TT Arena'ya kamera sistemi..

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en modern stadyumlarından birisi olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da bir süredir hummalı bir çalışma bulunuyordu. Yeni futbol sezonun başlamasıyla birlikte tribünlerinde bir takım düzenlemelerin hayata geçtiği stadımızda değişen sistemlerden birisi hiç kuşkusuz en önemli konulardan birisi olan güvenlik üzerine oldu. Saniyede 200 kişiyi tarayabilen ve yüz tanıma sistemi yapabilen özel kamera sistemi yeni sezonda evimizde oynayacağımız Samsunspor maçı ile hayata geçiriliyor.

Bu sistem sayesinde TT Arena'da bırakın herhangi bir taşkınlık yapmayı, sahaya herhangi birşeyin bile atılamayacağını belirtmekte fayda var. Çünkü inanılmaz kapsamlı bir sistem olarak çalışan bu kamera sisteminde saniyede 200 surat tanımlanıyor ve en ufak bir eylemde sizi etiketliyor. Eğer ciddi bir suçtan aranıyorsanız (örneğin tribünden bir cisim atarak adam yaralamak veya tribünde birisini yaralamak/öldürmek vb..) kimliğinizi tespit eden kameralar emniyet birimleriyle ortak çalışıyor ve güvenlik güçlerinin kullandığı mobese kameralar tarafından görüntülendiğinizde anında haber veriyor. Stadyuma girişte, metro güzergahında, turnikelerde, stadyumun içerisinde ve tribünlerde bir çok noktada olacak olan bu özel sistem aynı zamanda daha evvel herhangi bir eylem yaptıysanız sizi tanımlıyor ve stadyumda bulunun görevlilere gerekli uyarıları yapıyor.

Türkiye'de bir çok ilkin sahibi Galatasaray, stadındaki güvenlik konusunda kullandığı bu sistemle de bir ilke imza atacak. Çünkü orada taraftarının güvenliğini arzulayan bir yönetim var. Çünkü orada Galatasaray var, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde özlenen "aile" tablosunu kurmak için çalışan kişiler var. Çünkü orada Ali Sami Bey'in ruhu, Hasnun Galip'lerin, Metin Oktay'ların isimleri var. Çünkü orada milyonlarca üyesi olan Galatasaray ailesi var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0