Bir Deli Oğlan Engin Baytar

Engin Baytar Almanya'da doğup büyüyen gurbetçi bir oyuncumuz. Futbol'a Almanya'nin Fc Gütersloh takımında başladı. Daha sonra ise Arminia Bielefeld'in 2. takımına transfer oldu. Daha sonra ülkemize geldi. İlk olarak Maltepespor'da oynadı. Daha sonra 2006 yılında Gençlerbirliğine transfer oldu. Orada bir kaç disiplinsiz hareketi oldu. Trabzonspor'a transfer olması beklenirken, Gençlerbirliği onu Eskişehirspor'a kiraladı. Eskişehirspor'da Youla ile tartışmaya girince, kadrodışı bırakıldı. Daha sonra affedildi. 2009 yazında da Trabzonspor'a transfer oldu. Herkes onu genelde sorunları ile tanıdı. Trabzonspor'da da sorunları ile dile gelmeye başladı. Aslında bence Engin o kadar da sorunlu bir oyuncu değil. Engin'in tek kavgası kendi ile idi...

Çünkü oynadığı takımlarda hep, takımdakilerden iyi bir oyuncu idi. Engin iyi oynadığı maçlarda bile oyundan alınıyordu. Düşünün yerine o sezon pek iyi oynamayan Alanzinho giriyordu. Bazen Engin çıkıyor yerine Yattara giriyordu. Bu da onu sinirlendiriyordu. Çünkü giren oyunculara bakarsanız, hepsi Engin'den alt seviyede oyunculardı. Engin iyi oynamadığı zamanlarda da kendisine kızıyordu. Ondan doğuyordu bu öfke ve sinir patlaması. Basın da biraz fazla sorunlu lanse etti Engin'i. Engin bu yaz Galatasaray'a geldi. Eminim başta karşı çıkan Galatasaraylı taraftarlar olmuştur. Ama eminim son 2 haftadır, çoğu bu fikrinden vazgeçmiştir.

Size açıkça birşey söyleyeyim. Engin bu lig'in en yetenekli 5 oyuncusundan biri. Biraz deli meli ama hangimiz akıllıyız. Hepimizde bir delilik var sonuçta. İş yönetmek ile alakalı. Fatih hoca ve özellikle Hasan Şaş ile kendisini buldu. Gelmesini istemiştim geldi. Bu milli takım arası en çok Engin'e yarayacak. Kondisyon açısından. Son maçımızı izlediniz mi? İlk golde katkısı çok büyük. Dikkat ederseniz, Selçuk da onunla daha iyi oynamaya başladı. Sen bu lig'in en yetenekli oyuncularından birisin Engin. Böyle oynadığın sürece, zirveye çıkman kaçınılmaz olacak.

3 yorum:

  1. umarim takimda cok iyi isaler yapicak

    YanıtlaSil
  2. doğru tespitlerle dolu güzel bi yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Açıkcası Trabzon da oynarken Engin'den nefret ediyordum çünkü, basınında gazıyla ona sorunlu etiketi yapıştırmıştım. bu sene de Galatasaray' a transferini doğru bulmadım. Ama zamanla bu fikirlerim değişmeye başladı. Sizin de yazdıklarınız aynı doğrultuda. Bence bu oyuncuyu kazanmalıyız. Engin, Batuhan değil.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0