Erkek Voleybol | Galatasaray YK 3-2 Plevne Bld.

Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nin ikinci karşılaşmasında Galatasaray Yurtiçi Kargo evinde oynadığı maçta Tokat Belediye Plevne’yi 25-13, 18-25, 20-25, 25-22, 15-8’lik setlerle 3-2 yenerek üst üste ikinci galibiyetini alarak ikinci hafta sonunda Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada yerini aldı. Erkek voleybol takımımıza galibiyeti getiren isim hücumda kaydettiği 22 sayı ile Salvador Hidalgo oldu. Galatasaray Yurtiçi Kargo gelecek hafta deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Maça; Ahmet, Ulaş, Cem, Erhan, Kemal, Hidalgo ve Caner Dengin altılısı ile başlayan takımımız ilk sete iyi başlayan taraf oldu. İlk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya ise 16-9 önde girdik. Özellikle Cem, Kemal ve Hidalgo’nun servis ve smaçları hücumda etkili olurken Caner’in savunmadaki başarısı ise Tokat Belediye Plevne’nin direncinin kırılmasına ve üst üste hatalar yaparak seti 25-12’lik gibi farklı bir skorla kaybetmelerine neden oldu.

İkinci sete ise ilk seti kolay kazanmanın rehavetine kapılan Aslanlar ilk teknik molaya 8-6 önde girseler de Tokat Belediye süre ilerledikçe sete ağırlığını koymaya başladı. Özellikle üçlü bloklarıyla hücum etkinliğimizi azaltıp etkili servisleriyle de manşet hatası yapmamıza neden oldular. İkinci teknik molaya bu sefer 16- 14 önde geçen Tokat Belediye Plevne oldu ve setin sonunda da sonuç değişmedi seti 25-18 Tokat Plevne kazanmış oldu.

Üçüncü set ise ikinci setin tek kelime ile kopyası şeklindeydi. İlk teknik molaya 8- 6 önde girmemize rağmen seti bırakmayan Tokat Belediye ikinci teknik molaya 16- 13 önde tamamlayıp girmeyi başardı. Teknik mola sonrası oyunda üstünlüğünü sürdüren Tokat Belediye ikinci seti de 25-20 kazanarak durumu 2-1’e getirmiş oldu.

Maçın dördüncü seti ise büyük çekişmeye sahne oldu. Üst üste iki seti kaybetmesine rağmen oyunu bırakmayan Aslanlarımız sete yavaş, yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. Hidalgo, Kemal ve Cem bu sette de blok ve smaçlarıyla setin lehimize dönmesinde etkili oldular. İlk teknik molaya 8- 7 geride girsek de ikinci teknik molaya 16-11 önde giren Aslanlar seti de 25- 22 kazanmayı bilip durumu 2- 2’ye getirdi. Maçın tie-break setine ise dördüncü seti kazanmanın moraliyle takımımız hızlı başladı. Yaptığımız bloklar ve attığımız etkili servislerle oyuna ağırlığımızı koyduk ve saha değişimine 3 sayılık avantajla girmeyi bildik. Setin sonunda da 15-8’lik skorla gülen taraf biz olduk.

Hidalgo 22 sayı ile hem takımımızın hem de maçın en skorer ismi olurken Kemal’in 14 ve Sinan Cem’in 11 sayısı hücumdaki diğer etkili isimlerimiz oldular. Pasörümüz Ulaş’ın 3 blok sayısı ve dengeli yaptığı top dağılımı göze çarpan diğer istatistikler oldu. Bir sonraki maçımız ise deplasmanda Fenerbahçe ile.. Geçen yıl iki kez yendiğimiz ezeli rakibimizi bir kez daha yenmeyi istiyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0