Analiz | Galatasaray Yurtiçi Kargo yeni sezona hazır!

Galatasaray'ın sadece futboldan ibaret olmadığını basketbol ve voleybolun da en az futbol kadar önemli olduğunun farkına varan yönetim; geçen yıl basketbolda elde edilen başarıyı voleybolda da yakalamak için büyük çaba sarf edip dünyaca ünlü yıldızları birer birer takıma katıyor! Yabancı transferlerimiz voleybol oteritelerinden tam not alırken, yerli transferde de kaliteye ve tecrübeye önem verildi. Türkiye ligini çok iyi bilen ve pek çok kez milli olan yerli oyuncular sayesinde de kadromuza geniş bir rotasyon derinliği sağladık.

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız veren yönetim birbiri ardına flaş transferleri gerçekleştiriyor. Philippe Barca, Ashlei Nemer, Volkan Güç, Sinan Cem Tanık, Yasin Sancak ve Andrey Zhekov ile yeni sezon öncesi yollarını ayıran Galatasaray Yurtiçi Kargo; Ulaş Kıyak, Erhan Dünge, Salvador Hidalgo Olivia, Kervin Pinerua, Henry Bell Cisnero,  İsmail Cem Kurtar, Arif Gürgen ve Serdar Semerci ile yeni sözleşme imzaladı. Geçen yıl formamızı giyen pasör Caner Pekşen, libero Caner Dengin, Kemal Elgaz, Tolga Altıntaş ve Ahmet Pezük ile de sözleşme yenilendi.

Yeni yönetim ile amatör branşlara verilen önem yapılan transferlerle kendini gösterdi. Tamamen ihtiyaca yönelik yapılan transferler ile bu yıl büyük başarılar kazanacağımızın göstergesi. Kısaca yeni transferlerimizi inceleyelim:

Ulaş Kıyak: İstanbul Büyükşehir Belediye’den transfer ettiğimiz milli pasör, daha önceleride Galatasaray forması giydi. Pasör mevkisinde geçen yıl çektiğimiz sıkıntıyı düşünücek olursak Ulaş Kıyak seçilebilecek en doğru oyuncu.

Erhan Dünge: İstanbul Büyükşehir Belediye’den transfer edilen bir diğer oyuncu ise etkili bloklarıyla tanıdığımız Erhan Dünge. Milli takımımızda da başarılı bir performans gösteren tecrübeli oyuncu bu yıl Ahmet,  Murathan ile 3 numara için rekabet halinde olacak.

Salvador Hidalgo Olivia: Almanya’dan transfer ettiğimiz Kübalı smaçör Almanya Liginin en iyi smaçörü olarak ülkemize geliyor. Direkt gözlemleme şansım ne yazık ki olmadı ama uyum sürecini çabuk atlattıkları takdir de takıma çok faydalı olacağı su götürmez bir gerçek.

Kervin Pinerua: Güney Amerika’dan transfer edilen bir diğer pasör çaprazı ise Venezuellalı Pinerua. Henüz 20 yaşında olan Venezuellalı oyuncunun 3.65 gibi her oyuncunun kolay kolay erişemeyeceği bir yüksekliğe sıçraması ise ümitli olmamız için yeterli! Geçen yıl Barca’nın oynadığı bölgede oynayacak olan ve ölümcüll smaçlarıyla tanınan Pinerua’yı merakla bekliyoruz.

Henry Bell Cisnero: Bir diğer Kübalı transferimiz ise Cisnero! Voleybolseverlerin yakından tanıdığı Kübalı yıldız smaçörü canlı izleyebileceğimiz ve bizim takımımızda görebileceğimiz için çok şanslıyız! Zira kendisi Küba Milli Takımının vazgeçilmezi olmakla beraber 2011 FIVB ‘in smaç kategorisinde %56’lık başarı oranıyla ilk sırada yer alıyor. Yapılan en başarılı, en heycanlandıran ve en gerekli transfer.

İsmail Cem Kurtar: Kapatılması sonucu birleştiğimiz Mef Okulları’ndan transfer edilen tecrübeli smaçörün rotasyonda yer alması muhtemel. Güney Amerikalı smaçörler karşısında kendisini zorlu bir mücadele bekliyor!

Arif Gürgen:  Mef Okulları'nın voleybol şubesini kapatması ile transfer ettiğimiz bir diğer oyuncu ise libero Arif Gürgen. 34 yaşındaki tecrübeli libero ile geçen yıl takımımızın liberosu olan Caner Dengin'i keyifli bir mücadele bekliyor..

Serdar Semerci: Voleybol şubesini kapatması sonucu birleştiğimiz Mef Okulları'ndan transfer edilen 31 yaşındaki tecrübeli smaçör, kadro derinliği yaratması açısından önemlidir.

- Yeni transferleri genel olarak değerlendirecek olursak; yapılan tüm transferler yerinde ve ihtiyaç duyduğumuz pozisyonlara yapılmıştır.. Yabancı transferlerin hepsinin Güney Amerikalı olması uyum sorunun çabucak aşılacağını gösteriyor.. Pasörlerimiz; Ulaş ve Caner’in de smaçörlerle iyi uyum yakalaması uzun zamandır özlediğimiz başarıyı getirecek gibi duruyor!

-Takımın genel durumunu değerlendirecek olursak; geçen yıla oranla çok daha iyi kadro kuruldu. İç transferde de sözleşme yenilediğimiz oyuncular kaliteli yerli oyuncularımız oldu. Pasör mevkisinde Caner ile beraber Ulaş’ın; orta bölgede Ahmet, Murathan ve Erhan; smaçör olarak da Kemal, Cisnero, Pineura ve Olivia ile geniş ve kaliteli bir rotasyonu yakaladık. Bu yılda takımımızı çalıştıracak olan Işık Menküer ile Filenin Aslanları’na güvenimiz tam!

-Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın hemen ardından başlayacak olan ligde tüm taraftarlarımızı Burhan Felek’e bekliyoruz. Özlenen başarı çok yakın.. Buna canlı canlı şahit olmak istemez misiniz?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0