Hazırlık Maçı | Galatasaray 79-78 Banvit

Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Galatasaray erkek basketbol takımı, 29 Eylül'de oynanacak olan THY Euroleague önelemeleri öncesinde ligimizin güçlü ekiplerinden ve THY Euroleague önelemesine katılacak olan bir başka temsilcimiz Bandırma Banvit ile hazırlık maçında karşılaştı. İki takımında eksiksiz olarak sahaya çıktığı karşılaşmada erkek basketbol takımımız Luksa Andric'in bitime 12 saniye kala vurduğu smaçla sahadan 79-78 galip ayrıldı. Karşılaşmada erkek basketbol takımımız adına öne çıkan isim galibiyeti getiren Hırvat pivot Luksa Andric oldu. Tecrübeli oyuncu 18 sayı - 4 ribaund - 1 asistlik performansının yanı sıra %100 saha içi isabeti kaydetti.

29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Litvanya'nın Rytas kentinde düzenlenecek olan THY Eurolegue öneleme A grubu karşılaşmaları için yeni sezon hazırlıklarını sürdüren erkek basketbol takımımız yurtdışı kampının ardından katıldığı İzmir Cup'ta şampiyonluk yaşamıştı. Bu organizasyonun ardından İstanbul'da elemeler öncesinde Bandırma Banvit ve Erdemirspor ile hazırlık maçı yapması planan takımımız bu karşılaşmaların ilkinde Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda bugün turuncu-beyazlı ekiple karşılaştı. Karşılaşmanın ilk çeyreğine hücumda son derece etkili başlayan konuk ekip, savunmanın dozajınıda yüksek tutunca ilk çeyrekte 19-26 üstünlük sağladı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda oyuna ortak olan ve rakibi karşısında hem hücumda hem savunmada sertliğini arttıran takımımız guard bölgesinde Tutku ve Lakovic'ten verim alınca skora ortak oldu. Savunma anlamında ilk çeyrekten daha iyi bir ikinci çeyrek oynayan takımımız buna rağmen soyunma odasına 41-45 geride gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Ender Arslan, Jamon Gordon, Preston Shumpert, Cevher Özer ve Luksa Andric beşiyle başlayan takımımız bu bölümde oyunun kontrolünü rakibine verdi. Oyun kurucu bölgesine yapılan Lakovic-Tutku takviyesiyle birlikte tekrardan oyuna ortak olmaya başladı. Üçüncü çeyreğin ikinci bölümünde Furkan-Songaila ikilisini sahada aynı anda tutan Mahmuti bu hamlelerinden sonuç aldı ve takımını tekrardan hem savunmada hem hücumda oyunda tutmayı başardı. Savunmada sertliğini arttıran, hücumda daha çok top paylaşımı yapan erkek basketbol takımımız hücumda Sloven yıldızı Lakovic'in arka arkaya bulduğu üç sayılık isabetler ile ayakta kalmaya çalıştı. Litvanyalı pivot Songaila'yı hücumda pota altında etkili biçimde kullanan takımımız bu çeyrekte rakibine karşı 23-22'lik üstünlük kurdu ve karşılaşmanın son periyoduna 64-67 geride girdi.

Son çeyreğe 3 sayı geride giren erkek basketbol takımımız, final periyodunda ilk 3 dakika sonunda skoru Joshua Shipp'in bulduğu üçlük ile 69'da dengeledi. Rakibine boyalı bölgeyi kelimenin tam anlamıyla kapatan erkek basketbol takımımız karşılaşmada uzun bir aradan sonra Shumpert ile çeyreğin bitimine 6 dakika kala 71-69 öne geçti. Karşılıklı basketlerin yanı sıra savunma dozajını tamamen üst seviyelere çeken iki takımın mücadelesinde heyecan son topa kadar sürdü. Karşılaşmanın son dakikasına 77-78 geride giren takımımız rakibine hücumda sayı şansı tanımadı ve son 30 saniye kala topu kullanma şansı yakaladı. Jamon Gordon'un kontrolünde oynadığımız son topta tecrübeli oyunkurucu içeri penetre ederken pasını dip çizgide bekleyen Luksa Andric'e aktardı. Hırvat pivot bitime 12 saniye kala bulduğu bu fırsatı değerlendirdi ve bulduğu smaç basket ile takımımızı 79-78 öne geçirdi. Kalan sürede de rakibine potayı göstermeyen erkek basketbol takımımız karşılaşmayı bu skorla kazandı ve önelemeler öncesinde çıktığı son ciddi sınavında sahadan galibiyetle ayrılmış oldu. Yeni sezon öncesi hazırlık döneminde 9 hazırlık maçına çıkan takımımız bu karşılaşmaların 8'inde sahadan galip ayrılmayı başardı.

Takımımız ay sonunda mücadele edeceği THY Euroleague önelemeleri öncesinde son hazırlık maçını 25 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Erdemirspor ile oynayacak.

Josh Shipp: (7 sayı, 2/5 şut)
Jaka Lakovic: (9 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 1 top çalma, 3/4 şut)
Jamon Gordon: (5 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 2/5 şut)
Preston Shumpert: (10 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 4/9 şut)
Tutku Açık: (5 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2/3 şut)
Luksa Andric: (18 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 5/5 şut)
Furkan Aldemir: (9 sayı, 9 ribaund, 3/7 şut)
Darius Songaila: (10 sayı, 7 ribaund, 1 top çalma, 4/14 şut)
Ender Arslan: (2 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1/4 şut)
Cevher Özer: (4 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2/4 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0