Sezon öncesi özel hazırlık dönemi (2.Etap)

Bir önceki yazımızda takımımızın genel hazırlık döneminde ne gibi çalışmalar yapacağından detaylı bir şekilde bahsetmiştim. Bugün ki yazımda her ne kadar ligler ertelenmiş olsa da 2.etap çalışmalarımız olan Almanya kampının içeriğinden bahsedeceğim. Genel hazırlık evresinde genel güç çalışmaları yapılır ancak çalışmalar artık basamaklı bir şekilde özel çalışmalara aktarılır.

Bu dönemde artık yüklenme kapsamı düşük ve sportif branşa özgü teknik-taktik çalışmalar ve müsabaka koşulları uygulanır. Sportif branşın - ki futbol takımımızdan bahsediyorsak- futbolun gerekliliklerinden pas, şut, dripling gibi temel teknik unsurlar geliştirilir. Oyun sistemleri oturtulmaya çalışılır. Bol bol hazırlık maçları yapılır ve müsabaka dönemine başlanılmadan en doğru form düzeyine ulaşılır.(1)

Daha detaylı bahsetmek gerekirse; takım sporları için, ilk etap çalışmalarımızda baskın olan antrenman etmeni teknik için tekniğin parçaları, taktik için bireysel ve takım taktiği, fiziksel için anaerobik dayanıklılık-genel ve doruk kuvvet iken; özel hazırlık evresi olan 2. evrede teknik için oyun içerisinde tekniği uygulama, taktik için takım taktiği, fiziksel için ise anaerobik dayanıklılık ve çabuk kuvvet hedeflenmektedir.(2)

Bu bağlamda aktardıklarımızı yüzdeye dökersek 2. evrede;

%25 Genel kondisyon,
%25 Özel kondisyon,
%10 Teknik düzeltici çalışmalar,
%20 Kompleks teknik çalışmalar,
%20 Teknik anlayışı geliştirici çalışmalar yapılmaktadır(1).

Sevgilerimle.

Not: Liglerin ertelenmesiyle, 3. etap kamp çalışmaları kesinlikle daha da yüksek çalışmalar demek değildir, bilginize.

Yararlanılan kaynaklar:
1. BOMPA, T., O., (2007). Antrenman Kuramı Ve Yöntemi “Dönemleme”. Spor Yayınevi. ANKARA.
2. SEVİM, Y., (2002). Antrenman Bilgisi. Nobel Yayınevi. ANKARA.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0