Mahmuti: "Her sayının arkasında tüm takımın emeği var."

Sezona muhteşem bir başlangıç yapan ve 10 resmi karşılaşmadan 10 galibiyetle ayrılan erkek basketbol takımımızın tecrübeli başantrenörü Oktay Mahmuti karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı. Özellikle takımın yoğun bir maç trafiği geçirdiğini belirten Oktay Mahmuti, konuşmasının devamında takım oyunu ve sisteminin önemine dikkat çekti. Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca maçın ilk çeyreğinde sakatlığı nükseden Zaza Pachuila hakkında da şuanda bilgisi olmadığını, ancak kontrollerden sonra durumunun netleşeceğini dile getirdi.


"Yoğun bir maç ve seyahat trafiğinden çıkıyoruz. Fiziksel yorgunluktan ziyade mental yorgunluk var. Çok basit hatalar yaptık, zaman zaman oyundan düştük. Biz bunları yapınca da rakip maça ortak olma şansı yakaladı ve bunu değerlendirdi, oyuna ortak oldu. Ama son çeyrekte iyi savunma yaparak ve sonucunda da güçlü bir takıma karşı güzel bir galibiyet aldık. 

Rakamlar, istatistikler işin görünen kısmı bana göre. Ben pek bu tarz şeylere takılan veya kimin kaç sayı attığına bakan birisi değilim. Bana göre sistemin, takımın düzeninin nasıl işlediği önemli. Atanlar kadar diğer oyuncular da önemli. Diğerleri çalışıyor ki onlar da atıyor. Dolayısıyla sayı atmak oyunun sadece güzel kısmı, görünen kısmı. Her sayının arkasında bütün takımın emeği var. 

Zaza Pachuila'nın ilk çeyrekte sakatlığı nüksetti ama hakkında pek bir bilgim yok açıkcası, Yarın MR'a gidecek, doktora görünecek. Sonrasında daha net ve doğru bir bilgimiz olur. Umarım ciddi değildir."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0