"Geri döndüm." İmza; Yenilmez Armada!

Galatasaray basketbol şubesi sezona unutulmayacak bir giriş yaparak başladı. Erkek ve kadın basketbolda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'na uzanan takımlarımızın yanı sıra kurulduğu günden bu yana hem ligde, hem Avrupa'da hemde Kıtalararası'nda elde ettikleri başarılar ile gururumuz olmayı başaran Engelsiz Aslanlar'ın 3.kez elde ettiği Kıtalararası Şampiyonlukla birlikte basketbol şubesi yeni sezonu kupalar ile açmış oldu. Bir şube için bundan daha iyisi olamaz herhalde.. Ama kupaların dışında bir ruh, sinerji ve efsane geri döndü. O ruhun adı; Yenilmez Armada!

ERKEK BASKETBOL
Turkish Airlines Euroleague öneleme turu nedeniyle sezonu Ağustos ayında açan Oktay Mahmuti ve öğrencileri, hazırlık döneminde 10 maç yaptı. Rakipleri karşısında 9 maçtan galip ayrılan erkek basketbol takımımız, genç oyuncuların ağırlıklı süre aldığı karşılaşmada mağlubiyet yüzü gördü. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda sezon öncesi çalışmalarına başlayan Galatasaray erkek basketbol takımı hazırlık çalışmalarının ilk etabında Darüşşafaka (79 - 34) ve Hacettepe Üniversitesi (88 - 64) ile karşılaştı. Bu karşılaşmaların ardından hazırlık kampının 2.etabı için İtalya'ya giden erkek basketbol takımımız bir haftalık çalışmalarının ardından Slovenya'ya geçti. Burada 3 hazırlık maçı oynayan takımımız bu karşılaşmalarda da mağlubiyet yüzü görmedi. Avrupa basketbolunun önemli takımları ile oynadığı karşılaşmalardan Union Olimpija (71 - 61), Cibona Zagreb (79 - 77) ve CEZ Nymburk (87 - 61) galibiyetle ayrılmayı başaran Oktay Mahmuti ve öğrencileri, hazırlık kampının son bölümü için İzmir'de düzenlenen Pınar Cup organizasyonuna katıldı. Pınar Karşıyaka'nın ev sahibi olduğu ve Alba Berlin, KK Buducnost gibi Avrupa kupalarında mücadele eden takımların yer aldığı turnuvada Galatasaray ilk ve tek mağlubiyetini aldı. Şampiyon olarak tamamladığı turnuvada Alba Berlin (82 - 70) ve Pınar Karşıyaka (62 - 82) galibiyetleriyle turnuvanın son gününde genç oyuncuların oynadığı KK Buducnost (67 - 72) maçıyla Galatasaray ilk ve tek mağlubiyetini almış oldu. THY Euroleague elemeleri öncesinde İstanbul'da son 2 hazırlık maçı oynayan Galatasaray erkek basketbol takımı oynadığı maçlarda Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit (79 - 78) ve Erdemirspor'u (73 - 59) mağlup etti. Galatasaray erkek basketbol takımı bu karşılaşmaların ardından hazırlık etabını tamamlayarak THY Euroleague öneleme turları için Litvanya'nın Rytas kentine hareket etti.

Litvanya'da gerçekleştirilen elemelerde tarihinde ilk kez gruplara kalma için mücadele eden erkek basketbol takımımız, öneleme turunun çeyrek final ayağında PAOK BC (77 - 64), yarı finalinde Asvel Basket (93 - 83) ve finalde ev sahibi Lietuvos Rytas'ı (63 - 71) onbinlerce taraftarının önünde mağlup ederek kulüp tarihinde ilk kez THY Euroleague'de normal sezonda mücadele etme hakkı kazandı. Tarihi bir başarıya imza atan Oktay Mahmuti ve öğrencileri bu başarısıyla birlikte İstanbul'a döndü ve Türkiye Kupası elemeleri için çalışmalarına devam etti. Samsun'da oynanılan karşılaşmaların tümünden galibiyetle ayrılarak sezon öncesi istikrarını sürdürmeye devam eden Galatasaray erkek basketbol takımı grupta birlikte yer aldığı Antalya BŞB (67 - 89), Erdemirspor (68 - 65) ve Bandırma Kırmızı (83 - 60)'yı mağlup ederek grubunu lider tamamladı ve 8'li finallere katılma hakkı kazandı. THY Euroleague'de gruplara kalma başarısı gösteren takımımız, kısa bir süre sonra sekizli finallere katılma hakkı kazandı ve başarılarla dolu sürecin son virajında 27.Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ezeli rakibi ile karşılaştı. Kayseri'de oynanılan karşılaşmada ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i (97 - 103) mağlup eden erkek basketbol takımımız 26 yıl aradan sonra bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.
KADIN BASKETBOL
Yeni sezon öncesi çalışmalarına İstanbul'da başlayan Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri, hazırlık etabının ilk maçlarını genç takım ağırlıklı kadrosuyla Miami University karşısında oynadı. 11-12 Ağustos tarihlerinde rakibi ile iki kez karşılaşan kadın basketbol takımımız bu karşılaşmalardan 56-72, 58-62'lik skorlarla mağlup ayrıldı. Hazırlık çalışmalarını İstanbul'da sürdürmeye devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı oynadığı 3.hazırlık maçında İstanbul Üniversitesi'ni (58-44) mağlup ederek hazırlık etabında ilk galibiyetine ulaştı. Hazırlık çalışmalarının dördüncü karşılaşmasında TKBL ekiplerinden Beşiktaş ile karşılaşan takımımız bu karşılaşmadan da 70-51 galip ayrıldı. Hazırlık çalışmaları için yurtdışı kampına gitmeyen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, çalışmaları sonrasında beşinci maçında İstanbul'da Kayseri Kaski ile karşılaştı. Rakibi karşısında 82-68'lik galibiyete ulaşan takımımız böylece beşinci maçında 3.galibiyetine ulaşmış oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen ve Galatasaray'ın ev sahibi olduğu GStore Cup'ta İtalyan ekibi Cras Basket Taranto, TKBL ekibi İstanbul Üniversitesi ve Rusya temsilcisi Nadezhda mücadele etti. Turnuvanın ilk maçında C.B. Taranto ile karşılaşan takımımız sahadan 61-57 galip ayrılırken, turnuvanın ikinci gününde İstanbul Üniversitesi'ni 79-54'lük skorla mağlup ederek şampiyonluk için Rusya temsilcisi Nadezhda'nın karşısına çıktı. Rakibi karşısında son çeyrekte müthiş bir geri dönüş yaparak (25-0) sahadan 72-68 galip ayrılan kadın basketbol takımımız böylece ev sahibi olduğu turnuvada şampiyonluğa ulaştı. Kadınlar Avrupa Ligi'nde oynanılacak ilk hafta maçı öncesinde son derece önemli bir galibiyet alan kadın basketbol takımımız hazırlık etabını böylece tamamlamış oldu.

Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği A Grubu'nun ilk maçında evinde Litvanya temsilcisi VICI Aistes Kaunas'ı ağırlayan kadın basketbol takımımız rakibi karşısında sahadan 83-66 galip ayrılarak, Kadınlar Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı. Bu platformun bu sene en büyük favorilerinden birisi olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı haftaiçi oynadığı VICI Aistes maçının ardından haftasonu Ankara'da ezeli rakibi Fenerbahçe kadın basketbol takımı ile 19.Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri karşılaşmanın sonunda 85-78'lik galibiyete ulaşarak bu kupayı en çok kazanan (8.kez) takım olma ünvanına ulaştı.

ENGELSİZ ASLANLAR
Yeni sezon öncesi çalışmalarına Eylül ayının son haftasında başlayan Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı hazırlık döneminde sadece bir hazırlık maçı yapan Sedat İncesu ve öğrencileri Ekim ayında Japonya'da düzenlenecek Kıtalararası Kupa (Kitayushu Cup) için Ekim ayının ilk haftasında Japonya'ya hareket etti ve burada ikinci gününde Japonya Ligi'nden Kinki'yle karşılaştı. Rakibi karşısında sahadan 101-29 gibi farklı bir skorla galip ayrılan Engelsiz Aslanlar, böylece Kıtalararası Kupa öncesinde hazırlık etabını tamamlamış oldu.

Kıtalararası Kupa'da ilk maçında Avustralya temsilcisi Petr Wheelcats ile karşılaşan Engelsiz Aslanlar, turnuvaya müthiş bir başlangıç yaptı. Rakibi karşısında sahadan 108-43 galip ayrılan takımımız, turnuvanın ikinci maçında da ev sahibi Max Miyaigi ile karşılaştı. Japon temsilcisi karşısında sahadan 85-58 galip ayrılan Engelsiz Aslanlar bu sonucun ardından finali garantilemiş oldu. Turnuvanın son gününde sabah saatlerinde Güney Kore temsilcisi Seul MG ile formalite maçına çıkan Engelsiz Aslanlar bu karşılaşmadan da 95-49'luk skorla ayrılarak finaldeki rakibini bekledi. Turnuvanın ev sahibi Japonya temsilcisi Max Miyaigi ile finalde bir kez daha karşılaşan takımımız rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 68-51'lik skorla galip ayrılarak tarihi bir başarıya imza attı ve 3.kez Kıtalararası Kupa'ya uzandı.

"GERİ DÖNDÜM.." İMZA; Yenilmez Armada!
Oktay Mahmuti'nin öğrencileriyle Ağustos ayında başladığımız basketbol şubesi, Ağustos ayında Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileriyle heyecanımızı arttırırken, Eylül ayında Sedat İncesu ve öğrencileriyle gururlanmamızı sağladı. Erkek basketbol, kadın basketbol ve Engelsiz Aslanlar dahil olmak üzere 2 ayda oynadığı tüm karşılaşmalarda sadece 3 (2 kadın, 1 erkek) mağlubiyet alan Galatasaray basketbol şubesi artık eski günlerine dönüyor. Bir süredir yapılanma içerisine giren, kadrolarına önemli isimleri dahil eden ve katıldığı her organizasyonda mutlak başarı hedefiyle yola çıkan Galatasaray Basketbol Şubesi'nde takdir edilesi ve tebrik edilesi önemli bir isim daha var. Bu şubenin başarısı için gece gündüz demeden çalışan Hakan Üstünberk'i tebrik etmeden bu yazıyı sonlandırmak olmaz.

1990'lı yılların başında hem erkeklerde, hem kadınlarda ortalığı kasıp kavuran, yenilgisiz şampiyonluklara imza atan, üstüste şampiyonluklar yaşayan Galatasaray basketbol şubesi, 2000'li yıllarla birlikte yepyeni bir branşa daha kavuşmuştu. Merhum başkanımız rahmetli Özhan Canaydın döneminde kurulan Engelsiz Aslanlar, kurulduğu günden bu yana her sene şampiyonluk ipini göğüslüyor. 6 Lig (5 Süper, 1 İkinci Lig), 3 Avrupa Şampiyonluğu ve 3 Kıtalararası Şampiyonluğu bulunan takımımız her sene gururumuz ve onurumuz olmaya devam ediyor. Engellerin sadece beyinlerde olduğunu ifade etmekte örnek olarak gösterebileceğimiz Engelsiz Aslanlar, yeniden eski günlerine döndüğünü açık ve alenen ima eden Erkek Basketbol ve Kadın Basketbol takımlarımızın başarısı ile sezonu 3 önemli kupa ile açmış bulunuyoruz. Ortaya konan ruh, mücadele, istek, arzu ve savaş aldığımız galibiyetlerin yanında mutlu olmamızı sağlayan bir başka etken oluyor.

Tarihte yıllarca bizimle olan ruh, yepyeni sinerjiyle, taraftarıyla, malzemecisinden istatistikçisine, yönetiminden oyuncusuna kadar yeniden aramızda. Birde bıraktığı bir not var. Rakiplerimizi korkutan, Galatasaray taraftarının geleceğe umutla bakmasını sağlayan.. Üzerinde "Geri döndüm!" yazıyor. Altında da imza.. "Yenilmez Armada.."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0