Tiraj Günü Kurtarır, Ahlaksızlık Baki Kalır

Daha önce defalarca dile getirdiğimiz futbolcuların maliyet hesabı olayına bambaşka bir başka renk katıldı bugün. Transfer döneminin başında Selçuk İnan'ın transferi konusunda saçma sapan muhasebe hesapları yapan zihniyet şimdi Fernando Muslera'nın maliyetini hesaplamak, ödenen meblağları çok yüksek göstermek açısından farklı bir hesaplara girişmiş. Maliyeti fazla göstermek için yapılabilecek başka bir şey kaldı mı acaba diye soruyorum kendi kendime. Ben cevap bulamadım ama eminim bu bayrağı daha ileriye taşıyacak olanlar vardır. 
Cimbom, Uruguaylı kalecinin bonservisinin yarısını elinde bulunduran Lazio'ya Cana'yı bonservisiyle (5 milyon Euro) verdi.. Cimbom, bonservisin diğer yarısı karşılığında Wanderers Montevideo'ya 6 milyon 750 bin Euro verdiğini açıkladı. Uruguaylı kaleci de yıllığı 2 milyon Euro'dan toplamda 10 milyon Euro'yu cebine indirecek. Bu rakamlar alt alta toplandığında 22 milyon Euro gibi dev bir maliyet ortaya çıkıyor. Bu paranın TL karşılığı ise 51 milyon...
Bu hesap yanlış, ben size doğru hesabı yapayım.

Cana'nın bonservisi 5 M €, Cana Türkiye'de bir sene kaldı onun oturduğu evin kirası 500.000 sterlin, araba hediye edildi arabanın fiyatı 300.000 yen, Cana'nın evinin su, doğal gaz, elektrik faturası 50.000 TL, Wanderers Montevideo'ya 6.750.000 bin € verildi, kalecinin maç başına alacağı primler falan derken hepsini toplarsak 100 Milyon İsviçre frangı yapıyor sanırım. Hadi bunu haber yapalım. Bizden size öneri: para birimlerinde değişikliğe gittiniz sanırım ama TL ile milleti kandıramazsınız Tayland Bahtı ile deneyin. Sizin hesabınıza göre bizim kaleci 912 milyon 453 bin 370 Tayland Bahtı daha ilgi çekici olmaz mı?

Ayrıca dikkat çekmek istediğim bir nokta daha var. Alıntı yaptığım paragrafta altı çizili olan kelimeleri fark ettiniz mi bilmiyorum ama orada "cebine indirecek" yazıyor. Dolandırıcı mı bu adam? Çalışacak ve parayı kazanacak, parayı cebine indirmek ne? 

Söylenecek fazla bir şey yok. Siz bunlardan asla vazgeçmeyeceksiniz ama emin olun bizde bu yaptıklarınızı size hatırlatmaktan bıkmayacağız. Yüzünüze vurmak deyimini bilerek kullanmadım. Neden acaba?

2 yorum:

  1. 5 yıl için 10 milyon euro ödendi demişler. Tabi biz hemen 5 yıllık parasını peşin verdik gönlünü hoş tutmak için adamın. Bu adamı belki seneye satıcaz güzel bir rakama? Belkide yeni tafarelimiz olacak 5 sene boyunca birdaha kaleci aramakla zaman ve para kaybetmicez. Yıllık 2 milyon euro standart bir insan için çok para olabilir ama futbol piyasasında ortalamanın üstü her futbolcunun aldığı bir paradır. Millet küme düşmemek için bir taraflarını yırtarken kalemizin geleceğini emanet edeceğimiz kaleciyi bulmuş olmamız birilerine batmış anlaşılan.

    YanıtlaSil
  2. Kimlere ne paralar ödendi, Yanlış anlaşılmasın ama Aykut'un, Hakan Balta'nın veriği zararların bir analizi yapılırsa çok daha vahim paralar ortaya çıkar, basın (önemli bir kesimi) Galatasaray'a *** atmak istediğinden ne yapacağını şaşaırıyor. Olsun yapsınlar, Güneş balçıkla sıvanmaz ya.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0