Claudio Taffarel: Çok iyi bir arkadaş grubuyla çalışıyoruz.

Galatasarayımızın kaleci antrenörü Claudio Taffarel takımımızın kamp yaptığı Marinfeld kasabasında Ntvspor kanalı muhabirlerinden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı. Sezon öncesi kamp döneminde yapılan çalışmalardan, transfer dedikodularına kadar bir çok konuda açıklamalar yapan Taffarel ayrıca geçtiğimiz günlerde açıklanan Muslera transferi hakkında yorumda bulundu. Galatasaray'da forma giydiği dönemlerde taraftarın sevgilisi olmayı başaran Brezilyalı kaleci antrenörünün açıklamalarını sizler için ana başlıklar halinde toparladık. İşte Taffarel'in açıklamaları..

KAMP ÇALIŞMALARI
Önce çalışmaları değerlendirelim. İyi bir şekilde çalışıyoruz, her geçen gün tempomuz yavaş yavaş artıyor. Sizinde bildiğiniz gibi şuanda Ufuk, Aykut ve Eray ile çalışıyoruz. Her geçen gün biraz daha üzerine koyuyoruz. Şuanda 3 kalecimizinde fizik olarak iyi olduklarını, her geçen gün daha iyiye olacak. Burada bir takım için en önemli nokta arkadaşlıktır, bir grup olmaktır. Bizim burada en kolay noktamız bu oldu. Çok iyi bir futbolcu grubuyla, çok iyi bir arkadaş grubuyla çalışıyoruz. Arkadaşlık anlamında çok iyiler. Grup olma, beraber hareket etme anlamında çok iyiler. Şuana kadar bu konuda bir sıkıntı yaşamadık. Hazırlık kampında herşeye sıfırdan başlarsınız. Mutlaka teknik olarak, taktik olarak ve fizik olarak her geçen gün daha iyiye gidersiniz. Dün bir hazırlık maçı oynadık, iyi bir performans gösterdik, takım olarak beraber oynadık. İstediğimiz, önem verdiğimiz noktalar bazında değerlendirirsek takımın iyiye gittiğini düşünüyorum. Mutlaka arkadaşlık, grup olayı çok önemli. Başarının gelmesi için saha içerisindeki performans en önemli noktalardan birisi. Fizik olarak şuanda tam olarak yeterli değil. Takımın en iyi oyuncusu Arda'ya bakıyorsunuz, çok yetenekli, çok kaliteli bir isim ama fizik olarak yüzde yüz hazır değil. Bunun için tabii tüm teknik heyet olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Fatih Terim çok kaliteli bir teknik direktör ve oyunularından maksimum faydayı nasıl sağlayacağını çok iyi biliyor. Biraz zamana ihtiyacımız var, iyiye gidiyoruz.

FERNANDO MUSLERA
Galatasaray SK, Muslera transferi ile çok önemli bir olaya imza atmıştır. Bu transfer için çok çaba sarfedildiğini biliyorum. Dünya Kupası'nda oynadı, Copa America'da final oynayacak. Daha 25 yaşında olmasına rağmen hem çok yetenekli, hem çok tecrübeli bir kaleci. Çok kaliteli bir isim, çok önemli bir isim ve çok önemli bir kaleci. Üst düzey tecrübeye sahip, uluslararası tecrübeye sahip. Muslera'nın gelişi diğer kalecilerimizi olumlu olarak etkileyecektir. Daha üst düzeye gelmeleri ve gelişmeleri için önemli bir adım olacaktır. Kendisi Copa America'da biliyorsunuz, önemli bir turnuvada oynuyor. Muslera ile çok fazla konuşma fırsatım olmadı. Copa America'nın bitmesinin ardından takıma katılacak. Victor ve Doni çok kaliteli isimler. Ama Muslera konusunda beni ikna eden maddelerin başında çok tecrübeli bir kaleci olması ve yaşının genç olması geliyor. En önemli noktalardan birisi Copa America bittiğinde oynamaya hazır olarak buraya gelecek. İtalya'da oynadı, ardından Copa America'ya gitti. Şimdi Copa America bittiğinde direkt buraya geldiğinde oynamaya ve takıma yardımcı olmaya en hazır kaleci Muslera'ydı. Beni ikna eden noktalardan birisi bu oldu. Önemli bir lige başlayacağız, kaleci sayımızın bu sayıda olması normal. Eray paf takımda da oynayacaktır. Ama kesinlikle Muslera'nın gelişi hiç bir kalecimizin "Muslera geldi, ben oynamayacağım" şeklinde düşüncesinin olmaması gerekiyor. Bu konuda da kendileriyle konuşuyoruz. Muslera geldi ama tüm kalecilerimizin oynamak için hazır olmaları gerekiyor.

FELIPE MELO TRANSFERİ
Felipe Melo çok önemli bir isim, benim daha önce çalıştığım ve yakından tanıdığım bir isim. Fizik olarak kuvvetli, teknik olarak iyi bir oyuncu. Galatasaray'a mutlaka faydası olacaktır, tabii sizin dediğiniz gibi transfer olma ihtimali varsa. Felipe Melo ile telefonda konuştum. Buraya gelme ihtimali olan bir oyuncunun beni araması normal. Burda tecrübesi olan bir arkadaşını araması çok normal, Alex'te zamanında beni aramış ve bilgi almıştı. Felipe Melo ile telefonda konuştum ve Türkiye ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundum. Yaptığımız maçlar var, gördüğümüz bazı şeyler var. Takımın ihtiyacı olan bazı şeyler var. Felipe Melo transferi olabilir, yüzde yüz diyemem ama olabilir neden olmasın?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0