Bir Maestro Şart

Oyun kuruculuk kavramı bir dönem maziye gömülecek gibi olsa da, herşey yeniden başladı. Türkiye bu değişimden pek etkilenmedi. Zira Türk seyircisi, 10 numaraya her zaman ilgi besledi, saygı duydu. Taraftara göre, klasik bir oyun kurucu farklı rollere soyunmak zorunda. Arrigo Sacchi; ''Benim takımımda her oyuncu oyun kurucuydu'' diyor. Eğer İtalyan teknik adama gibi, sıradışı ve harika bir takım yaratamıyorsanız o zaman elinde sihirli değnek bulunan harika bir maestroya her zaman ihtiyacınız vardır. Galatasaray da son bir kaç yıldır bu anlamda büyük sıkıntı çekiyor. Bu sezon ise; dikkatimi çekti medya bu tarz bir baskı ile yıldız oyuncu çullanması yapmıyor. Oysa ki; kurulan bu yeni takımın bu tarz bir futbolcuya  her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var.

Sir Boby Robson'a göre, 10 numara pozisyonunun en ideal oyuncusu Bergkamp'tı. Gol atabiliyor olması, fiziğinin gücü, orta sahadan gelip savunma arasına iyi koşular yapabilmesi onu özel kılan sebeplerdi. Üstelik iki ayağını da kullanıyor olabilmesi ve kusursuz istop tekniği de cabası. Boby Robson şöyle diyor: ''Dennis Bergkamp'ı 85 dakika çok iyi marke edersiniz, ancak bir saniye boş bıraktığınızda bunu hemen cezalandırır. Takım oyununu da çok iyi oynar. Sadece kendi için değil takımı adına da önemli işler yapar .''

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda bu tarz bir isim maalesef yok. Dolayısıyla bir oyun kurucuya,fark yaratana ihtiyaçları var. Türkiye Ligi'ndeki şampiyonluğun bu alandaki doğru isimden geçtiği de gerçek. İnanmayan geçen yılın sonuç tablolarına bakabilir. Madem bir arayış olacak transferde; doğru mevkinin üzerine yoğunlaşılmalı. Unutulmasın ki; şampiyonluk bir tabloysa; tabloyu tamamlayan son fırça darbesi de maestrodur.

3 yorum:

  1. PLATINI!!!!!!!!! Beni futbol asigi yapan adam.

    YanıtlaSil
  2. selçuk+yekta işte sana 10 numara.Anlayamıyorum bu 10 çılgınlığını.son 5 senede lincoln elano misimoviç gibi 10 numaraları gördü bu takım ne oldu yönetim anlaşılamayan bir hesapla satışlarından kar ettiklerini açıklayarak gönderdi bu adamları.bu saatten sonra kim sağlam 10 numarasını bırakır.misi gibi olur.yada wolfsburgdaki diego gibi satış listesinde biri olur.İçerden çıkarmak lazım bance onu.

    YanıtlaSil
  3. elmander'in farkli bir ozelligi var gibi liverpool macinda oyuna girince gordukte orta sahayla hucum arasinda oynuyordu.gizli forvet gibi hava toplarini indiriyor.toplari guzel stop ediyor orta sahaya yardimida var.gozardi edilmemeli. bilmiyorumki 10 numara Icin aday Diego olmamali diye dusunuyorum.hic oyuncu alinmasa bile guzel bir taktikle elmandere yer verilmeli.egerki 10 numara mevkiine yabanci bir adam
    alinirsa Keitayida dahil edersek 10 yabanci oluyor ve Stancu -Pino devre disi kaliyor.23 yasindaki Stancuya sans verilmeli.elden cikarilmamali.Avrupada takimlar gelecek vaat eden oyunculari elde tutuyor.Ee FT'de 6+2 istiyor.10 numara gelirse Stancuya yazik olur!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0