önünde eğilmene, sıkılmana, büzülmene gerek yok. Tek taraflı güven verdik biz sana! Sen aslanlar gibi adaleti koru, Galatasaray'a, Galatasaralılığa sahip çık!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0