Efsanelere Saygı | Turgay Şeren anıldı.

Galatasaray yönetiminin bu sene için başlattığı son derece önemli ve özel bir organizasyon var. Efsanelere Saygı kapsamında Galatasaray tarihine adını altın harflerle yazdırmış özel ve önemli isimler evimizde oynadığımız karşılaşmalarda taraftarın önünde onore ediliyor ve kendilerine özel hazırlanmış plaket takdim ediliyor. Spor Toto Süper Lig'in 6.haftasında evinde Bursaspor ile karşılaşan takımımızda bu haftanın özel ismi 19 yıl Galatasaray kalesini koruyan Turgay Şeren oldu.

1932 yılında İstanbul'da gözlerini açan Turgay Şeren'in futbol aşkı Galatasaray Lisesi'ne geçtikten sonra başladı. Galatasaray Lisesi'nde eğitim ve öğretim hayatını sürdüren efsanevi kalecimiz 1947 yılında ilk kez Galatasaray'ın kalesini korumaya başladı. 19 sezon boyunca Galatasarayın, 16 yıl ise Türk milli takımının kalesini koruyan ve 1951 yılında oynanılan 2-1'lik zaferle ayrıldığımız Almanya maçı sonrasında kendisine "Berlin panteri" lakabı takılan Turgay Şeren, 1966 yılında çok sevdiği futbola veda etti.

Bursaspor karşılaşması öncesinde yeniden sahaya çıkan efsanevi kalecimiz Turgay Şeren taraftarları selamladı. Yıllar sonra yeniden Galatasaray taraftarının önüne çıkan Berlin Panteri'ne Türk sporuna ve Galatasaray'a vermiş olduğu hizmetlerden ötürü plaketini eski başkanlarımızdan Selahattin Bayezıt verirken, yönetim kurulu üyemiz ve bu organizasyondan sorumlu yöneticimiz Sedat Doğan törende hazır bulundu. Son derece güzel ve anlamlı bir uygulama olduğu kesin, bu konuda söyleyecek sözümüz yok. Galatasaray'ın efsanelerinin anılmasını görmek, onların yeniden taraftarın önüne çıkması ve binlerce kişinin önünde onore edilmesini düşünen, uygulayan ve sahip çıkan her kim varsa teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0