Yine Zamanlama Hatası

Geçtiğimiz sezon sonlarına doğru bildiğimiz tek bir gerçek vardı: Arda Turan gidecekti. Bu konuda istekli olduğu da,çalışmalar yaptığı da biliniyordu. Sonrasında kongre süreci  işi biraz yavaşlattı. O günlerde Galatasaray'ın yeni yönetimi '' Gidene kal demeyiz'' demeçleri veriyor, kaptanın gidiş kapısı bir kez daha açılmış görünüyordu.


Derken, Fatih Terim'in göreve başlamasıyla birlikte algı birden değişmeye başladı.4 Temmuz'da Fatih Terim ile Arda arasında yapılan ikili görüşmeden sonra kaptan tüm kalbiyle kalacağını belirtmişti. Bizler de iş orada bitti diye düşünmüştük. Ve bugün Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferini okuyoruz. Ortada bir yanlışlığın olduğu çok açık. Four-four-two dergisinin Ağustos sayısında Arda Turan aynen şu ifadeleri kullanıyor:

''Bu sezon yeni bir başlangıç yaptım. Kararımı Galatasaray'da kalmak yönünde verdim. Tamamen Galatasaray'a konsantre olmuş durumdayım. Elimden geldiğince formanın hakkını vermeye çalışacağım.'' Galatasaray'da kalma kararını aldıran sebep sorusuna ise Arda şöyle yanıt veriyor. ''Bu kararı (kalma kararı) almamda Fatih Hoca en büyük etken. Burada olması beni heyecanlandırıyor''

Evet bir yanlışlık var. Galatasaray'ın kaptanı 10 gün önce kalacağını belirten bir röportaj verirken,bugün İspanya yollarına düşüyor. Bu salt bir düşünce değişimi ise Arda Turan yanlış yapmıştır. Çok sevdiği Galatasaray'ı yarı yolda bırakmıştır. Ya da onu heyecanlandıran Fatih Hoca'dan onu üzecek bir davranış görmüştür ki,kaptanın duygusallığı aşikar. Ve son ihtimal. Gelen teklifle birlikte, nakit darboğazındaki yönetim Arda'yı da heveslendirip bu işi bitirmiştir.

Sebebi her ne olursa olsun, bugün bu tarihte bir futbol kulübünün kaptanını satması büyük bir noksanlık göstergesidir. Hele ki, bir strateji geliştirmeden, Arda'nın alternatifi hazır tutulmadan,hatta yeni kaptanı belirlemeden çıkıldıysa bu yola eyvahlar olsun. Bunu sorgulamak için önümüzde 48 saat var. Fazlası Galatasaray'ın son 5 yıldaki yanlışlar halkasına bir ilavedir sadece. Göreceğiz

2 yorum:

  1. Imzami atarim yaziniza, bir seyi degistirerek; bu taraftarin cakma kaptanini kaybettikten sonra 48 saat tahammulu yoktur. Bir de kombine satislarini yapip ondan sonra aciklanmis olmasi durumu var, suphelenmiyorum degil.

    YanıtlaSil
  2. Sike sorusturmasi sonuclarinin ligimizdeki az kaliteyi dahada azaltacagi asikar. Arda'nin gidisinde bu faktorunde etkili oldugunu dusunuyorum. Buyuk GS taraftari olarak gidenlere uzulmek yerine hemen kendimize gelip yenisini getirmenin yanisira alttan yeni Arda'lari nasil cikartabiliriz diye kafa yormamiz gerekir diye dusunuyorum. Arda bu takimin kaptaniydi gitti! Webaslanin girisinde yayinlanan Metin Oktay'a ait oldugu idda edilen soze bayildim: "Galatasaray'da gitmek isteyen gonderilir, hep oyle olmustur. Istemeyende gitmemistir." Metin Oktay

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0