Sarayın Sultanları'ndan 100'lük tarife..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin ilk haftasında evinde Ceyhan Belediyesi'ni ağırlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ilk çeyrekte zorlanmasına rağmen karşılaşmanın ikinci yarısındaki etkili oyunu ile sahadan 100-75'lik skorla ayrılarak ligin ilk maçında galibiyete uzandı ve bu sezon oynadığı 4.resmi maçından da galibiyetle ayrıldı. Sarayın Sultanları'nda maça damgasını vuran isim 23 sayı - 14 ribaund - 3 blok ile oynayan Amerikalı pivot Tina Charles olurken, kendisine hücumda en büyük katkı 22 sayı ile karşılaşmayı tamamlayan süperstarımız Diana Taurasi'den geldi.

Maça her iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. Ev sahibi olmanın avantajını kullanan sarı kırmızılı ekip bulduğu sayılarla skor avantajını elinde tutarken maçta beşinci dakikayı 11-9 üstün geçti. Hücumdaki suskunluğunu bozan Ceyhan Belediyesi ise Lacy ve Walker ile etkili olurken maçta öne geçmeyi başardı ve birinci periyodu 17-20 önde tamamladı. İkinci periyotta da skor üstünlüğünü sürdüren Ceyhan Belediyesi yaptığı savunmayla da rakibinin öne geçmesine izin vermedi. Karşılaşmada 15. Dakika ise Ceyhan’ın 27-30 üstünlüğü ile geçildi. Taraftarının desteğini alan Galatasaray Medical Park, Taurasi’in de etkili oyunu ile yeniden öne geçmeyi başarırken soyunma odasına 37-35 önde gitti.

Üçüncü periyotta ise oyundan kopmayan Ceyhan Belediyesi bulduğu sayılarla farkı 2 sayıya indirdi (44-42). Zorlu maçta başa baş mücadele yaşanırken Ceyhan Belediyesi, Lacy’nin basketiyle yeniden öne geçen taraf oldu (49-50). Baskısını arttıran ev sahibi ekip ise bulduğu basketlerle yeniden öne geçerken son periyoda 66-56 önde girdi. Son periyotta da etkili oyununa devam eden Galatasaray Medical Park ilk dört dakikalık bölümde rakibine sadece 4 sayı şansı tanırken farkı da 24 sayıya kadar çıkardı ve skor 84-60 oldu. Farkı açmayı sürdüren sarı kırmızılılar maçtan 100-75 galip ayrıldı.

Rakibi karşısında ilk yarıda 13 top kaybı yapan Galatasaray Medical Park, ikinci yarıda toparlanarak tabir-i caizse özüne döndü ve karşılaşmanın ikinci yarısında sadece 3 top kaybı yaptı. Lacy ve Walker ile ayakta durmaya çalışan Ceyhan Belediyesi'nde pota altında Walker'ı durduran Galatasaray, kısa oyuncularının baskısı ile Lacy'i de hücumda etkisiz hale getirmesinin ardından hücumda Taurasi ve Charles'in yüksek yüzdesi ile galibiyete ulaştı. Hücumda topu paylaşan ve 20 basketi asist üzerinden bulan kadın basketbol takımımızda İspanyol oyuncumuz Alba Torrens 5 asist ile bu alanda önplana çıkan isim olurken, rakibi karşısında 50 ribaund alan takımımızda Tina Charles 14 ribaund ile bu alanda takımın açık ara lideri oldu. Savunmada tam 8 blok yapan takımımızda Charles ve Torrens bu alanda 3er blok ile öne çıkmasının yanı sıra savunmada ayrıca rakibini 9 kez top kaybına zorladı. Bu alanda da ön plana çıkan isim 2 top çalma ile İspanyol oyuncumuz Alba Torrens oldu. Savunmanın hemen hemen her alanında olan İspanyol oyuncu özellikle rakip kısalar üzerinde kurduğu baskı, yaptığı pas araları ile takımına savunmada büyük katkı sağlarken hücumda da 14 sayı ile galibiyette pay sahibi oldu.

Hafta içi oynanılan USK Prag karşılaşmasının ardından haftasonu Ceyhan Bld karşısında galibiyete ulaşan takımımız hafta içi Euroleague Women'ın güçlü takımlarından UMMC Ekaterinburg ile evinde karşılaşacak. Final 8'in ev sahipliği hakkını elinde bulunduran ve grupta oynadığı 2 maçından da galibiyetle ayrılan kadın basketbol takımımız geçtiğimiz sezon final oynayan rakibi karşısında galibiyete ulaşarak liderlik için avantaj sağlamaya çalışacak.

GALATASARAY MEDICAL PARK (100): Epiphanny Prince 12 (4 ribaund, 2 asist), Ayçe Cora (1 ribaund), Bahar Çağlar 10 (7 ribaund ,4 asist), Işıl Alben 3 (4 ribaund, 3 asist), Diana Taurasi 22 (3 ribaund, 1 asist), Şaziye İvegin 8 (4 ribaund, 2 asist), Melek Bilge 2, Alba Torrens 14 (3 ribaund, 5 asist), Sariye Kumral (1 ribaund, 1 asist), Melisa Can 6 (9 ribaund, 2 asist), Tina Charles 23 (14 ribaund)

CEYHAN BELEDİYESİ (75): Ceyda Kozluca (2 ribaund ,2 asist), Asena Yalçın 9, Seda Erdoğan 5 (1 ribaund, 2 asist), Hülya Özkan (1 ribaund, 1 asist), Natasha Lacy 22 (9 ribaund, 6 asist), Tiffany Elauie 17 (8 ribaund, 2 asist), Ashley Janeen Walker 20 (11 ribaund), Aslı Sevinç 2 (1 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0