Elinin Hamuruyla.. | STSL 4.Hafta

Kobe'nin ziyaretinden sonra depoladığımız moralin üzerine bir de Eskişehirspor'u yenerek haftayı galibiyetle kapatmanın huzuru var üzerimizde. Evimizde galip geleceğimizi zaten düşünüyorduk, o atmosferde alınacak bir yenilgi hepimizi üzerdi. Neyse ki beklediğimiz oldu 4. haftayı 2 gollü bir galibiyetle kapattık. Süper bir maç çıkarmadığımız aşikar; ama sahada koşan, istekli oynayan bir Galatasaray görmek, gelecek güzel günlerin habercisi olarak sevindirdi bizi.


GLADYATÖR TOMAS
İlk golümüzü atan isim şaşırttı bizi, Gökhan Zan ile 1-0 öne geçtik; ama oyun genelinde yaptığı hatalar göze batar türdendi yine. Bir hatasını Ujfalusi adeta depar atarak kapattı, sonrasında ise Gökhan Zan'a bir bakışı vardı ki küfürden beter. Ujfalusi'yi ben gladyatörlere benzetiyorum, pes etmeden savaşan, güçlü, sinirli; ama kontrollü, yere sağlam basan; hem tip olarak da andırmıyor değil sanki. Savunmada önemli işlere imza atan tecrübeli stoper, transferi sonrasında kendisini beğenmeyenlere iyi performansı yalnızca süperstarların değil, yürekli oyuncuların gösterebileceğini ve savaşçı karaktere sahip oyuncularla savaşan futbol oynanabileceğini gösterdi. Tomas Ujfalusi'ye kim der ki 32 yaşında diye? Ujfalusi ilk günkü gibi heyecanlı, istekli ve arzulu.


PITBULL İSTATİSTİKLERE KARŞI
İkinci golümüz ise Melo'dan geldi. Böyle giderse "pitbull" sevincini ilerleyen haftalarda da göreceğiz. Elbette şikayetçi değiliz bu durumdan, keşke her hafta gol atsa da onun çılgın hareketlerini mutlulukla izlesek. Özellikle taratarın tezahuratlarına kafasını sallayarak eşlik etmesi kimsenin gözünden kaçmadı. Oysa ki düne kadar Melo hakkında hep kötü istatistiklerden bahsediliyordu. Ama görünen o ki Melo herkesin ağzının payını vermekte kararlı. Zaten ne demiş Alex Ferguson : "İstatistik mini eteğe benzer çok şey gösterir; ama asıl göstermesi gerekeni göstermez."  Asıl görmemiz gerekenleri de Melo sahada gösterecektir eminim. Şimdiden bonservisinin alınması bile konuşulmaya başlandı Arızalı Aslan'ın. Transfer dönemi sırasında bidonluğundan ve ücretinden dem vuranlar bugün Felipe Melo ile coşuyor. Sahada aldığı ücretin hakkını veren Brezilyalı ortasaha oyuncusu, zamanında kendisine "Bu adam bidon yeaaaa." diye karşı çıkanlara adeta ders veriyor. Bu dersin adı futbol. Dersi veren, Pitbul! Melo'nun deyimiyle "Picthbull"


UNUTULMAZ EFSANELERİMİZ
Metin Oktay ile başlayan "Efsanelere Saygı Günleri" devam ediyor. Maç öncesinde Jupp Derwall'in anılması, maç sırasında ise Alpaslan Dikmen'in unutulmaması çok güzeldi. Onlar özlemle andığımız, bizi biz yapan değerlerimizdir. Hayatlarını Galatasaray'a adayan insanlar unutulmaz, vefa borcu belki de karşılığı ödenemeyecek tek borçtur. Huzur içinde uyuyun güzel insanlar. Gelecek haftalarda da TT Arena'da oynanacak karşılaşmalar için efsaneler anılmaya devam edecek. Sadece bu yıl değil, ilerleyen dönemlerde de bu güzel ve anlamlı uygulama devam ediyor. Ölüm yıldönümü nedeniyle Alpaslan Dikmen'i, Eskişehir maçındaki anma töreniyle de Jupp Derwall'i saygı, sevgi ve özlemle bizlerde bir kez daha anmış olalım. Ruhunuz şaad, mekanınız cennet olsun.

BURAK GOL GOL GOL, GALİBİYET GELİYOR
Trabzonspor ilk galibiyetini aldı bu hafta. Burak Yılmaz hat trick yaptı, 3-1 lik skorla Karabükspor'dan istediğini aldı. Salı günü Lille ile oynadığı maçta belki istediği sonucu elde edemedi ama kendi lehine bir skorla kapattı haftayı. Bizi sevindirdin Karadeniz Fırtınası, durmadan, teklemeden devam et Avrupa'daki yoluna. Bu arada Trabzonspor'un ismi Victory yani Zafer olan forması bu sezon beğendiğim formalardan. Alanzinho'yu her gördüğümde mahallede top koşturan küçük veletler aklıma gelirdi, artık bu görüntüden sonra onu ufak bir çocuk gibi görenin bir tek ben olmadığını düşünüyorum.


İSTİFA ETTİN Mİ, ETMEDİN Mİ HOCAM?
Haftanın gündemindeki olaylardan biri de elbette Tolunay Kafkas'ın 2 kere istifa etmesiydi. Birinci istifa başkan İbrahim Kızıl tarafından kabul edilmedi ve teknik direktör görevinin başına döndü. Ancak alınan 2-0 lık Mersin İdman Yurdu yenilgisinden sonra istifa tekrarlandı ve bu sefer kabul edildiği buna ek olarak da yeni teknik direktör arayışlarının başlatıldığı açıklandı. Ben daha 4. haftadan bu kadar fevri kararlar alınmamasını düşünüyorum. Alınan/verilen bu ani kararlar takımları her zaman öncekinden de vahim durumlara sürüklüyor bunu hep beraber kötü bir şekilde tecrübe ederek gördük.

10 NUMARA ADAM ANDRE MORITZ
Mersin'in ilk golünü penaltıdan atan isim  Brezilyalı futbolcu Andre Moritz oldu. Bilen bilir kendisi çok güzel Türkçe konuşuyor ve hatta buna ek olarak bir de yazabiliyor. Twitter hesabından taraftar ve sevenleriyle sürekli iletişim halinde. Türkiye'yi çok sevdiğini, Türk vatandaşlığına geçip Milli Takımda oynamak istediğini sıkça söylüyor zaten ve kolunda bir adet ay yıldız dövmesi bulunuyor Andre'nin. 4 yılı aşkındır ülkemizde top koşturuyor, yakın gelecekte kendisini Galatasaray'da görmek isteyen futbolsever çok, ben de onlardan biriyim elbette. Yıllardır Türkiye'de olup daha bir kelime Türkçe konuşmaktan utananlara inat, yürüyedur Andre Moritz! İstiklal Marşı'nı bile çatır çatır okuyor, marşta en az senin benim kadar pür dikkat kesiliyor ya. Helal olsun demekten başka yapacak hiçbirşey yok.

AVCI AVLAMAYA DEVAM EDİYOR
Abdullah Avcı önderliğindeki İstanbul BŞB bu hafta Manisaspor'u Da Silva ve Webo'nun golleriyle 2-0 mağlup ederek sessiz; ama derinden ilerleyişini sürdürerek 4. hafta sonunda 10 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Geçtiğimiz haftalarda 10 kişi kalmasına rağmen iyi mücadele eden, bu mücadelesiyle de beğeni toplayan Manisaspor bu sefer İBB'nin baskısına boyun eğdi. Bu sene artık maç önceleri kesin favorilerin olmadığını, şu anki durumda her takımın birbirini yenebileceğini, sürprizlere açık olmamız gerektiğini düşünmekteyim.



GÜZEL ANKARA..
Pazar günü oynayacağımız 5. hafta maçında Ankaragücü'nün misafiri olacağız. İlk 4 haftada hiç galibiyeti bulunmayan ve verdiği görüntü itibariyle daha şimdiden düşmesine garanti gözüyle bakılan takımlardan biri olarak gösteriliyor. Buna rağmen rakibi küçümsemeden, kendimizden ödün vermeden Galatasaraylılığımıza yakışır güzel bir oyunla alacağımız 3 puanın ertesinde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0