Albert Riera Galatasaray'da

Transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala sol açık mevkisinin ihtiyacı olan futbolcuyu alma çabaları sonuç verdi ve Albert Riera'yı kulübümüze bağlayan anlaşma yapıldı. Almanya, İngiltere ve çeşitli ülkelerde aranan futbolcu daha yakından komşu Yunanistan'dan bulundu. Geçen sezon Yunanistan lig şampiyonu Olimpiakos'fa forma giyen Albert Riera artık kulübümüz için ter akıtacak.

15 Nisan 1982 yılından İspanya'da doğan Riera futbola Mallora altyağısında başladı. Burada a takıma yükseldiği sezon olan 2001-2002 sezonunda 8 maçta 182 dakika süre aldı. Bir sonraki sezon ise 35 maçta forma giyip 4 gol attı. Bu çıkışı Fransız Bordeaux takımının dikkatini çekti ve Riera Fransaya gitti. Bordeaux'da ilk sezon 32 maçta forma giyip 2 gol attı. İkinci sezonunda ise 21 maçta 2 gol atarak Fransa'da yapamayacağını belli etti. O sezon sonunda Espanyol'a transfer olan Riera burada ilginç bir olay yaşayacak. Espanyol'da sezonun ilk yarısında 11 maçta forma giyen Riera devre arasında Manchester City tarafından kiralanacak ve City forması altında 15 maça çıkıp 1 gol kaydedecekti. Riera o sezon sonunda kontratını yenileyerek uzattı.

2006-2007 sezonu belkide a takım seviyesinde en iyi performansını gösterdiği sezon oldu. UEFA kupasında finale ulaşan Espanyol'un finalde skoru 1-1'e getiren golünü atan Riera ve arkadaşları Sevilla karşısında normal süresi 2-2 biten maçı penaltılarla kaybetti. UEFA kupasında 13 maçta forma giyen Riera 4 gol kaydetti ve 2 asist yaptı. Ligde ise 28 maçta forma giyen Riera 4 gol atıp 4 sarı, 3 kırmızı kart gördü.

2007-2008 sezonunda ligde takımıyla sadece 2 maç kaçıran Riera 4 gol atıp 4 asist yaptı. O sezon milli takıma çağırılmaya başlanan Riera UEFA Euro 2008 elemelerinde İspanya'nın Danimarka ile oynadığı maçta milli takım forması altında ilk golünü attı.

2008-2009 sezonunda İngiliz devi Liverpol'a transfer olan Riera buradaki ilk senesini çok iyi bir şekilde geçirecekti. Şampiyonlar ligi, Premier lig, Federasyon kupası dahil olmak üzere 40 maçta forma giyen Riera 5 gol atıp 5 asist yaptı. Şampiyonlar ligindeki ilk golünü PSV Eindhoven'e karşı attı. 2008-2009 yılında Liverpool'un şampiyonlar liginde o zamanlar başında Guus Hiddink'in bulunduğu Chelsea ile 4-4 berabere kaldığı maçta 1 asist yapmıştı. Milli takıma ara ara çağrılmaya devam eden Riera o sezon 8 kez mili formayı giydi ve 1 gol atıp 2 asist yaptı.

2009-2010 sezonunda art arda gelen aşil tendonundaki sakatlıklarla boğuşan Riera o sezon sadece 16 maçta forma giyip sadece 4 asist yaptı. O sezon sonunda yaşadığı sakatlıklardan sonra medyaya dönemin Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez hakkında yaptığı "oyuncularla iletişimi sıfır, birisinin sorunu varsa asla bunu çözmek için çabalamıyor" tarzında açıklamalardan dolayı ceza aldı ve transferl listesine koyuldu.  Rus kulüplerinden gelen tekliflerle anlaşamayaınca Yunanistan'ın Olimpiakos takıma 4 yıllık imza attı. Olimpiakos'un Riera için Liverpool'a 6 M € gibi bir bedel ödedi. Riera bu bedelle Yunanistan liginin en pahalı transferlerinden birisi oldu. 

Ligde forma giydiği ilk maçta 1 asist yaparak takımımın maçı kazanmasına katkıa bulunan Riera, ikinci hafta  Olimpiakos'un Kerkyra'yı 2-0 mağlup ettiği maçta ilk golünü attı. Sezon boyunca toplam 28 maçta forma giydi 6 gol attı ve 13 asist yaptı.

Albert Riera'ya hoşgeldin diyor, sarı kırmızılı formamız altında başarılar diliyoruz.

3 yorum:

  1. Sercan'ı da alıp kapatsınlar transferi. Seneye de alınacak topçu kalsın. Hepsini bu sene yaparsan seneye taraftar transfer isteyince ne yapacaksın. İnşallah Fatih Terim'in ikinci donemi gibi olmayız.

    YanıtlaSil
  2. sadece forvet kaldı. olmasa da olur da baros bana pek guven vermedı. bakalım son gun yarın bekleyelım. bılgı ıcın tesekkurler fcn :)

    YanıtlaSil
  3. bence çok yerinde bir transfer.. oyuncu gayet ii.. tek sıkıntı elimizdeki türk oyuncular çok tatmin etmio kimseyi.. balta,servet,gökhan zan,sabri ve kazım var nerdeyse hiçbirisi istediğimiz düzeyde deil açıkcası.. gelecek sene alman kökenli türklerden bi kaç takviye ile bu durumunda üstesinden gelirsek mesele yok..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0