Çevre dostu Sarı forma..

Yeni sezon için forma üreticisi olarak dünya devi Nike firması ile anlaşma sağlayan ve geçtiğimiz günlerde yeni sezon formalarını tanıtan Galatasarayımızın sarı forması Türkiye'de bir ilke imza atacak. Türkiye'de bir çok başarının ve ulaşılamaz noktalarda ilklerin sahibi olan Galatasarayımız forma konusunda da bir ilke imza atacak ve çevre dostu formalar ile mücadele edecek. Peki nedir bu çevreci formanın özellikleri veya bu formayı çevreci yapan durumlar? İşte sarı formayı çevreci yapan detaylar..

Aslında çevreci forma projesi çok yeni bir proje. Geçtiğimiz yıl Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda görmüş olduğumuz çevreci formalar bu sezon Avrupa'nın köklü kulüplerinin formalarında yer alıyor. Juventus, Manchester United ve Barcelona'nın formaları arasında kendisine yer edinen çevre dostu formaları bu sene kullanacak bir diğer takım ise Galatasaray. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk olacak, bununda altını çizelim. Nike'ın yeni bir sosyal sorumluluk projesi aslında bu çevrei forma uygulaması. Nike Considered Design programı dahilinde toplayabildikleri kadar tüm pet şişeler toplanıp Tayvan’daki tesislere yollanıyor. Burada özel bir sistem ve uygulama ile eritilen pet şişeler, geri dönüşüm olarak kullanılıyor ve ipliğe dönüştürülüyor. Özel olarak ipliğe dönüştürülen pet şişeler Nike üreticileri tarafından satın alınıyor ve bu ipliklerden formalar üretiliyor. Normalde bir pet şişenin toprakta parçalanması, toprağa tamamen karışması yaklaşık 500 yıl sürüyor. Bu süreç aynı zamanda çevre kirliliğine yol açıyor. Galatasaray, Juventus, Manchester United ve Barcelona'nın formalarına bu uygulamaların yapılması falan derken çevreden yaklaşık 100 milyon pet şişenin toplanacağı söyleniyor. %100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen üçüncü sarı formada üst kısım maksimum performans ve çevre üzerinde minimum etki amacıyla üretildi. E zaten Galatasaray'a da böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak yakışırdı.

Not: Çevre dostu sarı formalarımız Ekim ayında satışa sunulacak.

1 yorum:

  1. Bende merakla bu formayı bekliyordum keza beğendiğim güzel forma. Ama geç satışa sunulmuyor mu ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0