THY Euroleague öncesinde son hazırlık..

Yeni sezon öncesi çalışmalarına devam eden Galatasaray erkek basketbol takımı, 29 Eylül'de Litvanya'nın Rytas kentinde başlayacak olan THY Euroleague öneleme grubu karşılaşmaları öncesinde son hazırlık maçlarına çıkıyor. Geçtiğimiz sezon ligde uzun bir aradan sonra final oynayan ve yeni sezonda Avrupa'nın bir numaralı basketbol platformunda mücadele etme hakkı kazanan erkek basketbol takımımız 23 Eylül tarihinde Banvit, 25 Eylül tarihinde ise Erdemirspor ile taraftara kapalı olarak Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak olan hazırlık müsabakasında karşılaşacak.

Geçen sezon tabir-i caizse tarihi yeni baştan yazan ve 21 yıl aradan sonra play-off finali oynayan takım kadrosunun büyük çoğunluğunu koruyan erkek basketbol takımımız kadrosunu yabancı rotasyonda Olimpiakos'tan Jamon Gordon, Barcelona'dan Jaka Lakovic ve Philadelphia Sixers'tan Darius Songaila ile güçlendirirken yerli rotasyonda da önemli transferlere imza attı. Pınar Karşıyaka forması giyen Furkan Aldemir, Anadolu Efes forması giyen Ender Arslan, Beşiktaş forması giyen Cevher Özer ve Anadolu Efes'in pilot takımı olan Pertevniyal'de forma giyen Can Korkmaz'ı renklerine bağlayan takımımızda Ermal Kuqo, Radoslav Rancik ve Jerry Johnson ayrılan isimler oldu. Takımımızda forma giyen genç oyuncu Melih Mahmutoğlu ve İlkan Karaman ise yeni sezonda kiralık olarak takımımızdan ayrıldı.

Yeni sezon öncesinde Slovenya kampı ve Pınar Cup organizasyonu dahil olmak üzere toplamda 8 hazırlık karşılaşması yapan takımımız bu karşılaşmalardan 7 galibiyet, 1 mağlubiyet ile ayrıldı. Takımımızın yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık karşılaşmalarında aldığı sonuçlar şu şekilde;
Galatasaray 79 - 34 Darüşşafaka
Galatasaray 88 - 64 Hacettepe Üniversitesi
Galatasaray 71 - 61 Union Olimpija Ljubjana
Galatasaray 79 - 77 KK Cibona Zagreb
Galatasaray 87 - 61 CEZ Nymburk
Galatasaray 82 - 70 Alba Berlin
Pınar Karşıyaka 62 - 82 Galatasaray
Galatasaray 67 - 72 KK Buducnost

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0