Bay Ribaund rekorları alt üst etti..

Galatasaray erkek basketbol takımının yeni transferi Furkan Aldemir, İspanya'nın Bilbao kentinde düzenlenen U20 Eurobasket2011'de rekor üzerine rekor kırıyor. Dün oynanılan Almanya karşılaşmasında 15'i hücum ribaundu olmak üzere toplamda 25 ribaund alarak bir maçta en çok ribaund alan oyuncu olarak U20 Eurobasket tarihine geçen genç yıldız ayrıca FIBA resmi sitesi tarafından Mr. Rebound lakabıyla anılmaya başlandı.

U20 milli takımımızın çeyrek final vizesi alması için minimum 12 sayılık farkla yenmesi gerektiği Almanya karşısında 17 sayı - 25 ribaund - 3 asist ve 1 blok performansı ile maça damgasını vuran genç oyuncu U20 organizasyonları dahil olmak üzere altyapı organizasyonlarına damgasını vurdu. 40 dakika boyunca Almanya milli takımının 26 ribaund alabildiği karşılaşmada Furkan Aldemir oyunda kaldığı süre boyunca aldığı 25 ribaund sonrasında, 2008 yılında 23 ribaund ile rekor kıran Romanya milli takımında forma giyen Titus Nicoara'yı geçerek yeni rekora imzasını attı. Rekora imzasını atan Furkan Aldemir, maç içerisinde aldığı 15 hücum ribaundu ile de yeni bir rekora ortak oldu. Bulgar oyuncu Yavor Ivanov'un bir maç içerisinde en çok hücum ribaundu alan oyuncu ünvanına ortak olan 19 yaşındaki pivot turnuvanın en dikkat çeken isimlerinden birisi olarak görünüyor.

U20 Eurobasket 2011 turnuvasında milli takımımızın en büyük kozu olarak boy gösteren Furkan Aldemir, geride kalan maçlar sonunda ortalama 35.7 dakika sahada kaldı. Maç başına istatistik kağıdına 16.3 sayı - 15.2 ribaund - 1.3 asist ve 2 blok ortalamalarını yazdırmayı başaran Furkan, bir çok alanda da zirvede yer alıyor. Ayrı ayrı olarak hücum ve savunma ribaundları kategorisinde en üst sırada yer alan pivot oyuncu, toplam ribaund kategorisinde de ilk sırada.. Blok krallığında zirvede bulunan Furkan Aldemir, sayı krallığı listesinde ise İtalyan oyuncu Alessandro Gentile'nin arkasında 6.sırada bulunuyor. İki sayılık atış isabetlerinde turnuvaya damgasını vuran ve MVP adaylarından Nikola Mirotic - Bojan Dubljevic ikilisinin ardından üçüncü sırada yer alırken, serbest atış isabeti alanında 4.sırada yer alıyor.

Furkan Aldemir'in yanı sıra U20 milli takımımızda forma giyen oyuncularımızdan Göksenin Köksal takımımız adına önemli işler yapmaya devam ediyor. Almanya karşısında 15 sayı - 12 ribaund - 3 asist ve 1 top çalma ile çeyrek finale yükselmemizde büyük pay sahibi olan genç oyuncu turnuva genelinde de takımımız adına öne çıkan isimlerden oldu. Geride kalan 6 maç sonunda maç başı ortalama 31.8 dakika sahada kalan Göksenin, istatistik kağıdına 11.8 sayı - 7.3 ribaund - 3.2 asist ve 0.7 top çalma ortalamalarını yazdırmayı başardı. Furkan Aldemir ve Göksenin Köksal'ın yanı sıra U20 milli takımımızda forma giyen Sertaç Şanlı, Muhammed Baygül ve Doğukan Sönmez gelecek sezon Galatasaray erkek basketbol takımının formasını terletecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0